Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Леля ми прави този вкусен свинско-славянски гювеч, уникален е

Ключови думи: свинско, врат, месо, тенджера, рецепта, гювеч

Необходими продукти

свинско месо - 750 г, плешка или врат
дафинов лист - 3 бр.
бахар - 6 зърна
черен пипер - 10 зърна
олио - 6 с.л.
ориз - 1 ч.ч.
кромид лук - 2 глави
морков - 1 бр.
целина - 1 стрък
праз - бялата част на 1 стрък
червени чушки - 2 бр., печени
домати - 400 г, от консерва, скълцани
чесън - 2 скилидки
магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
краве масло - 40 г
сол
черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Свинският врат или плешка се нарязва на порциони парчета и се прехвърля в тенджерка с малко олио, да се запържи за 2-3 минути. След това се налива около 800 мл гореща вода, добавя се малко сол, зърната бахар и черен пипер, дафиновия лист и се оставя на слаб огън да се задуши за 30 минути, докато месото омекне напълно.

През това време оризът се измива и накисва с вода и чаена лъжичка сол.

Лукът (кромид и праз лук), морковът, целината и скилидките чесън се накълцват на ситно. Задушават се със щипка сол в останалото олио за 5-6 минути, след което се добавя отцеденият от водата ориз и след още няколко минутки - и скълцаните домати и червени чушки.

Наливат се постепенно 2, 5 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото, добавя се сол и черен пипер на вкус и се прехвърля в намаслена с масло тавичка. Отгоре се нарежа свинското месо и върху всяко парче се слага по малко масло.

Ястието с ориз и свинско се пече в средата на предварително загрята фурна на 170-180°C до готовност (около 20 минути).

След изваждане тавата със славянски гювеч се завива с алуминиево фолио или кърпа и се оставя за около 10 минути, за да се запази оризът сочен.

Свинско-славянският гювеч се сервира поръсен със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!
 

1
Коментара по темата
1.
Хехе
21.11.2024 21:27:53
Свинско-славянски гювеч няма. Иначе се смях от сърце след като разбрах, че леля ти туркиня правела свинско-славянски гювеч
  Добави Коментар
745 глоби за неправилно паркиране и 13 случая на шофиране след наркотици – Айтос под засилен полицейски контрол Особено тревожна е статистиката за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици. Над 10 са случаите на управление с концентрация над 1,2 промила, а 13 води са хванати след употреба на наркотични вещества Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн" Крал Чарлз Трети днес започна официалната процедура срещу брат си
Бойко Рашков лъсна на снима с Мухарем – Мухата и Пеевски нарече скандала с изборите пърформанс Организиран е от пуделите с пачките, коментира лидерът на ДПС-НН Фрапираща история с учителка, гаджето й и ученичка, първите двама са в ареста Случи се в САЩ
Известен волейболист почина на 26 години Бе сред най-силните на игрището Защо тунелът на император Комод в Колизеума е магнит за туристи, а амфитеатърът в София пустее Няма друг град в света, притежаващ такава полузаровена забележителност точно в градския център, от която не изкарва и един лев
Стюард на самолет взе наркотици и се озова в трагикомична ситуация Колеги го намериха гол и безпомощен Тези 3 зодии не постигат целите си веднага, успехът им идва по-късно Моментът им на слава идва в зряла възраст, считат астролози
“Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас Заслужено отличие, коментира кметът Димитър Николов Граждани блокираха тунел "Люлин" в София Напрежение заради боклука
Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин Органите на реда смятат, че това е било извършено през последното денонощие Издирват 15-годишно момиче В неизвестност е от 27 октомври