Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тези пържени банички - никой не е останал гладен

Ключови думи: банички, закуска, рецепта,

Пържените банички са класическа закуска, която е предпочитан избор, когато времето не стига, но ви се иска нещо топло и засищащо. Тази рецепта за банички на тиган е бърза, лесна и перфектна за моментите, в които искате да поднесете нещо вкусно на цялото семейство или приятели. С няколко основни съставки и малко внимание към детайлите ще създадете изкушение, на което никой няма да устои.

Необходими продукти

За да приготвите вкусни пържени банички на тиган, ще са ви нужни следните продукти:

Кори за баница – половин пакет
Сирене – около 100-150 грама, натрошено
Яйца – 2 броя
Щипка сол
Масло – 50 грама, за намазване на корите
Олио – за пържене

Как да приготвите баничките?

Разбийте яйцата в купа и добавете натрошеното сирене, като разбъркате добре. Това ще бъде плънката за баничките. След това разгънете корите за баница и разделете всяка една на половина, за да получите правоъгълни парчета, подходящи за навиване.

Вземете половинка от кората и я намажете с разтопено масло. Поставете малко от яйчената смес в горната част на кората, след което прегънете двата края на кората към средата, за да се получи правоъгълна форма. След това навийте кората с плънката до края, като така ще създадете малка баничка. Повторете същия процес с всички кори и плънката, докато се изчерпат.

Загрейте тиган с достатъчно количество олио на умерена температура. Когато олиото е готово, сложете баничките в тигана и ги пържете от двете страни, докато станат златисти и хрупкави. След като баничките са изпържени, ги извадете и поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

Тези пържени банички са идеални за сервиране с кисело мляко или топъл чай. Те са бързи за приготвяне, а вкусът им е неустоим и засищащ. Можете да ги поднесете за закуска, обяд или дори като вкусна вечеря, когато нямате време за нещо по-сложно.
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Очаква ни лято в есента Октомври и ноември ще са с по-малко валежи от обичайното АМ "Европа" се оказа полумагистрала - обикновено шосе Лентите са стеснени с по 25 см, а на места скоростта е ограничена до 90 км в час
Катето Евро чака внуче, но получи куче Младото семейство Кадиеви се сдоби с куче, което и двамата наричат „бебчо“ Община Бургас и Eldrive събират електрически автомобили от цялата страна на 20 септември на Морска гара Фестивалът на електромобилността е част от програмата на “Европейска седмица на мобилността“, която се организира за 12-та поредна година в Бургас
Бисквитки с парченца шоколад и портокалова кора Ето как да ги приготвите Тръмп завежда дело за клевета срещу New York Times за 15 млрд. долара Президентът на САЩ обвини вестника в лъжи за него, семейството му и бизнеса му
Първи подробности за жената, намерена в гребния канал Предстои аутопсия да изясни точните причини за настъпилата смърт Пияни тийнейджъри уринираха в супа, глобиха ги Скандалът разтърси най-голямата верига за хот пот – съдът в Шанхай обяви родителите на младежите за отговорни
Автомобил се вряза в кафе-закусвалня Колата помете маси и столове, няма пострадали Три шампионски титли за състезателите на ШК „Бургас-64“ в Приморско Гросмайсторите Мартин Петров, Борис Чаталбашев, Радослав Димитров и Васил Спасов изведоха бургаския тим до републиканския връх в класическия, ускорения и блиц шахмата
Започна последният етап от реконструкцията на булевард "Ал. Стамболийски" в София Крайната точка е натовареното кръстовище с бул. "Константин Величков" Извадиха труп от Гребния канал в Пловдив Полицията отцепи района, съдебни медици ще нищят какво точно се е случило