Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това слагат професионалните готвачи в заливката за мусака, за да е 2 пъти по-пухкава

Ключови думи: мусака, заливка, как се прави заливка за мусака, пухкава заливка за мусака

Мусаката е едно от традиционните български ястия. Едва ли има домакиня, която да не умее да готви вкусна мусака.

Тази гозба, както всички останали, си има своите тънкости. Когато говорим за мусака, то моментално си представяме пухкавата заливка, покриваща сместа от картофи и кайма.

Сигурни сме, че и вие обичате да е щедра и минимум 2 см дебела. Ще ви споделим чудна рецепта за заливка за мусака, от която ще си оближете пръстите.

Необходими продукти
яйца – 4 бр.
кисело мляко – 1 кофичка
прясно мляко – 200 мл
брашно – 4 с.л.
масло – 100 г
сол черен пипер
Начин на приготвяне:
Нужно е да започнете с отделянето на жълтъците от белтъците. Млеката се разбиват заедно с жълтъците. Приготвяме си тенджера с малко олио и я слагаме на котлона. Добавяме и маслото. Когато температурата се покачи, запържваме брашното, докато не стане златисто и след това добавяме млякото с жълтъците.

Добавяме и подправките – сол и пипер и разбъркваме старателно.

Намаляваме котлона, но не спираме да бъркаме, защото така рискуваме сместа да залепне по дъното на тигана и да се появи неприятна горчивина. Отместваме тенджерата от котлона и оставяме смества да изстине.

През това време имаме задачата да разбием белтъците на пухкав сняг. Когато сместа е изстинала, добавяме белтъците. Специално внимание обаче трябва да отделим и на останалите продукти от рецептата за вкусна мусака. Заливката е феноменална.

Пробвайте я и няма да съжалявате. С нея ястието се получава върхът.

Добър апетит!

1
Коментара по темата
1.
Рангел
04.11.2024 07:57:30
"С нея ястието се получава върхът."

Браво, Флагман! Вие сте Върхът.
  Добави Коментар
Мащабна руска атака по Киев, има загинали Ранени са над 50 човека, поне 2 са жертвите Рибена чорба в чаша за сладолед и таратор с повече лед, отколкото кисело мляко - това са измамите по морето Комисията за защита на потребителите с ясно предупреждение към ресторантьорите
Гунди бе класиран в Топ 100 на най-добрите нападатели, ясно е защо Стоичков не фигурира Лудогорец влезе в групи на евротурнирите след драма срещу хървати Продължения в Разград при сериозно числено преимущество за "зелените"
Очакват се валежи в страната Максималните температури ще бъдат между 25° до 30°, за столицата ще е около 24 Посочиха най-здравословното място за живеене Край морето, според американски учени
На 131 години почина най-възрастната жена в Турция Тя има 7 деца и 110 внука Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години
Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото Кремъл осъди декларация на българския парламент Размяна на "любезности" между София и Москва
Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене