Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички онемяха, като разбраха, че този шоколадов сладкиш с глазура се прави толкова бързо и лесно

Ключови думи: шоколадов сладкиш, сладкиш с шоколад, десерт, флагман

Когато опитате този прекрасен шоколадов десерт , ще се удивите колко е вкусен. Нежна консистенция и фина текстура, която се топи в устата! Още няма да е стегнала глазурата, а сме сигурни, че ще ви се иска да го излапате направо от формата! Ето и лесната рецепта за нежния Шоколадов сладкиш с глазура :

Необходими pродукти:
100 г черен шоколад
100 г масло
1/3 чаша захар
1 и 1/2 чаша обикновено брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица бакпулвер
1/2 чаша топло мляко
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
200 мл бита сметана
1/4 чаша пудра захар
Глазура:
100 г черен шоколад
1/3 чаша горещо мляко
За поръсване:
Шоколадови люспи или поръски по избор
Начин на приготвяне:
Сложете начупения шоколад в купа, добавете мекото масло и добавете пудрата захар.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода.

Оставете всичко да се разтвори на водна баня, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера в шоколадовата маса.

Разбъркайте добре и налейте половин чаша топло мляко.

Отново разбъркайте добре цялата смес.

Формата намажете леко с олио, застелете я с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното шоколадово тесто.

В оригиналната рецепта сладкишът се приготвя на водна баня – в по-голяма тенджера с вода и специална поставка на дъното.

Ако обаче не разполагате с такава, може и просто да го изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

Обърнете изпечения блат върху маса и оставете да изстине. Прехвърлете го в чиния за сервиране.

Сметаната се разбива заедно с пудрата захар до получаване на гъст крем, който се намазва върху блата.

Отгоре в крема направете дупки на равни разстояния, за да проникне част от глазурата вътре.

Можете също да разрежете блата и да напълните сладкиша със сметаната или пък изобщо да не слагате сметана – само глазура.

За глазурата: начупете шоколада, сложете в купа и залейте с горещото мляко.

След това разбъркайте добре, за да се образува гладка глазура.

Изсипете глазурата върху слоя бита сметана и поръсете с шоколадови пръчици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Не им вярвайте сляпо на тези 4 зодии, предатели са Постоянно нарушават обещанията си Биографична премиера в Бургас за легендата на шлагера Библиотеката "Пейо Яворов" става сцена за културно събитие от национално значение
Нов връх в София - трамвай тегли кола Автомобилът е закъсал на трамвайните релси, а според шофьори това се случва редовно Внуче №11 : Вижте Александър Тръмп Булос Любовта ни", гласи краткото, но емоционално послание на майката към кадрите
43 градуса на сянка в... Гърция Прекали с боба и... Брат Пит разказа конфузна история
Смели граждани загасиха пожар в "Кошарите" Причините за огъня се изясняват Разкрития за ужаса в Разград Ограничението във въпросния участък е било 50 км/ч, има данни, че шофьорът е карал с поне 60-70 км/ч
Невиждано: Съпруг увеличи мъжкото си достойнство, за да избегне развод, а жена му... Съпругата пак остана недоволна Важна информация за пенсионерите Започва изплащането на новите пенсии
Голяма чест за Гришо Закрива програмата на Централния корт на Уимбълдън срещу лидера на ранглистата на АТП "Заловиха" шуменската пантера на дърво в... Животното стана хит и в Румъния