Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички онемяха, като разбраха, че този шоколадов сладкиш с глазура се прави толкова бързо и лесно

Ключови думи: шоколадов сладкиш, сладкиш с шоколад, десерт, флагман

Когато опитате този прекрасен шоколадов десерт , ще се удивите колко е вкусен. Нежна консистенция и фина текстура, която се топи в устата! Още няма да е стегнала глазурата, а сме сигурни, че ще ви се иска да го излапате направо от формата! Ето и лесната рецепта за нежния Шоколадов сладкиш с глазура :

Необходими pродукти:
100 г черен шоколад
100 г масло
1/3 чаша захар
1 и 1/2 чаша обикновено брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица бакпулвер
1/2 чаша топло мляко
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
200 мл бита сметана
1/4 чаша пудра захар
Глазура:
100 г черен шоколад
1/3 чаша горещо мляко
За поръсване:
Шоколадови люспи или поръски по избор
Начин на приготвяне:
Сложете начупения шоколад в купа, добавете мекото масло и добавете пудрата захар.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода.

Оставете всичко да се разтвори на водна баня, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера в шоколадовата маса.

Разбъркайте добре и налейте половин чаша топло мляко.

Отново разбъркайте добре цялата смес.

Формата намажете леко с олио, застелете я с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното шоколадово тесто.

В оригиналната рецепта сладкишът се приготвя на водна баня – в по-голяма тенджера с вода и специална поставка на дъното.

Ако обаче не разполагате с такава, може и просто да го изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

Обърнете изпечения блат върху маса и оставете да изстине. Прехвърлете го в чиния за сервиране.

Сметаната се разбива заедно с пудрата захар до получаване на гъст крем, който се намазва върху блата.

Отгоре в крема направете дупки на равни разстояния, за да проникне част от глазурата вътре.

Можете също да разрежете блата и да напълните сладкиша със сметаната или пък изобщо да не слагате сметана – само глазура.

За глазурата: начупете шоколада, сложете в купа и залейте с горещото мляко.

След това разбъркайте добре, за да се образува гладка глазура.

Изсипете глазурата върху слоя бита сметана и поръсете с шоколадови пръчици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
САЩ нанесоха въздушни удари в Нигерия срещу позиции на ИДИЛ след нападения срещу християни САЩ извършиха въздушни удари срещу ИДИЛ в Нигерия след нападения върху християни в региона Вицепрезидентът на Стефановден в Истанбул Гостуване на Илияна Йотова на празника на Българската църква 
Над 3,7 милиона лева за „Българската Коледа”: Даренията растат в подкрепа на тежко болните деца Продължават да нарастват, осигурявайки надежда за малчуганите с тежки заболявания и подобряване на здравната инфраструктура в страната Пи Диди иска незабавно освобождаване от затвора: Адвокатите му обжалват присъдата по обвинения в склоняване към проституция Той и неговата защита се борят за отмяна на присъдата, след обвинения в склоняване към проституция
Какви витамини влияят на мозъчната функция и как недостигът им води до когнитивни проблеми Витамини и мозъчна функция: Как недостигът им води до когнитивни проблеми Булка поиска развод три дни след сватбата, защото съпругът й е импотентен Как неочакваното разкритие на първата брачна нощ доведе до молба за развод и семейни конфликти
Най-необичайните и уникални коледни базари в света: Пещери, планини и еротични пазари Как светът празнува Коледа по нестандартен начин Събор на Пресвета Богородица: Имен ден на Давид, Дарина и Йосиф Как се празнува 26 декември
Горещият шоколад и костите: Как да се насладим на любимата напитка без да вредим на здравето Възможно ли е да бъде опасен? Експертни съвети за здравословен избор Коледни традиции от Европа: Необичайни обичаи и празнични ритуали От Унгария до Сърбия: Коледните обичаи, които ще ви изненадат
2026 ще е годината на Червения огнен кон! Ще "изгори" всичко старо и ще пренареди живота ни Новата 2026 година ще премине под егидата на Червения огнен кон - енергичен, страстен и своенравен Шоколадът може да повиши мозъчната активност Учени от Университета „Л'Акуила“ са открили, че какаото и шоколадът могат да подпомогнат по-доброто функциониране на когнитивните функции