Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички онемяха, като разбраха, че този шоколадов сладкиш с глазура се прави толкова бързо и лесно

Ключови думи: шоколадов сладкиш, сладкиш с шоколад, десерт, флагман

Когато опитате този прекрасен шоколадов десерт , ще се удивите колко е вкусен. Нежна консистенция и фина текстура, която се топи в устата! Още няма да е стегнала глазурата, а сме сигурни, че ще ви се иска да го излапате направо от формата! Ето и лесната рецепта за нежния Шоколадов сладкиш с глазура :

Необходими pродукти:
100 г черен шоколад
100 г масло
1/3 чаша захар
1 и 1/2 чаша обикновено брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 супена лъжица бакпулвер
1/2 чаша топло мляко
1/2 чаена лъжичка ванилова есенция
200 мл бита сметана
1/4 чаша пудра захар
Глазура:
100 г черен шоколад
1/3 чаша горещо мляко
За поръсване:
Шоколадови люспи или поръски по избор
Начин на приготвяне:
Сложете начупения шоколад в купа, добавете мекото масло и добавете пудрата захар.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода.

Оставете всичко да се разтвори на водна баня, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера в шоколадовата маса.

Разбъркайте добре и налейте половин чаша топло мляко.

Отново разбъркайте добре цялата смес.

Формата намажете леко с олио, застелете я с хартия за печене и изсипете в нея приготвеното шоколадово тесто.

В оригиналната рецепта сладкишът се приготвя на водна баня – в по-голяма тенджера с вода и специална поставка на дъното.

Ако обаче не разполагате с такава, може и просто да го изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25-30 минути.

Обърнете изпечения блат върху маса и оставете да изстине. Прехвърлете го в чиния за сервиране.

Сметаната се разбива заедно с пудрата захар до получаване на гъст крем, който се намазва върху блата.

Отгоре в крема направете дупки на равни разстояния, за да проникне част от глазурата вътре.

Можете също да разрежете блата и да напълните сладкиша със сметаната или пък изобщо да не слагате сметана – само глазура.

За глазурата: начупете шоколада, сложете в купа и залейте с горещото мляко.

След това разбъркайте добре, за да се образува гладка глазура.

Изсипете глазурата върху слоя бита сметана и поръсете с шоколадови пръчици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Никога не слагайте тези 5 растения в дома си В следващите редове ще ви разкрием защо тези цветя може да са опасни 34 дрона ще наблюдават държавната граница и ще следят за мигранти Закупени са с европейски средства
Никога не разбивайте сърцата на тези 6 зодии, те трудно преживяват раздяла Някои представители на астрологията се справят по-трудно с разбитото сърце от останалите  Преживява катарзис Ще прекрати кариерата си
Секси свещеник стана хит на конклава Младият и красив отец побърка девойките във Ватикана Прокуратурата и кметът на Малко Търново в откровен разговор с ученици за капаните на дрогата Над  40 деца от СУ „Васил Левски“ чуха от първо лице какви са последствията от пласиране, употреба и дори неволно пренасяне на наркотици
Това са най-стиснатите зодии Имайте едно наум за тях Стягат сватба Афра Сарачоглу и Мерт Рамазан Демир  
Сладкиш-изненада с най-вкусния и нежен крем, който се крие в тестото Можете да го направите с или без плодове Жена е с опасност за живота след бой с бастун 78-годишният ѝ бивш съпруг е задържан
Зодиите, които винаги се връщат при бившите си Причините за раздялата нямат никакво значение Защо качествената дограма е ключът към комфорт и спокойствие у дома?