Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-хубавата закуска с чаша кисело мляко: Става меко, въздушно и много сочно!

Ключови думи: солени банички, флагман, солени джобчета, кисело мляко, лесна закуска

Тези солени джобчета се приготвят много лесно, можете да ги напълните по ваш вкус, в оригиналната рецепта са пълнени със спанак. Тестото е много меко и сочно, трябва да ви кажа, станаха ми любими и ги правя много често.

За тестото ще ви трябва 1 чаша кисело мляко, мисля, че сочността идва от тази съставка. Можете да прочетете по-подробно цялата рецепта по-долу, като за баничките с кисело мляко ще ви трябват и следните съставки:

1 чаша кисело мляко (200 мл)
1/2 чаша вода (100 мл)
1 яйце
3 големи лъжици олио (30 мл)
1 малка лъжица сол
4,5 чаши брашно (540 гр.)

ЗА ПЛЪНКАТА: 

500 г спанак
2 глави лук
50 г настъргано сирене чедър или друго по избор
подправки

ЗА ЗАЛИВКАТА: 

2 жълтъка
1 голяма лъжица прясно  мляко

Начин на приготвяне: 
За да приготвите тестото, първо трябва да подготвите дълбока купа. Сложете киселото мляко, което трябва да престои поне 1 час на стайна температура. Добавете половин чаша обикновена вода и разбъркайте малко.

Разбийте 1 яйце и го добавете към сместа, а веднага след това добавете 3 големи лъжици олио. Овкусете с 1 малка лъжичка сол и накрая постепенно започнете да добавяте брашното (около 540 гр.).

Постепенно замесете тестото, като постепенно добавяте брашното. Трябва да замесите фино и меко тесто, което да не лепне под пръстите ви. Тестото не трябва да престоява, веднага се разделя на две равни части и всяка част се разтегля на по-дебело руло.

От всяко руло се нарязват 10 равни части, като всяка част се омесва на топка. Трябва да имате общо 20 топки тесто. Топчетата се оставят да „почиват“ за 15 минути, докато приготвите плънката.

Измийте добре спанака и го нарежете на ситно. Подправете със сол, черен и червен пипер, след което добавете 2 глави ситно нарязан лук и 50 г настъргано сирене по избор (може да използвате чедър или друго лесно топящо се сирене или кашкавал).

Смесете съставките за плънката и оставете настрана. Прехвърлете се върху тестото – всяка топка разточете с точилка на тънък голям кръг. Методът на точене е следният: първо разточете от едната страна, след това обърнете тестото на едната страна и разточете другата страна. Въртете така, докато стане достатъчно тънко и голямо.

В средата се слага плънката и тестото се „затваря“ върху нея, така че да се оформи квадрат. Така напълнените тестени джобове се нареждат в тава, застлана с хартия за печене, като част от тях може да се замразят. Намажете джобчетата със смес от два жълтъка и малко мляко.

Баничките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

2
Коментара по темата
2.
Калинка
02.10.2024 15:44:48
Не прочетох някакъв набухвател като сода или друго?
1.
Здрасти
30.09.2024 12:26:45
Съмнявам се, че така лукът вътре ще остане суров и ще хрупа. Дали не трябва предварително малко да се задуши? Другия варианте да не е ситно рязан, а настърган на ренде.
  Добави Коментар
Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка?
Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната
1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции БМВ за половин милион вози Деси! Радев мълчи И от НСО не обелват дума за придобивката
Гала стана копие на Донатела Версаче Тв водещата прилича на сестра-близначка на модната дизайнерка Училищните дворове в Созозопол отново оживяха, 95 първокласници поеха по пътя на знанието С тържествена атмосфера и подаръци от кмета, новата учебна година започва с усмивки, вяра и надежда
Министър Мирослав Боршош откри учебната година в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово Това, че учениците могат да се обучават в реална среда, е огромно предимство, посочи Боршош Звънецът удари и зад решетките, новата учебна година започва в ЗО – Дебелт Лишените от свобода рецитираха стихове и демонстрираха стремеж към промяна и личностно развитие
Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути Ето я рецептата Търговците в Одрин се хванаха за главите, такова чудо не са виждали скоро Цените са доста приемливи и всеки може да намери продукти по джоба му