Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако не съхранявате подправките по този начин, по-добре ги изхвърляйте

Ключови думи: подправки, съхраняване на подправки

Подправките са неразделна част от съвременното готвене. Те ви позволяват да създавате разнообразие от вкусове и ястия, дори когато използвате ограничен брой продукти. Но за да се запази вкусът и ароматът на подправките, те трябва да се съхраняват правилно. Например в Индия, която на практика е родината на повечето съвременни подправки, подправката се приготвя непосредствено преди употреба – за щастие има всички възможности за това, тъй като повечето растения, от които се правят подправките, растат в Индия. И този начин на използване на подправката ви позволява да увеличите максимално нейните свойства. Що се отнася до страните, в които подправките и подправките се носят отдалеч, е необходимо да се спазват условията за съхранение, така че ароматът и вкусът на подправката да се запазят правилно.

Как да съхранявате правилно подправките
След закупуване на подправката, най-добре е да изсипете съдържанието на опаковката в контейнер, който е по-подходящ за това. Ако подправката се купува на склад, по-добре е да оставите съдържанието в оригиналната опаковка, но ако опаковката вече е отворена, тогава е по-добре да я излеете в друг контейнер, тъй като в отворена опаковка подправката ще загуби богатството си на вкус и аромат.

Кое е най-доброто място за съхранение на подправки? Не се препоръчва да съхранявате подправки в отворени и прозрачни съдове – не само въздухът, но и светлината могат да навредят на продукта. Най-добрият вариант за съхранение на подправки е консервната кутия. В този случай е важно бурканът да е плътно затворен. В такъв контейнер подправката ще бъде защитена от светлина и въздух. И най-важното – от странични миризми, които са страхотни в нашата кухня. И ако контейнерът не се затвори плътно, тогава чуждите миризми могат да прекъснат аромата на подправката. Също така, консервната кутия ще предпази подправката от нагряване в горещо време, което също може да повлияе неблагоприятно на продукта.

Ако няма консервна кутия, можете да изберете всеки друг контейнер, но е важно да спазвате две ключови условия:

Контейнерът за съхранение на подправки трябва да бъде непрозрачен, така че подправката да не е изложена на светлина.
Контейнерът трябва да бъде плътно затворен, така че подправката да не е изложена на въздух и миризми.
Къде да съхранявате подправки
И така, с контейнера за съхранение на подправките всичко е горе-долу ясно. Сега възниква въпросът – къде точно да съхранявате подправките. Ако контейнерът за съхранение е непрозрачен и херметически затворен, тогава този проблем не е толкова важен. Ако обаче капацитетът за съхранение оставя много да се желае или подправката се съхранява в оригиналната си опаковка, тогава е важно да изберете по-благоприятно място за съхранение. Неприемливо е да съхранявате подправки просто на масата или на достъпна за светлина повърхност.

Най-доброто място за съхранение на подправки е най-отдалеченото от източници на топлина и недостъпно за светлина, тъй като светлината и прекомерната топлина могат да увредят продукта. Най-добрите места за съхранение на подправки са:

Плътно прилепнал бюфет или кухненски шкаф.
Хладилник.
Килер.
Важно е да се отбележи, че най-добре е да съхранявате подправки далеч от източници на остри и силни миризми. Ето защо, ако в килера или хладилника се съхранява нещо, което излъчва остра миризма, тогава е по-добре да не съхранявате подправки на такова място. Най-добрият вариант би бил да отделите отделен кухненски шкаф за подправки.

Трябва да внимавате при съхранението на подправките, за да не разваляте продукта от неправилно съхранение и когато сте добавили към храната, сте успели да усетите пълния спектър от вкус и аромат на определена подправка. Обърнете внимание и на срока на годност на продукта. Често подправките се използват нередовно и следователно закупената подправка може да се съхранява много дълго, поради което преди употреба трябва да проверите уместността на срока на годност.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Хванаха 20-годишен криминоген с метамфетамин край хотел „Феста“ в Поморие Криминално проявен младеж от Каблешково задържан с 9 пликчета с пико Емануела шашна с новата си визия Клипче, разпространено в TikTok, взриви мрежата
Петъчен кошмар на ГКПП „Малко Търново“ (СНИМКА) Опашките на границата започнаха рано сутринта ВИП бутик уволни продавач за кефа на Лили Обстановката по време на шопинг визитите на примата била напълно различна от обичайната търговска динамика
Всички се страхуваме от това, което се случи в Одрин Река Тунджа пресъхна в района на турския град Проститутките у нас минаха в евро Най-древната професия у нас актуализира цените
"Черната Пантера" се появи на летище Варна, ще емигрира от България Е, добре де, може да не е истинската, но пак е черна Откриха граната в апартамент в центъра на Перник Районът е бил отцепен от полицейски служители
Флорида изпълни рекордната 9-а екзекуция за година: Приспа мъж, убил с мачете жена си и децата си Десетата екзекуция във Флорида е насрочена за 19 август, а единадесетата - за 28 август Сложете чаша вода в хладилника и ще се удивите от резултата Течността помага за решаването на един много разпространен проблем, а именно - неприятната миризма
В тази държава минималната заплата е над 1 000 евро месечно България остава в дъното на списъка с минимална заплата от 551 евро на месец Тръмп наложи 15% мита на Северна Македония Ставката за македонски продукти през април беше 33%