Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарекох тази торта "Щастие", опитай я, за да разбереш защо

Ключови думи: торта щастие, рецепта, флагман

Представяме ви невероятна рецепта за торта. Нарекохме я "Щастие", защото е истинска наслада за всички сетива. За направата й не са необходими яйца и брашно и е супер елементарна. 

Необходими продукти:
200 грама бисквити
2 супени лъжици какао на прах
100 грама краве масло, разтопено
1 пакетче шоколадов пудинг
2 супени лъжици царевично нишесте
50 грама захар
500 милилитра прясно краве  мляко
100 грама шоколад
За глазурата:

100 грама шоколад
80 милилитра гореща сметана за разбиване
1 чаена лъжичка краве масло
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в купата на блендер и смелете. След това добавете какаото и разтопеното масло и мелете за още 1 минута или докато се получат трохи.

Сипете сместа за блата в ринг със съд за сервиране или форма за печене с подвижно дъно (диаметър от 22 сантиметра). Заравнете и след това с чаша натиснете блата. Така ще стане равномерно и няма да се рони. Сложете в хладилник и оставете за 30 минути.

През това време направете крема, като за целта в тенджера сипете пудинга, захарта и нишестето. Налейте прясното мляко и бъркайте до получаване на смес без бучки. След това поставете на котлона и гответе, като бъркате, докато кремът се сгъсти. Начупете шоколада на парчета и прибавете към крема. Бъркайте, докато се разтвори напълно. Когато това стане, извадете блата и го полейте с крема. Заравнете и оставете да се охлади напълно.

След това направете глазурата, като в малка купа сипете топлата сметаната. Начупете шоколада и добавете. Бъркайте, докато се разтопи напълно. След това сложете маслото и смесете.
Извадете охладения крем и полейте с глазурата. Заравнете и върнете в хладилника за 2 часа или докато стегне напълно.

Щом това стане, извадете и махнете ринга. Декорирайте десерта и настърган шоколад или според вкуса ви. Нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Подпалиха колата на водещ политик Инцидентът се случи на германска земя Фатална катастрофа в България Отиде си 36-годишен мъж
Какво се случва с Покровск? Битката се ожесточава Обявиха Идеалния футболен отбор Впечатлява
Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия
Пребиха български кмет Нападението стана в село Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута
Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора
Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата