Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарекох тази торта "Щастие", опитай я, за да разбереш защо

Ключови думи: торта щастие, рецепта, флагман

Представяме ви невероятна рецепта за торта. Нарекохме я "Щастие", защото е истинска наслада за всички сетива. За направата й не са необходими яйца и брашно и е супер елементарна. 

Необходими продукти:
200 грама бисквити
2 супени лъжици какао на прах
100 грама краве масло, разтопено
1 пакетче шоколадов пудинг
2 супени лъжици царевично нишесте
50 грама захар
500 милилитра прясно краве  мляко
100 грама шоколад
За глазурата:

100 грама шоколад
80 милилитра гореща сметана за разбиване
1 чаена лъжичка краве масло
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в купата на блендер и смелете. След това добавете какаото и разтопеното масло и мелете за още 1 минута или докато се получат трохи.

Сипете сместа за блата в ринг със съд за сервиране или форма за печене с подвижно дъно (диаметър от 22 сантиметра). Заравнете и след това с чаша натиснете блата. Така ще стане равномерно и няма да се рони. Сложете в хладилник и оставете за 30 минути.

През това време направете крема, като за целта в тенджера сипете пудинга, захарта и нишестето. Налейте прясното мляко и бъркайте до получаване на смес без бучки. След това поставете на котлона и гответе, като бъркате, докато кремът се сгъсти. Начупете шоколада на парчета и прибавете към крема. Бъркайте, докато се разтвори напълно. Когато това стане, извадете блата и го полейте с крема. Заравнете и оставете да се охлади напълно.

След това направете глазурата, като в малка купа сипете топлата сметаната. Начупете шоколада и добавете. Бъркайте, докато се разтопи напълно. След това сложете маслото и смесете.
Извадете охладения крем и полейте с глазурата. Заравнете и върнете в хладилника за 2 часа или докато стегне напълно.

Щом това стане, извадете и махнете ринга. Декорирайте десерта и настърган шоколад или според вкуса ви. Нарежете и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде
Тези зодии дебелеят на поразия Предразположени са към напълняване и това е, казват астролозите Ще паднете, като ви покажа как баба ми чисти къщата си – никога няма да ви хрумне да използвате това Хлябът като почистващ препарат – макар и абсурдно да звучи, в миналото се е използвал такa
Връчиха дипломите за завършено средно образование на зрелостници в несебърско училище СУ "Любен Каравелов" е на престижното четвърто място в Бургаска област на ДЗИ по английски език Трима украинци отвлякоха 17-годишен сънародник в София и поискаха 10 000 евро откуп Похитителите са задържани в Пловдив и Несебър
От години правя тези мини погачи и никога нямам провал Приготвям ги като закуски през уикенда, защото стават много бързо и лесно Почина хубавата Калинка от "Хитър Петър" По време на снимките тя е едва на 28 години