Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Разкриха ми тайната за най-меките и вкуснни пърленки на фурна

Ключови думи: пърленки на фурна, рецепта

Днес прекрачваме в света на вкусните домашно приготвени  печива, разкривайки тайната на перфектните Пърленки на  фурна – меки, сочни, с онези неустоими дупки по повърхността.

Днес ще се отдадем на магията на приготвянето на хлебчета, мекички и пухкави, с онези характерни дупчици, които всеки истински любител на хляба обича. Не се притеснявайте, защото тази рецепта е проста и достъпна.

Ето какво ви трябва и как да приготвите тези прекрасни хлебчета.

Пърленки на фурна
Необходими продукти:
650 грама брашно
200 мл вода
200 мл мляко
3 супени лъжици масло
20 грама мая
1 чаена лъжичка захар
Начин на Приготвяне:

Първо натрошете маята в хладка вода и добавете захарта, разбъркайте добре. След това добавете лъжица брашно и разбъркайте отново. Когато сместа шупне я прехвърлете в голяма купа, добавете хладко мляко и постепенно добавете брашното, докато тестото стане меко и нелепнещо. Използвайте бъркалка и омесете тестото до гладкост.

Замесете тестото с малко олио към края и оставете да втаса на топло място за около 40 минути.

Разделете тестото на парчета по 250 грама, оформете ги на топки с ръце, след което ги покрийте с фолио и кърпа и ги оставете да починат 10 минути.

Разточете всяка топка с ръце до размера на голяма чиния, като притиснете краищата с ръце, за да получите характерни ръбове и възможно най-тънък център.

Покрийте ги да починат, след което направете отгоре разрези с тъп нож и ги намажете с белтък или мляко. Поръсете със сусам.

Печете ги в загрята фурна на 250 градуса за около 7 минути, докато добият приятен златист цвят.

Насладете се на тези фантастични пърленки, които можете да поднесете с различни дипове, сирена или дори като добавка към любимите си ястия.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Започва интересно събитие в Бургас Ще се проведе Международния фестивал за историческо документално кино DOCK 2025 Земетресение до Сунгурларе Трусът е с магнитуд 3,4 по Скалата на Рихтер
Задържаният за убийството на Чарли Кърк отрича да е извършил покушението Тайлър Робинсън е в следствения арест без право на пускане под гаранция Бургазлия е "най-известният" мъж в страната Валентин от "Ергенът" има специфичен начин на ухажване
Тази баба е най-възрастният човек в света, ще се смаете в кой век е родена Хувайдо Умарова се ражда в 19 век, сочи официална информация Времето се разсърди на 15-ти септември Днес времето ще е със значителна облачност, дъждове и гръмотевици. До обед такива са изгледите за Западна и Централна България. По-значителни валежи се очакват над планинските райони, където ще има и градушки
Убиецът на Чарли Кърк живял с трансджендър съквартирант Сега младежът помага на ФБР Расте броят на жертвите след клането в Непал Най-новите данни на здравното министерство на страната сочат, че загиналите вече са 72
Бързото хранене поскъпва Посещенията падат Новите евробанкноти: Бетовен на 10 евро, Мария Кюри на 20, а Да Винчи на 100 Те ще имат по-интензивен цвят и се очаква да бъдат пуснати в обращение през следващите месеци на 2026 г.
Двама загинаха при тази тежка катастрофа Случаят отново поставя фокус върху слабия контрол върху водачи с чуждестранна регистрация, Най-честите и показателни признаци, че тялото ви не получава достатъчно вода Жаждата е ясен знак, но организмът обикновено подава по-дискретни сигнали, които лесно могат да останат незабелязани