Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изкусителният аромат на този Щрудел ще ви накара да забравите за всички други десерти

Ключови думи: щрудел крем пита, флагман, рецепта

Днес ви представяме много интересна и вкусна рецепта за Щрудел крем пита.

Необходими продукти
200 г прясна извара или крема сирене
2 жълтъка
3- 4 ябълки
200 г стафиди
50 мл  бренди /ром, уиски/
150 г пудра захар
400 г брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ванилии
150 мл топла вода
100 мл олио

Начин на приготвянe
Стафидите се накисват в чаша с 50 мл бренди. Сиренето крема се слага в пластмасова купа. По- голямата част от брашното се пресява над дълбока тава/ оставя се около 50-100 г за разпръсване по плота, при разточване/. В средата се прави кладенче. Там се слага 1/2ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 2 с.л. олио и 1 ч.л. оцет. Добавя се 150 мл топла вода. Замесва се тесто, което постепенно се събира на топка. Жълтъците се слагат в дълбок, сух, стъклен буркан. Добавят се 50 г пудра захар. Разбиват се с пасатор до побеляване. След това бурканът се слага в съд с топла вода. Жълтъченият крем се сгъстява на водна баня. После се прибавя към сиренето крема. Разбърква се добре до получаване на еднородна смес. Тестото се разделя на две топки. Разточват се на тънки кори  върху набрашнен плот. В зависимост от формата на тавата за печене, корите са правоъгълни или кръгли. Освен това големината им  трябва да надвишава леко дъното на тавата. Тавичката се маже по дъното и околния ръб с олио. Полага се първата кора като част от нея се изправя по- околния ръб на съдът за печене. Залепва се за него с помощта на мазнината. Ябълките се белят и режат на кубченца. Кремът се обърква заедно с алкохолните стафиди и парченацата ябълки. Сместа се  разстила върху кората в тавичката за печене. Отгоре се покрива с другата кора, като краищата се припокриват. Накрая се маже с разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Още топъл се поръсва щедро с пудра захар. Щруделът се реже студен на парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Принц Андрю губи титлите си и дома си заради аферата "Епстийн" Крал Чарлз Трети днес започна официалната процедура срещу брат си Фрапираща история с учителка, гаджето й и ученичка, първите двама са в ареста Случи се в САЩ
Известен волейболист почина на 26 години Бе сред най-силните на игрището Защо тунелът на император Комод в Колизеума е магнит за туристи, а амфитеатърът в София пустее Няма друг град в света, притежаващ такава полузаровена забележителност точно в градския център, от която не изкарва и един лев
Стюард на самолет взе наркотици и се озова в трагикомична ситуация Колеги го намериха гол и безпомощен Тези 3 зодии не постигат целите си веднага, успехът им идва по-късно Моментът им на слава идва в зряла възраст, считат астролози
“Златен век” за директорката на Държавен куклен театър - Бургас Заслужено отличие, коментира кметът Димитър Николов Граждани блокираха тунел "Люлин" в София Напрежение заради боклука
Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин Органите на реда смятат, че това е било извършено през последното денонощие Издирват 15-годишно момиче В неизвестност е от 27 октомври
Полицейска операция взе над 120 жертви Безпрецедентна акция в Бразилия Германец с нелепа кражба във Варненско Открадна саксия с цвете