Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пълнени патладжани с леща по марокански

Ключови думи: рецепта, патладжан, леща, мароканска рецепта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

зелена леща - 1 ч.ч.
лук - 1 малка глава
моркови - 1 бр.
сол
олио - 5 с.л.
пушен червен пипер - 1/2 с.л.
рас ел ханаут - 1/2 с.л.
доматено пюре - 1 с.л.
пюрирани домати - 1/2 ч.ч.
чесън - 2 скилидки
магданоз
патладжани - 1 бр.
галета - 4 с.л.
пармезан - 2 с.л. настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лещата се измива и се слага в тенджера с подсолена вода в съотношение 1 леща: 2 вода. Прибавят се нарязани на ситно лук, морков, олио, пушен червен пипер и супена лъжица от арабската подправка Рас Ел Ханаут.

Рас Ел Ханаут всъщност е смес от сухи подправки, основните от тях които са: сух кориандър, канела, черен пипер, куркума, индийско орехче, бахар, карамфил, джинджифил.

Лещата се вари около половин час или докато омекне. Последно се добавят доматено пюре, смлени домати, нарязани на ситно скилидки чесън и магданоз. Дръпва от котлона, когато се сгъсти и омекне лещата яхния.

През това време патладжанът се разрязва на две по дължина и издълбава като лодка. Слага се в съд с подсолена вода и се оставя така да кисне половин час. Отцежда се от водата, подсушава се и се посолява.

Двете половинки патладжан се слагат в намазнена тавичка и се поставят да се пекат във фурната, докато леко омекнат и покафенеят.

Изпечените патладжани се напълват със сварена леща, поръсват се с галета и настърган пармезан.

Останалата леща се разпределя отстрани на патладжаните. Ястието се връща във фурната за още пет минути, за да може да се получи лека хрупкава коричка от галета и пармезан върху пълнените патладжани.

Пълнени патладжани с леща по марокански се сервира върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан пресен магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за патладжан с доматен сос, вкусно имамбаялдъ и патладжан на фурна.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съдбовните години в живота на всяка зодия, след тях никой никога не е същият Важните години в живота на човек могат да бъдат изпълнени както с добри и приятни събития, така и с трудни и разрушителни, казват астролозите Приключвала с публичните демонстрации на... Никога повече не искам да говоря публично за мъжа в живота ми, отсече Светлана
Каза тежки думи Косара не е на себе си от ревност Дарява космическа сума "Хората ще казват много неща за мен, когато умра, но аз съм решен "той умря богат" да не е едно от тях", написа Бил Гейтс
Румен Радев: Отдаваме почит към саможертвата на милиони хора Днес е Деня на Европа Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт
Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор
Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена
Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е