Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всеки път, когато имам гости, правя тепсия бюрек! Всички го обожават

Ключови думи: тепсия бюрек, флагман, рецепта

Ако искате да приготвите вкусна и хрупкава баница, тази рецепта за ръчно разточена тава е точно за вас!

Ще сътворите чудеса в кухнята си и ще изненадате гостите и семейството си с тази практична рецепта за тава.

Необходими продукти:
2 чаши чаши вода
5 грама суха мая
600 грама брашно
1 чаена лъжичка сол

За намазване:

80 грама разтопено масло
90 милилитра олио

За плънката:

2-3 супени лъжици олио
3 големи глави лук
3   яйца
400 грама спанак
сол на вкус
щипка червен пипер
черен пипер на вкус

За намазване:

2 жълтъка
няколко капки олио

Начин на приготвяне:
Смесете водата и маята в купа и разбъркайте. Добавете солта и след това сложете на порции брашното и замесете. След последната продължете, докато се получи меко и еластично  тесто, което не лепене по ръцете. Когато това стане, оформете топка и оставете в чиста купа да почине за 10 минути.

Разтопете 80 грама краве масло и го смесете с 90 милилитра олио. След това потопете топките в мазнината и оставете да престоят за поне 30 минути.

Направете плънката, като нарежете лука. Сипете малко олио в тиган, сложете на котлона. Оставете да загрее и добавете лука. Задушете за 2-3 минути. След това сложете яйцата, разбъркайте и гответе, като бъркате непрекъснато. Овкусете със сол и подправките, разбъркайте и свалете от котлона.

Измийте и нарежете спанака. Поставете при останалите продукти и разбъркайте.

Вземете  тестото и върху работна повърхност разточете кора. Сложете част от плънка, разпределете равномерно и навийте на руло. Сложете във форма за печене, покрита с хартия. Повторете с останалите кори и плънката.

Готовата баница намажете с разбитите жълтъци, смесени с малко олио.

Включете фурната на 200 градуса и сложете баницата, Печете за 30-35 минути или до приятен загар.
След като това стене, извадете и поръсете с малко студена вода. Покрийте с хавлия и оставете за 10 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция
Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето
Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално
Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия
За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител
Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател