Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за солен пай с патладжани и червени чушки

Ключови думи: рецепта, солен пай, патладжан, червена чушка

Необходими продукти:

500 г червени чушки;
1 патладжан;
1 глава лук;
2 скилидки чесън;
150 г козе сирене;
8 яйца;
4 с.л. брашно;
1 ч.л. бакпулвер;
връзка пресен босилек;
1/2 ч.л. сух риган;
черен пипер;
сол;
50 мл. зехтин.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.

В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.

Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.

Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.

Поднесете топло или студено, пише vkusnoteka.bg
 

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Посочиха най-здравословното място за живеене Край морето, според американски учени На 131 години почина най-възрастната жена в Турция Тя има 7 деца и 110 внука
Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото
Кремъл осъди декларация на българския парламент Размяна на "любезности" между София и Москва Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности
Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Известната дама се показа по леопардов бански костюм
Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Почти 40 градуса е температурата в стаите в дома на ужасите, матраците са изтърбушени, а тоалетната чиния - счупена Певица бе убита от съпруга си при семеен скандал в Узбекистан, звездата имаше 3 деца Трагедия с Зебойи Жахон
Скрита функция на двигателя пести гориво Принудителната работа на празен ход с включена предавка е много полезна при спускане Масово нашествие от скакалци в Украйна Ситуацията се усложнява от много фактори