Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това са най-вкусните сладки с пълнеж

Ключови думи: сладки с пълнеж, локумки, флагман

За днес сме ви приготвили една рецепта за вкусни сладки с вкусен пължен. Сладките ще се харесат на всички вкъщи както на малки, така и на големи.

Необходими продукти:
280 грама брашно
½ чаена лъжичка  бакпулвер
щипка сол
1 опаковка ванилова   захар
100 грама  краве масло масло, студено
200 грама  кисело мляко
1 жълтък

За пълнежа:
150 грама орехи
1  белтък
2 супени лъжици  захар
 пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа заедно със солта и бакпулвера. Добавете ваниловата захар и смесете. Сложете студеното масло и ръце направете трохи. Когато това стане, прибавете  киселото мляко и жълтъка и замесете тесто. Продължите, докато  то стане меко и еластично и спре да лепне по ръцете и стените на съда. Оформете топка и оставете настрана.

Направете пълнежа, като в купа разбиете белтъка заедно със захарта. Бийте до получаване на гъст бял крем. Смелете орехите и сипете при белтъчния крем. Разбъркайте добре с шпатула, за да не загубите обема на яйцата.

Вземете   тестото и разделете на 4 равни половини. От оформете топка от всяка и след това вземете една.  Разточете голяма кора върху работна повърхност от нея и след това я нарежете на 8 равни триъгълника. В основана на всеки сложете част от плънката. След това прегънете крайчетата му, така че да завият пълнежа, за да не се разлее по време на печенето и след това навийте. Повторете с останалите продукти до тяхното изчерпване.

Покрийте форма за печене с хартия и подредете сладките в нея.

Включете фурната на 180 градуса и като загрее-сложете тавата. Печете за 15-20 минути. Извадете и още докато са топли поръсете с   пудра захар захар  захар. Сложете в съд за сервиране и поднесете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде
Тези зодии дебелеят на поразия Предразположени са към напълняване и това е, казват астролозите Ще паднете, като ви покажа как баба ми чисти къщата си – никога няма да ви хрумне да използвате това Хлябът като почистващ препарат – макар и абсурдно да звучи, в миналото се е използвал такa
Връчиха дипломите за завършено средно образование на зрелостници в несебърско училище СУ "Любен Каравелов" е на престижното четвърто място в Бургаска област на ДЗИ по английски език Трима украинци отвлякоха 17-годишен сънародник в София и поискаха 10 000 евро откуп Похитителите са задържани в Пловдив и Несебър
От години правя тези мини погачи и никога нямам провал Приготвям ги като закуски през уикенда, защото стават много бързо и лесно Почина хубавата Калинка от "Хитър Петър" По време на снимките тя е едва на 28 години
Най-стилните жени сред зодиите са… Те винаги изглеждат зашеметяващо и никога няма да ги видите неподдържани НАП разследва драстично поскъпване на храни след конвергентния доклад Нула инфлация ли? Цените на всички стоки от малката потребителска кошница са скочили за последните две седмици
Татяна Султанова: Водната сигурност е въпрос на национална отговорност и лидерство Сред ключовите теми в панелите са конкурентоспособността на регионите в Централна и източна Европа, стратегии за устойчивост, синята икономика и цифровизацията на градовете Всички вкъщи обожаваме сладоледа на съседката Божана, а рецептата е толкова проста, че го правим през ден Едва чакаме няколко часа да се замрази във фризера