Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта на деня: Лютеница от тиквички

Ключови думи: лютеница, тиквички, зимнина, какво да сготвя

Необходими продукти за 14 бурканчета по 0,5 л:

6 кг тиквички (почистени);

1,8 кг моркови;

1, 2 кг лук;

 

 

550 г доматена паста;

500 мл растително масло;

50 г сол;

 

 

60 г захар;

10 г смлян сушен чесън;

6 г смлян черен пипер;

120 мл оцет 9%.

Начин на приготвяне:

Като за начало смилате 6 кг вече обелени тиквички през месомелачка.

След смилането оставете тиквичките на масата за 15-20 минути, за да пуснат сока си. На този етап не добавяйте сол.

Докато тиквичките си пуснат сока, нарязвате лука. Изсипете една чаша растително масло в тиган и запържете лука до златисто кафяво, като разбърквате от време на време, за да не изгори.

След 20 минути тиквичките пускат обилно сок. Изсипвате го в купа с лъжица, в противен случай лютеницата ще трябва да се вари по-дълго до желаната гъстота.

Прехвърлете готовия лук в купата с тиквички.

Настържете морковите (с приставката за месомелачка). Запържете морковите в тиган с малко олио.

Към тиквичките и лука добавете запържените моркови. Добавете и сол, сух чесън, захар и черен пипер.

Сложете съда на силен огън и го оставете да заври. Щом се появят мехурчета и лютеницата започне да кипи, намалете котлона и гответе на среден огън 30-35 минути, като разбърквате от време на време, за да не загори.

След 30 минути добавете доматеното пюре и гответе още 10-15 минути.

Ако харесвате лютеницата на по-едри парчета, можете да добавите оцет на този етап и да я затворите в буркани. Но ако я предпочитате финосмляна, под формата на пюре, свалете съда от котлона и пюрирайте зеленчуците с пасатор до гладкост.

Когато сте доволни от гъстотата на пасираната лютеница, добавете оцет, разбъркайте и варете още 10 минути на слаб огън.

След това насипете горещата лютеница от тиквички в буркани и ги увийте в топло одеяло, докато изстинат напълно.

Така приготвената лютеница се съхранява при стайна температура до следващата реколта, пише zajenata.bg.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите
Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия За какво служи малкото копче на предпазния колан Основната функция на това интересно дизайнерско решение е доста полезна
Тигър уби работник в зоопарк в чужбина Починалият бе ръководител Разкриха последното желание на трагично загиналата Лаура Далмайер Тя не е искала тялото й да бъде местено при фатален инцидент в планината
Не е за вярване каква заплата получава Осимен в Турция Галатасарай позлати централния нападател Страшно задръстване на пътя Бургас-Созопол "Колеги и колежки, това е в посока Бургас", споделя притеснен гражданин за тапата