Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

3 нискокалорични летни рецепти

Ключови думи: пълнени чушки, салата, диетични рецепти, нискокалорични рецепти, летни ястия

Ако се опитвате да поддържате теглото си в здравословни граници, може би летният сезон ще ви улесни. Някакси естествено, през този период от годината, ние търсим по-лека, но все пак питателна храна.

Ако имате нужда от няколко свежи идеи за летни ястия, вижте следващите редове.

Диетични пълнени чушки

Необходими съставки: 

Загрейте фурната до 200 градуса. Пригответе ориза в тиган с вряща вода за около 25 минути или докато омекне, след което го отцедете. Междувременно разрежете чушките наполовина по дължина и изхвърлете семките. Поставете с отворената страна нагоре върху тава за печене (ако е необходимо, отрежете парче от основата, за да им помогнете да останат плоски). Печете 15 минути.

Напръскайте тиган със спрей за готвене и запържете лука и тиквичките на средно силен огън, като разбърквате редовно, за 4-5 минути или докато омекнат и покафенеят леко. Добавете доматите, чесъна, кимиона и кориандъра и гответе още минута, като бъркате непрекъснато. Прехвърлете в голяма топлоустойчива купа и разбъркайте бадемите и портокаловата кора. Добавете ориза и магданоза и овкусете с малко сол и много черен пипер. Смесете заедно. Напълнете чушките с оризовата смес. Поръсете със сиренето и върнете във фурната за 10 минути, или докато чушките омекнат и плънката стане готова.

Салата с тиква, пилешко и чери домати

Необходими продукти:

За дресинга:

Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете тиквата, пилето, доматите и лука в купа. Добавете подправката каджун и зехтина и разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в огнеупорен съд. Печете 20–30 минути, или докато пилето и зеленчуците станат готови. За да направите дресинга, смесете киселото мляко и ментовия сос в малка купа. Точно преди сервиране, поръсете дресинга върху пилето и зеленчуците.

Салата с черен боб, киноа и хумус

За нея ще ви трябват:

Комбинирайте боба и киноата в купа. Разбъркайте хумуса и сока от лайм заедно в малка купа; разредете с вода до желаната консистенция. Поръсете дресинга с хумус върху боба и киноата. Отгоре добавете авокадо, доматен сос и кориандър.

Да ви е сладко!

източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен