Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Парени бирени сладки – по-вкусни от масленките и толумбите! Колкото повече седят, толкова по-вкусни стават

Ключови думи: бирени сладки рецепта

Биренките ( бирените сладки ) са едни от любимите постни сладкиши у дома, които редовно се приготвят с и без повод. Простички за направа, но с много добър вкус. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Ето какво ви трябва за рецептата:

Необходими продукти:
550 гр. брашно
1 бакпулвер
1 супена лъжица захар
чаена лъжичка сол
200 мл олио
200 мл бира
малко орехи
За сиропа:
1,5 чаши захар (300 г)
1,5 чаши вода (300 мл)
1 ванилова захар
малко лимон
100 г смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се слагат 550 г брашно, 1 пакетче бакпулвер (10 г), 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте, за да се изравнят съставките. Добавете 1 чаша (200 ml) олио и 1 чаша (200 ml) бира към сместа от сухи съставки.

Разбърква се с лъжица до получаването на хубаво тесто, след което продължава да се меси на ръка. Тестото бързо става компактно благодарение на олиото и бирата. Не трябва да е нито много меко, нито много твърдо.

Не е нужно да го оставяте да втасва или да почива, можете да го оформите веднага. От тестото се късат парчета колкото орех. От всяко парче оформете топка, която сплескайте с длани, в средата сложете по един орех и отново оформете топка.

Така оформените сладки подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. Щом леко покафенеят, значи са готови.

Докато сладките се пекат, пригответе сиропа: сложете на огъня 1,5 чаши (300 г) захар, 1,5 чаши (300 мл) вода и пакетче ванилова захар. Когато сиропът заври, оставете да поври още 5-6 минути. Изключете и добавете няколко резенчета лимон.

И сладките, и сиропът трябва да са горещи. Извадете тавата от фурната и я оставете да се охлади за 3-4 минути. След това сложете всяка сладка в сиропа за 20 секунди от едната страна и още 20 секунди от другата страна. Оваляйте напоените сладки в смлени орехи.

Освен смлени ядки можете да използвате и кокос, смлени бисквити или нещо по ваш избор. Оставете ги да изстинат напълно, след което сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Шок с цените на новите коли С колко поскъпнаха най-евтините нови автомобили Покрива ли Здравната каса раждане със секцио Какъв метод за раждане ще е подходящ преценяват лекуващите лекари
Разумно ли е да плувате веднага след хранене? От поколения насам си предаваме съветът да изчакаме поне 30 минути   Българи отидоха на любим плаж в Гърция и останаха шокирани Премахнаха чадърите от ивици на Халкидики
Ако имате тези симптоми, незабавно отидете на лекар, в опасност сте Един от най-честите признаци за сърдечни проблеми е болката в гърдите, известна още като стенокардия Забравете традиционните ястия с тиквички и опитайте това нежно изкушение! Ако добавите и една тайна съставка, закуската ще бъде много вкусна
Екшън! Хванаха мъж с незаконни оръжия - стрелял, докато държи окървавено куче Двете му кучета се сборичкали и той се опитал да спаси нападнатото Северна Гърция премахва незаконно оставени чадъри по плажовете Туристическо оборудване, оставено трайно, се третира като отпадък
Тази бърза вечеря с пълнеж от кренвирши винаги ме спасява, когато нямам време за готвене Наистина си струва да опитате, ще получите перфектно ястие, с бързо и лесно приготвяне Българка отиде в Гърция с кучето си, затвори го за 15 минути в кола и разбра какво е държава с правила Тя е арестувана и глобена
Иновация от България спасява животи Портативен телеметричен ЕКГ апарат позволява навременна диагностика на кардиологични заболявания Направи това с корите и ще имаш божествена баница - мека и сочна, че не можеш да спреш да ядеш! Цялата "тайна" е в малкия трик с нарязването на корите