Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

3 ябълки, 3 яйца и 5 минути работа! Този сладкиш винаги ме отсрамва пред неканени гости

Ключови думи: сладкиш, десерт, флагман

Можете да го приготвяте всеки ден, но и да посрещнете с него скъпи гости. Когато ви се прияде нещо сладко и нямате много време да приготвяте някакви сложни торти или десерти, тогава се сетете за този лесен, но много вкусен сладкиш с ябълки и поръска. Няма да съжалявате, винаги се отсрамвам с тази рецепта дори от най-взискателните гости. Ето какво ви трябва:

Необходими продукти за бърз ябълков сладкиш с вкусна поръска

3 (големи) яйца
80 г захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл олио
150 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
настъргана лимонова кора
2 с. л.вряла вода
3 ябълки
4 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:
Първо в дълбока купа се чукват три яйца, които са били на стайна температура, след което се разбиват на пяна с електрически миксер. Докато разбивате, постепенно добавете захарта и продължете да бъркате, докато се разтвори напълно.

Добавете пакетче ванилова захар (или преди края добавете малко ванилов екстракт към тестото, малка чаена лъжичка). Трябва да се получи лека гъста кремообразна яйчена смес. Настържете малко лимонова кора на фината страна на рендето, за да обогатите вкуса и я добавете към сместа.

Не забравяйте да измиете добре лимона предварително и да го обработите със сода за хляб. След това започнете постепенно да добавяте брашното при непрекъснато бъркане с миксера. Общо ще ви трябват 150 г брашно. И накрая, не забравяйте да добавите пакетче бакпулвер.

Продължете да смесвате, докато съставките станат гладки. В гладката смес започнете постепенно да добавяте олиото на тънка струйка, като непрекъснато разбивате с миксера. Накрая добавете две супени лъжици вряла вода към сместа. И разбийте още веднъж, за да получите гладка, еднородна, хомогенна и кремообразна смес.

Изберете три твърди ябълки, за предпочитане с различен цвят, и ги измийте добре със студена вода, след което ги оставете в разтвор на сода бикарбонат и оцет. След като сте ги натрили добре ги нарежете на кубчета (може и на тънки резени, по желание). Ако все още се съмнявате, че ябълките са обработвани твърде много, обелете ги преди да ги нарежете.

Застелете по-малка форма с диаметър 20 см с хартия за печене (дъното и ръба), предварително леко намазана с олио, за да залепне по-добре хартията. Изсипете нарязаните ябълки в застланата форма.

Може да използвате и по-голяма форма, но тогава тортата ще е по-ниска. Разпределете ябълковите резени равномерно и разклатете формата. Изсипете готовата смес отгоре, но внимавайте да покрие цялата повърхност на всички ябълки.

Заравнете повърхността на тестото с лъжица, след това леко разклатете формата и я почукайте в масата, за да запълните всички празнини между резените ябълка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или 35 минути в зависимост от фурната.

Изпечения сладкиш извадете от фурната и докато изстива, пригответе сместа за поръската: в дълбока купа сложете четири супени лъжици захар и една пълна чаена лъжичка канела на прах. Разбъркайте. След като тортата леко се охлади, махнете ринга и хартията за печене.

Поставете голяма чиния за сервиране отгоре, след което обърнете сладкиша. Отстранете долната хартия за печене, след което поръсете сместа от захар и канела върху тортата. И това е всичко, вашата торта е готова.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Сашо Кадиев изненада рожденика в ефир Сашо Кадиев направи истински спектакъл за рождения ден на Христо Пъдев в ефира на "Кой да знае", като вместо подарък му поднесе... интересно предложение Търсят петима милионери, не си взели печалбите Националната лотария във Великобритания издирва петима играчи, които все още не са получили своите многомилионни печалби
Евгени Минчев разказа за срещата си с внучката на Людмила Живкова Двамата дори са се нащракали за спомен, а кадрите бързо привлякоха вниманието в светските среди Гърци превзеха Банско В Банско засилено присъствие на туристи се отбелязва в дните около Коледа, въпреки някои организационни трудности и все още липса на сняг в самия град
Кои са тайните на Бачорски, които не знаем Даниел Бачорски е предприемач и инфлуенсър, собственик на фирма за професионално почистване Не подарявайте такива подаръци на близките си тази година, ще съсипете живота им Според древните източни традиции, това, което поставяме под елхата, е директно послание към Вселената и енергиен „договор“ за следващите 12 месеца
Лора Крумова не си замълча за Цънцарова Тя коментира ситуацията с колежката си Мария Цънцарова в bTV Лекари разкриха кой е най-добрият сутрешен навик за хора над 50 години Една лесна промяна в началото на деня може да повлияе осезаемо на храносмилането и общия тонус с напредването на възрастта
Евростат с данни за играчките и откъде идват Празничният сезон е тук и за мнозина пазаруването на играчки е ключова дейност в списъка със задачи Ако искаш! 900 лева за смяна на гума по Коледа За разлика от гумаджиите, от пътната помощ ще работят през всички почивни дни, включително и Нова година
Купуваме жилища като луди, ето какво расте Кредитите за придобиване на жилище нараснаха с 28% за година БНБ посочи: Домакинствата държат в банките депозити за над 100 млрд. лева Депозитите на домакинствата в българските банки преминаха 100 млрд. лева