Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

3 ябълки, 3 яйца и 5 минути работа! Този сладкиш винаги ме отсрамва пред неканени гости

Ключови думи: сладкиш, десерт, флагман

Можете да го приготвяте всеки ден, но и да посрещнете с него скъпи гости. Когато ви се прияде нещо сладко и нямате много време да приготвяте някакви сложни торти или десерти, тогава се сетете за този лесен, но много вкусен сладкиш с ябълки и поръска. Няма да съжалявате, винаги се отсрамвам с тази рецепта дори от най-взискателните гости. Ето какво ви трябва:

Необходими продукти за бърз ябълков сладкиш с вкусна поръска

3 (големи) яйца
80 г захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл олио
150 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
настъргана лимонова кора
2 с. л.вряла вода
3 ябълки
4 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела

Начин на приготвяне:
Първо в дълбока купа се чукват три яйца, които са били на стайна температура, след което се разбиват на пяна с електрически миксер. Докато разбивате, постепенно добавете захарта и продължете да бъркате, докато се разтвори напълно.

Добавете пакетче ванилова захар (или преди края добавете малко ванилов екстракт към тестото, малка чаена лъжичка). Трябва да се получи лека гъста кремообразна яйчена смес. Настържете малко лимонова кора на фината страна на рендето, за да обогатите вкуса и я добавете към сместа.

Не забравяйте да измиете добре лимона предварително и да го обработите със сода за хляб. След това започнете постепенно да добавяте брашното при непрекъснато бъркане с миксера. Общо ще ви трябват 150 г брашно. И накрая, не забравяйте да добавите пакетче бакпулвер.

Продължете да смесвате, докато съставките станат гладки. В гладката смес започнете постепенно да добавяте олиото на тънка струйка, като непрекъснато разбивате с миксера. Накрая добавете две супени лъжици вряла вода към сместа. И разбийте още веднъж, за да получите гладка, еднородна, хомогенна и кремообразна смес.

Изберете три твърди ябълки, за предпочитане с различен цвят, и ги измийте добре със студена вода, след което ги оставете в разтвор на сода бикарбонат и оцет. След като сте ги натрили добре ги нарежете на кубчета (може и на тънки резени, по желание). Ако все още се съмнявате, че ябълките са обработвани твърде много, обелете ги преди да ги нарежете.

Застелете по-малка форма с диаметър 20 см с хартия за печене (дъното и ръба), предварително леко намазана с олио, за да залепне по-добре хартията. Изсипете нарязаните ябълки в застланата форма.

Може да използвате и по-голяма форма, но тогава тортата ще е по-ниска. Разпределете ябълковите резени равномерно и разклатете формата. Изсипете готовата смес отгоре, но внимавайте да покрие цялата повърхност на всички ябълки.

Заравнете повърхността на тестото с лъжица, след това леко разклатете формата и я почукайте в масата, за да запълните всички празнини между резените ябълка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или 35 минути в зависимост от фурната.

Изпечения сладкиш извадете от фурната и докато изстива, пригответе сместа за поръската: в дълбока купа сложете четири супени лъжици захар и една пълна чаена лъжичка канела на прах. Разбъркайте. След като тортата леко се охлади, махнете ринга и хартията за печене.

Поставете голяма чиния за сервиране отгоре, след което обърнете сладкиша. Отстранете долната хартия за печене, след което поръсете сместа от захар и канела върху тортата. И това е всичко, вашата торта е готова.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
НИМХ излезе с официална прогноза за времето за цялата следваща седмица В началото на новата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд Богат съм - имам две прекрасни деца и жена, повече не ми трябва, дарявам 1 тон мед на бедните, каза Здравко Въпреки че Здравко не е едър търговец и не се определя като заможен, той смята, че всеки може да направи добро
Светлината през нощта вреди на сърцето: Защо тъмната спалня е жизненоважна Ново изследване показва, че дори малко светлина по време на сън увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания Ужасяващо торнадо помете Бразилия, има жертви и адски разрушения Най-малко петима души са загинали и 130 са ранени в щата Парана
Лечебната билка на 5000 години, която лекува 600 болести Едва наскоро съвременната медицина признава терапевтичните й ефекти Как да мием правилно зъбите и къде бъркаме Всеки от нас е убеден, че знае как правилно да си мие зъбите – няколко минути сутрин и вечер, малко вода, а понякога и ментова вода за освежаване
Ники Кънчев показа порасналата си дъщеря на 17-ия ѝ рожден ден Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев развълнува почитателите си, като сподели рядка снимка на дъщеря си Мари-София по повод 17-ия ѝ рожден ден 8 токсични фрази, които разрушават връзката ви Дори невинните думи могат да създадат разрив между вас и партньора ви
Мишел Уилямс за първи път мастурбира пред камера В сериала “Умиране за секс” актрисата играе жена, диагностицирана с раk В никакъв случай не хвърляйте узрелите банани, превърнете ги в неустоим шоколадов мус Хем здравословно, хем вкусно
Защо хитрите домакини винаги слагат лук в банята Техниката е универсална и подходяща за всякакъв тип жилищни помещения, независимо от размера на банята Тези 4 зодии винаги се връщат при бившите си Няма отърваване от представителите на тези знаци