Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Този шарен кекс с пълнеж си е чиста десятка! Ще ви завладее и с аромат, и с вкус

Ключови думи: кекс, рецепта, шарен кекс

Много вкусен и декоративен кекс , който ще ви спечели и с аромат, и с вкус. Прави се много лесно и просто и има много впечатляващ и богат вид, който краси всяка трапеза. Не е нужно да го правите само за специални поводи, страхотен е за почерпка през уикенда. Ето как да си приготвите нашия шарен кекс с пълнеж:

Необходими продукти:
200 г брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
80 г пудра захар
1 ванилова захар
1 щипка сол
1 яйце
100 г размекнато масло

Пълнеж: 
150 г разтопено масло
750 г крема сирене
200 г пудра захар
1 ванилов пудинг
3 яйца
2 лимона – настъргана кора
1 супена лъжица какао на прах
За глазурата: 
50 гр.бял шоколад
1 супена лъжица олио
50 гр. шоколад по избор

Начин на приготвяне: 
Смесете бакпулвера с брашното, добавете последователно останалите съставки и разбъркайте с миксер. Трябва да се получи гладко и меко тесто.

Увийте го в прозрачно фолио и оставете да престои около 40 минути. След това го извадете и оформете като руло. Поставете го в намаслена форма (26 см) и го притиснете в нея. Разтопете маслото и го охладете.

Разбийте крема сиренето със захарта, пудинга, яйцата, маслото и лимоновата кора. Трябва да се получи еднородна смес. Прехвърлете около 2/3 от сместа във формата. Пресейте какаото и го добавете към останалата 1/3 от сместа.

Изсипете тъмната част върху светлата и оформете с лъжица нещо като спирала през двата слоя, за да получите мраморен ефект. Сложете да се пече на долно ниво в предварително загрята фурна на 170 градуса, за около 60 минути. Оставете сладкиша във формата на изключена фурна за още 15 минути.

Ако е необходимо, отделете кекса от краищата с нож и извадете сладкиша върху поднос. Нарежете белия шоколад и го разтопете на водна баня с малко олио, след което залейте с получената глазура сладкиша. Отгоре настържете шоколад по избор (млечен или черен).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева Диалектните думи, които вече трудно разбираме Ето някои овехтели думи, които очевидно няма да са ясни "от раз“ за всеки днешен българин
Невиждано меле на АМ "Тракия" Мъж е в болница Събра се с бившия За празниците тя се събра с най-близките си, сред които и бившия й мъж Симеон Колев
Понесе тежък удар "Той просто не може да проумее идеята, че Вал си е отишъл", казва източник, близък до актьора Истинска буря ще преживеят тези 4 зодии днес За съжаление, много поводи за радост няма да има за тези знаци, но както винаги, всяко предизвикателство е възможност за израстване
Горещ парламентарен ден! В Народното събрание решават за имунитетите на шестима депутати (На живо) Политическите сили се разделиха по въпроса дали парламентът трябва да свали защитата САЩ са искали да изпратят нелегални мигранти на територията на Украйна Едно от основните предизборни обещания на Тръмп беше масовото депортиране на имигранти, живеещи незаконно в страната
Нападение в начално училище Шокираща атака в Япония 15-годишен наруши закона в Бургас Хванаха го с дрога
Неприятно провинение близо до Поморие Мъж шофира много пиян Зрелищна катастрофа на "Тракия" За щастие, инцидентът не е фатален