Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусните пилешки бутчета стават с тази тайна рецепта

Ключови думи: марината пилешки бутчета, флагман

Времето се затопля, а с това и на повечето от нас ни се приисква да прекарваме повече часове навън. Нека бъдем честни – хубаво е, ако на разположение имаме двор и барбекю.

Там може да се съберем с компания, а разбира се ида приготвим някоя и друга вкусотия на барбекюто.

Но ако не разполагате с такова, то спокойно! To имаме едно страхотно предложение за вкусотия, с която ще оберете овациите на всички.

Става въпрос за пилешки бутчета. Те са толкова страхотни, че се изяждат буквално за минути. Кратко време е необходимо и за приготвянето им. А то става на фурна.

Спокойно може да се каже, че тайната е в медено-соева марината.

Необходими продукти за 5-6 порции:
Пилешки бутчета – 14 бр (около 1,5 кг)
Чесън – 6 скилидки
Соев сос - 120 мл
Мед – 45 гр
Подправки за пиле - 1 ч.ч.

Процес на готвене:
Обелете чесъна и го прекарайте през преса. Ако нямате такава, то го нарежете на възможно най-ситно.

Смесете соевия сос, меда, чесъна и подправките, разбъркайте с бъркалка до гладкост и залейте пилешките бутчета с маринатата. Разбъркайте добре с ръце.

Оставете ги за около 2 часа. 

След това загрейте фурната на 180С.

Поставете бутчетата в тава за печене, залейте със соса, ако е останал, и печете 45-50 минути до златисто кафява-коричка. 

По време на готвенето бутчетата се заливат 2-3 пъти със соса от тавата, който са пуснали.

jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ледени близалки и басейни за животните от бургаския зоопарк в жегата Ледените близалки всъщност са замразени зеленчуци. На хищниците пък се дава и замразено месо Две семейства в Бургас вече кандидатстваха за помощ след пожара в „Острицата“ Едното от заявленията вече е одобрено и по него е отпусната максималната помощ в размер на 1914 лв., второто е в процес на обработка
Арестуваха депутат в Украйна заради корупционен скандал с покупка на дронове Започнало е и вътрешно разследване, заяви президентът Володимир Зеленски Българинът Петър Мирчев опита да продаде оръжия за 53 млн. евро на мексикански наркокартел Той обаче не е преговарял с представители на "Халиско Нова Генерация", а с внедрени от американските служби
„Сектор Г“ избухна срещу ръководството на ЦСКА Стига аматьорщина и посредственост, зоват организираните привърженици Татуировка на врата издаде банда джебчийки от България, вилнели из Италия Три жени с богато криминално досие обирали възрастни в супермаркети в Порденоне, Удине и Бергамо, разплетени са и връзки с нелегални фабрики за цигари под кравеферми
Звездата от сериала „Шербет от боровинки“ е най-красивата жена в света за 2025 г. Пет турски актриси влязоха в топ 10 на глобалната класация, в която освен красота се оценяват и влияние, и репутация Емануела вече е дебела и стара, смятат чалга фенове Други обаче застават плътно зад любимката си
Може ли да повярвате, че този чалга динозавър е на 73 години и разцепва дансинга Милко показа какво значи да си легенда – истинско шоу на живо Крадците напуснаха София и поеха към морето, има ли бум на обирите по Черноморието Празните жилища в курортите стават лесна плячка, СДВР съветва: Уведомете съседите, подсигурете ключалките и не оставяйте имоти без надзор
Този известен бизнесмен е затънал в дългове 37-годишният предприемач и инфлуенсър, който стана по-популярен за обикновения зрител и като участник в кулинарното предаване Hell’s Kitchen Даниел Бачорски, призна в откровено интервю, че макар и да е начело на цял холдинг от печеливши фирми, е натоварен с банкови заеми за милиони левове Как алчността провали сезона в наша съседка, където пържените картофи са 16 евро, магнитчето - 20 евро, а шезлонга - 200 евро Мненията за провала на сезона циркулират – гражданите, които отдават апартаменти под наем, обвиняват ресторантьорите и държавните органи, те пък тях, а туристите – всички заедно