Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от Турция ми издаде 100-годишна рецепта за този пухкав хляб – без месене и точене, готов за 5 минути!

Ключови думи: хляб, пиде, флагман, рецепта, турски хляб

Пригответе фантастичен турски хляб у дома по 100-годишна рецепта, който ще се хареса на цялото семейство. Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки, малко време и ще имате изключителен хляб, по-добър от този в пекарните!

Фин и мекичък турски хляб със сусам – с очи можеш да го изядеш, така изглежда и ухае! Ето нужните продукти:

200 мл топла вода
7 г суха мая
120 г обикновено брашно
още 200 мл топла вода
360 г обикновено брашно
1 ч.л.сол
За намазване:
1,5 с.л. обикновено брашно
20 мл студена вода
50 мл преварена вода
жълтък
За поръсване:
сусам
Начин на Приготвяне:
Разтворете в топлата вода маята и разбъркайте добре в по-голяма купа.

След това добавете 120 гр. пресято брашно и разбъркайте.

Покрийте купата с хранително фолио или кърпа.

Оставете да втаса за 20 минути.

Отвийте шупналата мая, разбъркайте и добавете още 200 мл топла вода.

Разбъркайте добре.

Пресейте брашното в сместа, добавете сол.

Разбъркайте отново добре, докато не останат бучки.

Покрийте купата с фолио, след това с кърпа.

Оставете го да почине за 20 минути.

Поръсете масата с брашно, извадете отгоре тестото.

Поръсете го с брашно.

Сгъвайте тестото от ръба към центъра, така че да влезе въздух вътре. Не е нужно да го месите, просто сгъвайте.

Разделете тестото на две равни части.

Оформете го с ръце.

Поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Покрийте тавата с кърпа и оставете тестото да почине за 20 минути.

Сложете брашното и студената вода за намазването в малка купа и разбъркайте с вилица.

След това добавете преварена вода, жълтъка и разбийте с вилица.

Открийте тестото и го намажете с приготвената смес.

Оформете решетка върху хляба с върха на пръстите си.

Поръсете със сусам.

Поставете чинията в предварително загрята фурна.

Печете 35 минути на 180°C.

Щом стане златист, извадете от фурната, покрийте с кърпа и изчакайте леко да се охлади преди сервиране.

2
Коментара по темата
2.
Ирина
24.05.2024 17:51:09
Каква 100 годишна рецепта със суха мая.....
1.
Измислени статии
15.05.2024 06:47:30
Тази рецепта е от youtube канал и е снимана отдавна. Всичко друго в статията е измислица
  Добави Коментар
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ
Състоянието му се влошава Твърдят, че Бийбър е в секта и е загубил огромно количество пари "Честито, Кирчо" Станка Златева лаконична в разговор с Милов след триумфа му, разкри борецът
Не е добре със здравето "Мич" от сериала "Спасители на плажа" се подготвя за операция Хвана си 2 пъти по-младо гадже, но... Твърди се, че Александър май се задява с по-млади жени
Хвърли голяма бомба В спорта... Руши се завръща на сцената в Бургас – клубен концерт на Морска гара с хитове, класа и парти до зори DOCK 5 няма аналог в морския град – и точно затова вечерта с Руши ще бъде не просто концерт, а култово събитие
Мобилизация в "Созопол" Изпълнителният директор на ФК "Созопол" Румен Димов: Надявам се да сме си взели поуки от минали грешки и да се възползваме от новия шанс Министерството на туризма стартира международен конкурс Български и световни артисти ще покажат своята визия за страната ни по инициатива на Мирослав Боршош