Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приятелка от Турция ми издаде 100-годишна рецепта за този пухкав хляб – без месене и точене, готов за 5 минути!

Ключови думи: хляб, пиде, флагман, рецепта, турски хляб

Пригответе фантастичен турски хляб у дома по 100-годишна рецепта, който ще се хареса на цялото семейство. Всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки, малко време и ще имате изключителен хляб, по-добър от този в пекарните!

Фин и мекичък турски хляб със сусам – с очи можеш да го изядеш, така изглежда и ухае! Ето нужните продукти:

200 мл топла вода
7 г суха мая
120 г обикновено брашно
още 200 мл топла вода
360 г обикновено брашно
1 ч.л.сол
За намазване:
1,5 с.л. обикновено брашно
20 мл студена вода
50 мл преварена вода
жълтък
За поръсване:
сусам
Начин на Приготвяне:
Разтворете в топлата вода маята и разбъркайте добре в по-голяма купа.

След това добавете 120 гр. пресято брашно и разбъркайте.

Покрийте купата с хранително фолио или кърпа.

Оставете да втаса за 20 минути.

Отвийте шупналата мая, разбъркайте и добавете още 200 мл топла вода.

Разбъркайте добре.

Пресейте брашното в сместа, добавете сол.

Разбъркайте отново добре, докато не останат бучки.

Покрийте купата с фолио, след това с кърпа.

Оставете го да почине за 20 минути.

Поръсете масата с брашно, извадете отгоре тестото.

Поръсете го с брашно.

Сгъвайте тестото от ръба към центъра, така че да влезе въздух вътре. Не е нужно да го месите, просто сгъвайте.

Разделете тестото на две равни части.

Оформете го с ръце.

Поставете върху тава, застлана с хартия за печене.

Покрийте тавата с кърпа и оставете тестото да почине за 20 минути.

Сложете брашното и студената вода за намазването в малка купа и разбъркайте с вилица.

След това добавете преварена вода, жълтъка и разбийте с вилица.

Открийте тестото и го намажете с приготвената смес.

Оформете решетка върху хляба с върха на пръстите си.

Поръсете със сусам.

Поставете чинията в предварително загрята фурна.

Печете 35 минути на 180°C.

Щом стане златист, извадете от фурната, покрийте с кърпа и изчакайте леко да се охлади преди сервиране.

2
Коментара по темата
2.
Ирина
24.05.2024 17:51:09
Каква 100 годишна рецепта със суха мая.....
1.
Измислени статии
15.05.2024 06:47:30
Тази рецепта е от youtube канал и е снимана отдавна. Всичко друго в статията е измислица
  Добави Коментар
Обявиха Идеалния футболен отбор Впечатлява Кой подаде българско знаме на Цеца в РСМ? Флаг по време на концерт разбуни духовете
Венци Стефанов с тежък коментар за мениджъра на Насар "Същото направи и с един мой футболист", заяви босът на Славия Пребиха български кмет Нападението стана в село
Нова дръзка кражба в Париж Обраха магазин за бижута Разтърсваща информация за верижната катастрофа в София Бивш шеф в "Автомагистрали" помел колите
Ето кога се очакват геомагнитна буря да достигне Земята На 6-7 ноември изригванията могат да окажат влияние върху чувствителни и по-възрастни хора Последната звезда от „Записки по българските въстания“ си отиде Илия Илиев оставя след себе си богато творческо наследство и десетки роли в театъра и киното
Зуека продава своите картини по 800 евро Това е сравнително ниска сума за авторски живописни произведения, особено когато зад тях стои човек с име и биография като неговата Заловиха двамата избягали затворници от общежитието "Полигона" край Ловеч  Издирването продължи близо  8 часа единият беглец бил открит час след сигнала, а вторият – в необитаема къща след подадена информация от граждани
Тежък екшън с патрулка, виновният е бил много пиян и дрогиран Униформените били в близост до разклона за село Пашови, когато забелязали криволичещ лек автомобил "Шкода“ Двама айтозлии грабнаха златото на родната мотописта Кметът Васил Едрев награди най-добрите в различните класове