Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно

Ключови думи: козунак, козунак на конци, флагман

Великден е съвсем скоро и колкото повече наближава, толкова по-често домакините се замислят върху направата на перфектния козунак. Не винаги обаче сладкото тестено изделие се получава меко, пухкаво и на конци. Има си известни тънкости, с които трябва да сте наясно, ако искате накрая козунакът да очарова цялото ви семейство.

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно:

Качествени продукти
Когато ви предстои да приготвяте козунак, не жалете продуктите. Не избирайте онези, които са на промоция, а залагайте на такива, в чиито качество сте сигурни. Това е в основата на добрия краен резултат.

Забравяте за пресяването на брашното
Още едно нещо, което може да ви изиграе лоша шега, когато става въпрос за направата на вкусни козунаци на конци. Колкото и да бързате, отделете си време за няколко пресявания. Добре би било това да се случва през ситна решетка за още по-пухкав резултат.

Прекалявате с ароматите и подправките
Домакините, които са на „ти“ с кулинарията и редовно използват богат набор от подправки, допускат една и съща грешка и тя е свързана с тяхното прекаляване. Не се увличайте, когато добавяте ром, ванилия, шафран, кардамон или някоя друга подправка.

Месене на тестото
Още един тънък момент, който се превръща в грешка. Тестото не бива да е прекалено меко и лепкаво, защото накрая козунакът ще се разлее и ще е плосък. Не е препоръчително обаче да е твърдо, защото няма да го има онзи пухкав ефект, който всеки се опитва да постигне.

Температура
Тук става въпрос не само за температурата на продуктите, но и температурата в помещението. Запомнете, че козунакът обича да му е топло. Няма да ви е приятно да прекарате няколко часа в кухнята при 35 – 40 градуса, но ако искате феноменално великденско печиво, трябват си жертви.

Не допускайте тези грешки и козунакът, който приготвяте за Великден, винаги ще омагьосва с вкуса си!

1
Коментара по темата
1.
Йокин
18.04.2024 14:50:00
Значи в Сибир,не Ядът козунаци?А Только в Африка!!!
  Добави Коментар
След 40 е най-добре да не пиете алкохол, за да не ви се случи това Тази възраст е най-подходящото време да преосмислите навиците си Всяко жилище с пощенски код от догодина Мярката ще ускори полиция, пожарна, линейка и куриер
Огнен ад във Враца отне живота на възрастна жена, дъщеря ѝ е в тежко състояние Пожар изпепели апартамент в жилищен блок  Тарифата ѝ е 4 хил. лв. Водещата на „Биг Брадър” е най-скъпата инфлуенсърка у нас
10 дразнещи неща, с които мъжете влудяват половинките си Ако търсим пълна точност, най-вероятно списъкът би бил безкрайно дълъг, но свеждайки ги до 10-те лидери в подреждането, той добива ясни и до болка познати за всяка дама граници Какво ще прави тази чалгаджийка - богатият мъж я изостави Двамата се бракуваха набързо през 2022 г., в разгара на скандал, свързващ бръмчалката с един от най-богатите и влиятелни бизнесмени у нас
Въпреки мерките, загиналите от ПТП не намаляват Броят на починалите е нараснал с 15,2%, заявяват от Института за пътна безопасност Руския полуостров Камчатка бе ударен от земетресение с магнитуд 5.6 Засега няма издадено предупреждение за цунами
Още един моторист загина - Петър загуби битката за живот Той бе в критично състояние от 26 октомври Ужасяваща катастрофа край ГКПП Лесово, има жертви Пет коли и БГ камиона се сблъскаха челно
В деня на българския художник – 3 неповторими страници в историята От драматичните композиции на Златю Бояджиев, през магичния реализъм на Цанко Лавренов, до експресивната сила на Владимир Димитров   Вече не е нито кифла, нито еротичен модел, а уважаван психолог Според запознати хубавицата с турски произход не е прекъснала връзката си с бизнесмена Виктор Иванов след завръщането им от остров Родос