Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно

Ключови думи: козунак, козунак на конци, флагман

Великден е съвсем скоро и колкото повече наближава, толкова по-често домакините се замислят върху направата на перфектния козунак. Не винаги обаче сладкото тестено изделие се получава меко, пухкаво и на конци. Има си известни тънкости, с които трябва да сте наясно, ако искате накрая козунакът да очарова цялото ви семейство.

Фаталните грешки, заради които козунакът никога не става на конци и не се надува достатъчно:

Качествени продукти
Когато ви предстои да приготвяте козунак, не жалете продуктите. Не избирайте онези, които са на промоция, а залагайте на такива, в чиито качество сте сигурни. Това е в основата на добрия краен резултат.

Забравяте за пресяването на брашното
Още едно нещо, което може да ви изиграе лоша шега, когато става въпрос за направата на вкусни козунаци на конци. Колкото и да бързате, отделете си време за няколко пресявания. Добре би било това да се случва през ситна решетка за още по-пухкав резултат.

Прекалявате с ароматите и подправките
Домакините, които са на „ти“ с кулинарията и редовно използват богат набор от подправки, допускат една и съща грешка и тя е свързана с тяхното прекаляване. Не се увличайте, когато добавяте ром, ванилия, шафран, кардамон или някоя друга подправка.

Месене на тестото
Още един тънък момент, който се превръща в грешка. Тестото не бива да е прекалено меко и лепкаво, защото накрая козунакът ще се разлее и ще е плосък. Не е препоръчително обаче да е твърдо, защото няма да го има онзи пухкав ефект, който всеки се опитва да постигне.

Температура
Тук става въпрос не само за температурата на продуктите, но и температурата в помещението. Запомнете, че козунакът обича да му е топло. Няма да ви е приятно да прекарате няколко часа в кухнята при 35 – 40 градуса, но ако искате феноменално великденско печиво, трябват си жертви.

Не допускайте тези грешки и козунакът, който приготвяте за Великден, винаги ще омагьосва с вкуса си!

1
Коментара по темата
1.
Йокин
18.04.2024 14:50:00
Значи в Сибир,не Ядът козунаци?А Только в Африка!!!
  Добави Коментар
Дарява космическа сума "Хората ще казват много неща за мен, когато умра, но аз съм решен "той умря богат" да не е едно от тях", написа Бил Гейтс Румен Радев: Отдаваме почит към саможертвата на милиони хора Днес е Деня на Европа
Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест
Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено
Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ
Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим
Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ