Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откакто научих тази рецепта за фалшива баклава, не купувам от сладкарница, уникална е!

Ключови думи: фалшива баклава, рецепта

„Фалшива баклава“ завладява с възхитителния си вкус, напомнящ на класическата баклава, с влажната си текстура и простотата на приготвяне. Ето какво ще ви е необходимо, за да създадете този невероятен орехов десерт с нотка на вкус на баклава:

Съставки (използвайте чаша от 200 мл за измерване):
4 яйца
1,5 чаши захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1,5 чаши грис
1 пакетче ванилова захар
3 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1,5 чаши смлени орехи
0,5 чаши нарязани орехи
За сиропа:
1,5 чаши захар
3 чаши вода
1 лимон

Начин на приготвяне
Приготвянето на това изискано лакомство започва с разбиването на яйцата в дълбока купа. Постепенно добавете захарта, като продължите да разбивате, докато захарта се разтвори и сместа изсветлее на цвят. В сместа се добавя олиото, като се разбърква, за да се съединят съставките.

След това изсипете прясното мляко и разбъркайте добре. Добавете гриса към сместа, като разбърквате добре. Поръсете с ваниловата захар и брашното, смесено с бакпулвера, като се уверите, че всички съставки са добре включени.

За да подобрите вкуса и текстурата на тортата, добавете към тестото смлени и нарязани орехи. Разбъркайте, докато тестото стане гладко, и го оставете настрана за 10 минути, за да почине.

Подгответе 30-сантиметрова форма за печене, като я намазните и посипете с брашно по дъното и стените. Разбъркайте окончателно тестото и го изсипете в подготвената тава, като се погрижите за равномерното му разпределение. Леко потупайте тавата, за да се утаи тестото, преди да я поставите в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за около 30 минути.

Докато сладкишът се пече до съвършенство, е време да приготвите превъзходния сироп. В тенджера смесете захарта и водата и оставете сместа да заври. Оставете сиропа да къкри в продължение на 5 минути, за да се насити със сладост и аромат. Накрая добавете резени лимон към сиропа, като отстраните семките, и го оставете да престои още 5 минути.

След като сладкишът е готов, извадете го от фурната и равномерно го залейте с горещия сироп. За да добавите финален щрих, поръсете тортата със смлени орехи, което допълнително ще подсили аромата и визуалната ѝ привлекателност. Оставете тортата да се охлади и да поеме напълно сиропа.

Преди да сервирате, съхранявайте тортата в хладилник, за да подобрите текстурата и вкуса ѝ. Когато дойде време да се насладите на това апетитно творение, отрежете парче и се насладете на неустоимия вкус на тортата „Фалшива баклава“. Оставете влажността и богатия орехов аромат да ви пренесат във възхитителния свят на баклавата, докато се наслаждавате на простотата на приготвянето ѝ.

Поглезете се с този вкусен десерт и изпитайте възхитителното съчетание на вкусове и текстури. Тортата „Фалшива баклава“ е истинско удоволствие за всеки повод, като задоволява желанието както на любителите на баклава, така и на любителите на десерти.

1
Коментара по темата
1.
Габи
20.04.2024 10:37:17
От както яйцата станаха 40-50 стотинки непрекъснато се появяват рецепти с колкото се може повече от тях. При изброените продукти и разходи класическата баклава е в пъти повече за предпочитане.
  Добави Коментар
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина" Нотариус сигнализирал за съмнителни документи, а проверка показала, че актът не фигурира в системата на Агенцията по вписванията "Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара Оценката на SpaceX почти се удвои, а Мъск задмина всички в историята с рекордно лично състояние
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари Гирлянди, електрически лампички, токсични растения и храни водят до инциденти с любимци по празниците - специалистите съветват какво да избягваме След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година Брокери очакват умерено, но сигурно поскъпване на жилищата през следващите години, като водещи фактори са достъпните кредити и сравнително ниските цени спрямо Централна Европа
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море
Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва