Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Откакто научих тази рецепта за фалшива баклава, не купувам от сладкарница, уникална е!

Ключови думи: фалшива баклава, рецепта

„Фалшива баклава“ завладява с възхитителния си вкус, напомнящ на класическата баклава, с влажната си текстура и простотата на приготвяне. Ето какво ще ви е необходимо, за да създадете този невероятен орехов десерт с нотка на вкус на баклава:

Съставки (използвайте чаша от 200 мл за измерване):
4 яйца
1,5 чаши захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1,5 чаши грис
1 пакетче ванилова захар
3 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1,5 чаши смлени орехи
0,5 чаши нарязани орехи
За сиропа:
1,5 чаши захар
3 чаши вода
1 лимон

Начин на приготвяне
Приготвянето на това изискано лакомство започва с разбиването на яйцата в дълбока купа. Постепенно добавете захарта, като продължите да разбивате, докато захарта се разтвори и сместа изсветлее на цвят. В сместа се добавя олиото, като се разбърква, за да се съединят съставките.

След това изсипете прясното мляко и разбъркайте добре. Добавете гриса към сместа, като разбърквате добре. Поръсете с ваниловата захар и брашното, смесено с бакпулвера, като се уверите, че всички съставки са добре включени.

За да подобрите вкуса и текстурата на тортата, добавете към тестото смлени и нарязани орехи. Разбъркайте, докато тестото стане гладко, и го оставете настрана за 10 минути, за да почине.

Подгответе 30-сантиметрова форма за печене, като я намазните и посипете с брашно по дъното и стените. Разбъркайте окончателно тестото и го изсипете в подготвената тава, като се погрижите за равномерното му разпределение. Леко потупайте тавата, за да се утаи тестото, преди да я поставите в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за около 30 минути.

Докато сладкишът се пече до съвършенство, е време да приготвите превъзходния сироп. В тенджера смесете захарта и водата и оставете сместа да заври. Оставете сиропа да къкри в продължение на 5 минути, за да се насити със сладост и аромат. Накрая добавете резени лимон към сиропа, като отстраните семките, и го оставете да престои още 5 минути.

След като сладкишът е готов, извадете го от фурната и равномерно го залейте с горещия сироп. За да добавите финален щрих, поръсете тортата със смлени орехи, което допълнително ще подсили аромата и визуалната ѝ привлекателност. Оставете тортата да се охлади и да поеме напълно сиропа.

Преди да сервирате, съхранявайте тортата в хладилник, за да подобрите текстурата и вкуса ѝ. Когато дойде време да се насладите на това апетитно творение, отрежете парче и се насладете на неустоимия вкус на тортата „Фалшива баклава“. Оставете влажността и богатия орехов аромат да ви пренесат във възхитителния свят на баклавата, докато се наслаждавате на простотата на приготвянето ѝ.

Поглезете се с този вкусен десерт и изпитайте възхитителното съчетание на вкусове и текстури. Тортата „Фалшива баклава“ е истинско удоволствие за всеки повод, като задоволява желанието както на любителите на баклава, така и на любителите на десерти.

1
Коментара по темата
1.
Габи
20.04.2024 10:37:17
От както яйцата станаха 40-50 стотинки непрекъснато се появяват рецепти с колкото се може повече от тях. При изброените продукти и разходи класическата баклава е в пъти повече за предпочитане.
  Добави Коментар
5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те 
Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен
Бременна ли е тази фолк певица Подозренията се появиха след участие на чаровната брюнетка Никога не пръскайте парфюм върху косата си Алкохолът може също така да причини сърбеж и пърхот при чувствителни скалпове, както и да изсуши влакната на косата
Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано
Диетолог шокира! Яжте това от Макдоналдс за отслабване Този обяд е страхотен баланс на протеини, въглехидрати и фибри, вкусен е и при това умерено калоричен, казва Кристен Карли МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим
Чеснови дунапренки – откакто ги правя, никой не поглежда хляба! Изобщо не е трудно да си ги приготвите, така че вадете брашното и яйцата, и да започваме Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата