Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусния тутманик го прави баба, но вече мога и аз, защото ми издаде рецептата

Ключови думи: тутманик, рецепта, флагман

Всеки помни бабините закуски. Те са най-вкусни и винаги успяват да ни заситят по един великолепен начин. Можем да ги похапваме до преяждане и пак няма да ни омръзнат. Истинска магия е това.

Днес ще ви споделим рецептата за неустоимия тутманик на баба, който още сега да си приготвите. Направата му не изисква сложни процеси и техники. Всеки би се справил с изпълнението на тази кулинарна творба, без да са му нужни особени познания в кулинарията.

Ето и какви продукти да си набавите:

3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сода
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
500-700 грама брашно
110 грама масло
370 грама сирене

Приготвяне на тутманика:

За да активирате маята трябва да я смесите с вода и да добавите захарта. Изчакайте известно време, докато не започне да набъбва.

Използвайте всички продукти, без сиренето, за да замесите тестото. След като се получи меко тесто, разделете го на три равни части, които след това да разточите в правоъгълни кори.

Всяка кора я намажете с масло и след това поръсете с натрошено сирене. Завийте я на руло.

Пригответе си тавичка, която предварително да омаслите. Всяко едно руло нарежете на парчета и след това ги подредете в тавичката.

Имайте предвид, че парчетата ще увеличат обема си, затова е препоръчително да оставяте по малко място помежду им.

Преди да поставите тутманика във фурната, намажете го с разбития жълтък. Вкусотията се пече на 200 градуса в продължение на 20 минути или докато не хване златиста коричка.

След изпичането на тутманика, задължително поръсете с малко водичка и го завийте с кърпа.

Сервирайте на парчета в компанията на домашно приготвен айран. Това е една от най-вкусните закуски, които наистина си струва да опитате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Никога не печете тези храни във фолио! Може да е опасно! МВР предупреждава: Затруднения при издаване и замяна на шофьорски книжки Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите
Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Разпределението на парите на университетите обаче няма да се дават на калпак, увери той Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Народните представители ще получават месечно под 6700 лв., при над 7000 за сегашните депутати
С този трик печката ви ще стане като нова Ето как най-лесно да я почистите Този мраморен кекс с кисело мляко върви перфектно с чаша ароматно кафе Вкъщи ухае невероятно!
Шофьорка блъсна пиян пешеходец в жк „Меден рудник“ Инцидентът е станал на зебра на ул. „Ал. Г. Коджакафалията" Ето какво време ни очаква днес Прогноза за времето - 16 май, четвъртък
Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ 20 признака, че сте във връзка с контролиращ партньор Знаците, по които това личи в отношенията
10 неща, които правят един мъж прекрасен партньор и съпруг Забелязва малките промени Забавни въпроси, които да зададете на съпруга си, когато няма за какво да си говорите Ако можеше да смениш за един ден живота си с този на някой друг, кой би бил той и защо?