Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусния тутманик го прави баба, но вече мога и аз, защото ми издаде рецептата

Ключови думи: тутманик, рецепта, флагман

Всеки помни бабините закуски. Те са най-вкусни и винаги успяват да ни заситят по един великолепен начин. Можем да ги похапваме до преяждане и пак няма да ни омръзнат. Истинска магия е това.

Днес ще ви споделим рецептата за неустоимия тутманик на баба, който още сега да си приготвите. Направата му не изисква сложни процеси и техники. Всеки би се справил с изпълнението на тази кулинарна творба, без да са му нужни особени познания в кулинарията.

Ето и какви продукти да си набавите:

3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сода
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
500-700 грама брашно
110 грама масло
370 грама сирене

Приготвяне на тутманика:

За да активирате маята трябва да я смесите с вода и да добавите захарта. Изчакайте известно време, докато не започне да набъбва.

Използвайте всички продукти, без сиренето, за да замесите тестото. След като се получи меко тесто, разделете го на три равни части, които след това да разточите в правоъгълни кори.

Всяка кора я намажете с масло и след това поръсете с натрошено сирене. Завийте я на руло.

Пригответе си тавичка, която предварително да омаслите. Всяко едно руло нарежете на парчета и след това ги подредете в тавичката.

Имайте предвид, че парчетата ще увеличат обема си, затова е препоръчително да оставяте по малко място помежду им.

Преди да поставите тутманика във фурната, намажете го с разбития жълтък. Вкусотията се пече на 200 градуса в продължение на 20 минути или докато не хване златиста коричка.

След изпичането на тутманика, задължително поръсете с малко водичка и го завийте с кърпа.

Сервирайте на парчета в компанията на домашно приготвен айран. Това е една от най-вкусните закуски, които наистина си струва да опитате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина" Нотариус сигнализирал за съмнителни документи, а проверка показала, че актът не фигурира в системата на Агенцията по вписванията "Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара Оценката на SpaceX почти се удвои, а Мъск задмина всички в историята с рекордно лично състояние
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари Гирлянди, електрически лампички, токсични растения и храни водят до инциденти с любимци по празниците - специалистите съветват какво да избягваме След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година Брокери очакват умерено, но сигурно поскъпване на жилищата през следващите години, като водещи фактори са достъпните кредити и сравнително ниските цени спрямо Централна Европа
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море
Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва