Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Най-вкусния тутманик го прави баба, но вече мога и аз, защото ми издаде рецептата

Ключови думи: тутманик, рецепта, флагман

Всеки помни бабините закуски. Те са най-вкусни и винаги успяват да ни заситят по един великолепен начин. Можем да ги похапваме до преяждане и пак няма да ни омръзнат. Истинска магия е това.

Днес ще ви споделим рецептата за неустоимия тутманик на баба, който още сега да си приготвите. Направата му не изисква сложни процеси и техники. Всеки би се справил с изпълнението на тази кулинарна творба, без да са му нужни особени познания в кулинарията.

Ето и какви продукти да си набавите:

3 яйца (предварително отделете 1 жълтък за намазване)
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. сода
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
500-700 грама брашно
110 грама масло
370 грама сирене

Приготвяне на тутманика:

За да активирате маята трябва да я смесите с вода и да добавите захарта. Изчакайте известно време, докато не започне да набъбва.

Използвайте всички продукти, без сиренето, за да замесите тестото. След като се получи меко тесто, разделете го на три равни части, които след това да разточите в правоъгълни кори.

Всяка кора я намажете с масло и след това поръсете с натрошено сирене. Завийте я на руло.

Пригответе си тавичка, която предварително да омаслите. Всяко едно руло нарежете на парчета и след това ги подредете в тавичката.

Имайте предвид, че парчетата ще увеличат обема си, затова е препоръчително да оставяте по малко място помежду им.

Преди да поставите тутманика във фурната, намажете го с разбития жълтък. Вкусотията се пече на 200 градуса в продължение на 20 минути или докато не хване златиста коричка.

След изпичането на тутманика, задължително поръсете с малко водичка и го завийте с кърпа.

Сервирайте на парчета в компанията на домашно приготвен айран. Това е една от най-вкусните закуски, които наистина си струва да опитате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Живеещ до бар мъж нахлу вътре и уби 4 човека, после офейка бързо в планината Страшен екшън в САЩ Обявиха причината за смъртта на легендата на кеча Хълк Хоган Американецът почина от остър инфаркт
Пътят за Гърция през Маказа ще е затворен за два часа поради протест Алтернативен маршрут няма Срутване в голяма медна мина в Южна Америка, миньори са в капан Земетресение вероятно е причинило инцидента
Екшън в страната - разбиха черепа на мъж с дървен кол Жестока свада в Белоградчик В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес
Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров
Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо
Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите