Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Прилича на Наполеон, но е много по-вкусно, трябва ви само бутер тесто

Ключови думи: Наполеон, рецепта, флагман

Нищо не подхожда на уютното чаено парти по-добре от ефирно бутер тесто. Съставът на десерта, който предлагаме да приготвим, прилича на класическия “Наполеон”, но много повече внимание се отделя на крема в тази рецепта.

Защо да избирате между бита сметана и крем, когато двете страхотни съставки могат да се комбинират? Сладкишите са толкова вкусни, че нито един гост, след като ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта.

Необходими продукти
Бутер тесто без мая 500 гр
Мляко 500 мл
сметана 250 мл
Яйчен жълтък 4бр
Захар 150 гр
Царевично нишесте 50 гр
Ванилия 1 бр
Желатин 8 g

Начин на приготвяне
Развийте бутер тестото и го разрежете наполовина по дължина. Прехвърлете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Пробийте добре и двете страни на тестото с вилица. Леко поръсете всеки слой със захар и печете 15 минути във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Извадете сладкишите и ги оставете да изстинат.

Направете крем. За да направите това, изсипете млякото в тенджера, добавете ванилията там и загрейте сместа. Отделно смесете жълтъците със 150 г захар и царевичното нишесте до гладкост. Изсипете яйчения крем в горещото мляко. Разбъркайте, варете на умерен огън, докато сметаната се сгъсти напълно.

Едновременно с това накиснете желатиновите листове в студена вода, а когато омекнат, ги изцедете и добавете към горещия крем. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно.

Прехвърлете крема в голяма купа и го оставете да се охлади. В отделна купа разбийте сметаната до меки върхове. Разбийте крема и сметаната с миксер.

Постелете правоъгълна форма за печене с пергамент, за да сглобите сладкишите. Поставете първия слой тесто в него. След това внимателно изсипете крема и го загладете по цялата повърхност. Поставете второто бутер тесто отгоре. Охладете десерта за около 3-4 часа. След това го извадете и го нарежете на квадратчета с нож. Сервирайте с пудра захар.

Този въздушен десерт върви добре с пресни плодове и горски плодове. Можете също така да добавите лимонова кора, канела или шоколадов чипс към печеното изделие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените Това са откритията на изследователи от университета Флиндърс (Австралия) Трик: Тайната рецепта за идеално печено пиле Това е техника, която може да се използва не само за пиле, но и за кокошка или дори пуйка
Броени дни до Коледа: Ето как празниците могат да продължат 12 дни Засилено полицейско присъствие, проверки и ограничения за камионите през предстоящите почивни дни През зимата вечеряйте в този час, категорични са учени Човешкото тяло функционира според вътрешен биологичен часовник, който регулира вътрешните процеси
Удар на полицията: Нелегален тютюн за наргиле за над 100 хил. лв. открит в София, двама братя са задържани Разфасовките са били предназначени за пазара Нови светски двойки изгряха на родния небосклон Талантливата певица и рали пилотът, който е нашият състезател във Формула 2, са една от най-новите двойки, които се разкриха в началото на ноември
Подправката, която хитрите домакини слагат в казанчето в тоалетната Тя помага много, ако трябва да премахнете неприятните миризми Ако искате идеалния тиквеник, спазвайте това правило Никога не смесвайте захарта с тиквата
Най-добрите кухни в света: Италия първа, Гърция втора – къде е България? В топ 10 попадат още Португалия (4-то място), Испания (5-то), Япония (6-то) и Турция, която е класирана седма с индекс 4,49 "Влачене и кръв по улицата": Съседска свада завърши с убийство в Разградско Според разказа на извършителя, починалият, в нетрезво състояние, го обиждал и се опитал да го души
Ако се отоплявате с печка, важно е да знаете това Експерт разкри най-евтиния и безопасен начин да отоплявате дома си с печка За тези 3 зодии 2026 ще бъде година на сбъднатите „да“ Вижте какво точно очаква представителите им през следващите 365 дни