Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Прилича на Наполеон, но е много по-вкусно, трябва ви само бутер тесто

Ключови думи: Наполеон, рецепта, флагман

Нищо не подхожда на уютното чаено парти по-добре от ефирно бутер тесто. Съставът на десерта, който предлагаме да приготвим, прилича на класическия “Наполеон”, но много повече внимание се отделя на крема в тази рецепта.

Защо да избирате между бита сметана и крем, когато двете страхотни съставки могат да се комбинират? Сладкишите са толкова вкусни, че нито един гост, след като ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта.

Необходими продукти
Бутер тесто без мая 500 гр
Мляко 500 мл
сметана 250 мл
Яйчен жълтък 4бр
Захар 150 гр
Царевично нишесте 50 гр
Ванилия 1 бр
Желатин 8 g

Начин на приготвяне
Развийте бутер тестото и го разрежете наполовина по дължина. Прехвърлете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Пробийте добре и двете страни на тестото с вилица. Леко поръсете всеки слой със захар и печете 15 минути във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Извадете сладкишите и ги оставете да изстинат.

Направете крем. За да направите това, изсипете млякото в тенджера, добавете ванилията там и загрейте сместа. Отделно смесете жълтъците със 150 г захар и царевичното нишесте до гладкост. Изсипете яйчения крем в горещото мляко. Разбъркайте, варете на умерен огън, докато сметаната се сгъсти напълно.

Едновременно с това накиснете желатиновите листове в студена вода, а когато омекнат, ги изцедете и добавете към горещия крем. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно.

Прехвърлете крема в голяма купа и го оставете да се охлади. В отделна купа разбийте сметаната до меки върхове. Разбийте крема и сметаната с миксер.

Постелете правоъгълна форма за печене с пергамент, за да сглобите сладкишите. Поставете първия слой тесто в него. След това внимателно изсипете крема и го загладете по цялата повърхност. Поставете второто бутер тесто отгоре. Охладете десерта за около 3-4 часа. След това го извадете и го нарежете на квадратчета с нож. Сервирайте с пудра захар.

Този въздушен десерт върви добре с пресни плодове и горски плодове. Можете също така да добавите лимонова кора, канела или шоколадов чипс към печеното изделие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Емануела шашна с новата си визия Клипче, разпространено в TikTok, взриви мрежата Петъчен кошмар на ГКПП „Малко Търново“ (СНИМКА) Опашките на границата започнаха рано сутринта
ВИП бутик уволни продавач за кефа на Лили Обстановката по време на шопинг визитите на примата била напълно различна от обичайната търговска динамика Всички се страхуваме от това, което се случи в Одрин Река Тунджа пресъхна в района на турския град
Проститутките у нас минаха в евро Най-древната професия у нас актуализира цените "Черната Пантера" се появи на летище Варна, ще емигрира от България Е, добре де, може да не е истинската, но пак е черна
Откриха граната в апартамент в центъра на Перник Районът е бил отцепен от полицейски служители Флорида изпълни рекордната 9-а екзекуция за година: Приспа мъж, убил с мачете жена си и децата си Десетата екзекуция във Флорида е насрочена за 19 август, а единадесетата - за 28 август
Сложете чаша вода в хладилника и ще се удивите от резултата Течността помага за решаването на един много разпространен проблем, а именно - неприятната миризма В тази държава минималната заплата е над 1 000 евро месечно България остава в дъното на списъка с минимална заплата от 551 евро на месец
Тръмп наложи 15% мита на Северна Македония Ставката за македонски продукти през април беше 33% Как да реагираме, ако попаднем на пожар в гората? Експертите напомнят – подготовката и правилното поведение при бедствия могат да спасят животи