Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С това тесто курабиите стават 2 пъти по-меки и вкусни

Ключови думи: курабии, тесто, меки курабии

Ако никога досега не сте приготвяли вкусни курабии, то крайно време е да се научите. Макар в днешно време да се предлагат всевъзможни лакомства, курабиите си остават сред най-харесваните. Те са с аромат на портокалови корички и спомени от детството ни.

В днешната статия ще споделим една много сполучлива рецепта за домашни курабии, поръсени с щедро количество захар и също толкова любов.

Спазвайте стриктно пропорциите и на финала ще имате поднос, препълнен с курабии, глезещи всичките ви сетива. Гарантираме, че ще си спечелите много комплименти.

Как се приготвят най-меките и вкусни курабии?

Необходими продукти
яйца – 4 бр.
жълтъци – 1 бр.
кисело мляко – 1 кофичка
брашно – 1 кг
сода – 1 ч.л.
захар – 1 ч.ч.
сол – 2 щ.
масло – 1/2 ч.ч.
захар – за поръсване
Начин на Приготвяне
Винаги започвайте с активирането на содата. Тя се разтваря в киселото мляко и се разбърква.

В отделна купа се пресява брашното. В средата му се оформя кладенче.

Яйцата се разбиват и към тях се добавят киселото мляко със содата. Изсипват се в оформеното кладенче. Добавя се захарта, солта и маслото и се меси меко тесто.

От него се оформят топчета, които трябва да подредите в тавичка, предварително покрита с хартия за печене или намазана с олио. Така ще избегнете залепването на курабиите по повърхността на тавата.

Топчетата се мажат с яйца, а след това се поръсват обилно със захар.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, докато не започнат да хващат златист загар.

Извадете ги и ги оставете да се охладят. За предпочитане е да ги съхранявате в специална кутия, в която ще останат меки и вкусни поне 2 седмици.

Пробвайте тази рецепта. Получават се най-вкусните курабийки, които някога сте опитвали.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
16-годишен реши да се прави на Майк Тайсън Но не да нокаутира на ринга в професионалния бокс, а погазвайки закона в България  Култов финал в "Ергенът" Вики си избра гадже
Корекция в движението по "Хемус" На 14 и 15 май движението от 384-и до 386-и км в посока Варна ще се осъществява в аварийната лента за геодезическо заснемане Тръмп: Рубио ще участва в преговорите между Украйна и Русия Важно събитие предстои в Турция
Сензационна информация за Родриго Мисли за смяна на тима Зеленски: Путин се страхува от директни преговори с мен Президентът на Украйна с тежки думи
Майски сняг заваля в... Стара планина Кметът на София с важно решение за учениците 14 май - неучебен ден за училищата в столицата
Тренират усилено с... Фарниев Ген. Атанасов: Кой натисна копчето на Радев, наричат го президента Боташ заради заробващата сделка  Всеки ден плащаме по 1 милион за този договор, каза председателят на Комисията за контрол на службите
Мирослав Боршош представи хоризонтите пред българския туризъм по време на голям форум в чужбина Прага прие важно международно събитие Осъдиха го Във Франция