Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Приготвям го много лесно, а има вкус на баклава! Ще се влюбите в този орехов кекс

Ключови думи: орехов кекс, фалшива баклава

Сладкишът, наречен ”фалшива баклава” е един от любимите у дома, защото освен че се приготвя много лесно и бързо, има вкус на баклава, много е сочен и неустоимо вкусен. Децата му викат орехов кекс – но както и да го наречете, факт е, че го правя всяка седмица (понякога и по два пъти) и винаги се омита до последната трошичка! Ето необходимите продукти за Орехов кекс с вкус на баклава :

Продукти (за измерване се използва чаша от 200 мл):
4 яйца
1,5 чаши захар
1 чаша олио
1 чаша прясно мляко
1,5 чаши грис
1 пакетче ванилова захар
3 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1,5 чаша смлени орехи
0,5 чаша смлени орехи
За сиропа:

1,5 чаши захар
3 чаши вода
1 лимон

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се счупват яйцата, добавя се захарта, след което се разбърква с тел за разтопяване на захарта и леко изсветляване на сместа. След това добавете маслото и разбъркайте отново, за да се смеси.

След това добавете млякото, разбъркайте добре, след това добавете гриса. Разбъркайте отново, след това добавете ванилова захар и след това брашно, смесено с бакпулвер.

Разбъркайте добре, накрая добавете смлените и натрошени орехи. След като сместа стане гладка, оставете я настрана за 10 минути.

Намаслете тава (30 см) и я поръсете с брашно по дъното и стените, разбъркайте сместа и я изсипете вътре. Разстиламе, заравняваме, разклащаме малко и слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час.

През това време пригответе сиропа:

В тенджера на огъня се слагат захарта и водата и след като сиропът заври, се вари 5 минути. Накрая сложете един лимон, нарязан на кръгчета (отстранете семките) и оставете да престои 5 минути.

Горещият сладкиш се залива равномерно с горещия сироп.

Отгоре се поръсва със смлени ядки и се оставя да изстине.

След това го охладете добре и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ученичка от Варна даде страхотен пример Реши да изчисти подлез в града Алкохол менте уби над 20 души Шок в Индия
16-годишен реши да се прави на Майк Тайсън Но не да нокаутира на ринга в професионалния бокс, а погазвайки закона в България  Култов финал в "Ергенът" Вики си избра гадже
Корекция в движението по "Хемус" На 14 и 15 май движението от 384-и до 386-и км в посока Варна ще се осъществява в аварийната лента за геодезическо заснемане Тръмп: Рубио ще участва в преговорите между Украйна и Русия Важно събитие предстои в Турция
Сензационна информация за Родриго Мисли за смяна на тима Зеленски: Путин се страхува от директни преговори с мен Президентът на Украйна с тежки думи
Майски сняг заваля в... Стара планина Кметът на София с важно решение за учениците 14 май - неучебен ден за училищата в столицата
Тренират усилено с... Фарниев Ген. Атанасов: Кой натисна копчето на Радев, наричат го президента Боташ заради заробващата сделка  Всеки ден плащаме по 1 милион за този договор, каза председателят на Комисията за контрол на службите