Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате 1 яйце, 1 портокал и малко брашно, непременно направете тези уникални понички

Ключови думи: понички, портокалови понички, флагман

По много лесен и бърз начин можете да приготвите вкусен десерт, който всички обичат. На вкус и вид наподобяват понички , но се приготвят много по-лесно и бързо от тях и имат цитрусов аромат на портокал. Е, ако имате едно яйце, един портокал и малко брашно, направете този десерт за 5 минути . Ето какво още ви трябва:

Портокалови понички за 5 минути
Необходими Продукти:
1 яйце
2 с. л.захар
2 с. л. олио
1 щипка сол
ситно настъргана кора от един портокал
60 мл прясно изцеден портокалов сок (може и от кутия)
125 г гъсто кисело мляко или сметана
280 гр. брашно + 6 гр. бакпулвер (1/2 пакетче)
За овалване:
захар + ванилова захар

Начин на приготвяне:
Измийте портокала добре със студена вода и го натрийте със сода бикарбонат, след което го изплакнете, преди да го настържете на ситно ренде. В по-дълбока купа счупете едно яйце, добавете две супени лъжици захар, щипка сол и ситно настъргана портокалова кора.

Разбийте добре с кухненска бъркалка, докато всички съставки се смесят и захарта се разтвори. Добавете две супени лъжици масло към тази смес, след което отново разбъркайте енергично, за да го включите в сместа.

След това добавете 60 мл портокалов сок, след което разбъркайте 1-2 минути, докато сместа стане гладка и леко светла. След това добавете гъстото кисело мляко или заквасената сметана и продължете да разбивате с бъркалката.

Отделно отмерете 280 г универсално брашно, смесете го с половин пакетче бакпулвер, след което ги пресейте. Започнете постепенно да добавяте брашното към сместа. Първо добавете една трета, разбъркайте добре и малко по малко добавете останалото (или колкото прецените, че е достатъчно).

Накрая трябва да се получи хомогенна, полутечна, плътна и гладка смес, която пада от лъжицата на един непрекъснат слой.

Прехвърлете тази смес в готварски шприц, а в широка тенджера или тиган сложете олио (мин. 2 см. дълбочина) да се загрее на умерена температура.

Потопете кухненската ножица в сгорещеното олио, след което изстискайте продълговати лентички в олиото и ги отрежете с ножицата.

Можете да ги направите по-малки или по-дълги, както желаете. Когато се запекат хубаво от всички страни се изваждат с решетъчна лъжица, след което се овалват в смес от захар и ванилена захар.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Черпят най-железните имена На 14 май светата Църква почита Св. Исидор Интересно събитие в Царево Градът се включва в международната инициатива Европейска нощ на музеите 2025 г.
Катастрофа на пътя Бургас-Варна, пострадаха 3 жени За щастие инцидентът не доведе до големи контузии Футболна супер вечер на 14 май – 7 купи, 7 финала, една вечер, в която всичко се решава
Драма на пешеходна пътека в Бургас 25-годишен мъж е с контузии Брутална кражба в Бургаско Удар с лопата и задигане на портфейл в село Русокастро
37-годишен мъж с неприятно провинение в Бургас Кара дрогиран В средата на май: Сняг заваля в... Майска изненада в родни села
Издирват 69-годишен пловдивчанин Мъжът страда от деменция Ето какво време ни очаква Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса
Ученичка от Варна даде страхотен пример Реши да изчисти подлез в града Алкохол менте уби над 20 души Шок в Индия