Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички си мислят, че купих този щрудел крем пита от сладкарница, а рецептата е толкова проста!

Ключови думи: Щрудел крем пита, рецепта

Инресена и много вкусна рецепта за Щрудел.

Необходими продукти
200 г прясна извара или крема сирене
2 жълтъка
3- 4 ябълки
200 г стафиди
50 мл  бренди /ром, уиски/
150 г пудра захар
400 г брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
2 ванилии
150 мл топла вода
100 мл олио

Начин на приготвянe
Стафидите се накисват в чаша с 50 мл бренди. Сиренето крема се слага в пластмасова купа. По- голямата част от брашното се пресява над дълбока тава/ оставя се около 50-100 г за разпръсване по плота, при разточване/. В средата се прави кладенче. Там се слага 1/2ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 2 с.л. олио и 1 ч.л. оцет. Добавя се 150 мл топла вода. Замесва се тесто, което постепенно се събира на топка. Жълтъците се слагат в дълбок, сух, стъклен буркан. Добавят се 50 г пудра захар. Разбиват се с пасатор до побеляване. След това бурканът се слага в съд с топла вода. Жълтъченият крем се сгъстява на водна баня. После се прибавя към сиренето крема. Разбърква се добре до получаване на еднородна смес. Тестото се разделя на две топки. Разточват се на тънки кори  върху набрашнен плот. В зависимост от формата на тавата за печене, корите са правоъгълни или кръгли. Освен това големината им  трябва да надвишава леко дъното на тавата. Тавичката се маже по дъното и околния ръб с олио. Полага се първата кора като част от нея се изправя по- околния ръб на съдът за печене. Залепва се за него с помощта на мазнината. Ябълките се белят и режат на кубченца. Кремът се обърква заедно с алкохолните стафиди и парченацата ябълки. Сместа се  разстила върху кората в тавичката за печене. Отгоре се покрива с другата кора, като краищата се припокриват. Накрая се маже с разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до порозовяване. Още топъл се поръсва щедро с пудра захар. Щруделът се реже студен на парчета.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ето какво е състоянието на моториста, блъснат от 72-годишна бабка на бул."Христо Ботев" 23-годишният младеж е с фрактура на лявата подбедрица Тръмп намери купувач за ТикТок Това са група много богати хора, каза той
Борисов пред еврокомисаря по вътрешните работи: България не просто е част от Шенген, а негов пазител Шенген е едно от най-големите постижения на ЕС, каза лидерът на ГЕРБ Рекорден брой участници се включиха във водолазен фестивал в Ахтопол В първия ден фестивалът стартира с почистване на морското дъно в Ахтополския залив и пристанището там
София да се учи от Бургас, посъветва опозиционен съветник Тук кметът показва ангажираност, за разлика от София, категорична е Ваня Григорова Почина голяма българска звезда Тъжната вест споделиха от музикалната група на своята фейсбук страница
За малко да падне от висящ кабриолет Технически проблем прекъсна изпълнение на Бионсе в Хюстън Мъж е в критично състояние след падане от самоделен моторизиран велосипед 51-годишният мъж е загубил управление и е ударил главата си – борят се за живота му в плевенска болница
Фирма осъди Агенцията по вписванията заради невярно удостоверение Обезщетението за провалена имотна сделка е 125 000 лв. Заведе любовницата си на сватбата на Безос Орландо Блум изневерил на Кейти Пери с нейна позната
Владимир Георгиев ще се бие за Световната титла на UBO на MAX FIGHT 62 „Българският Бик“ влиза в ринга на 19 юли в Свети Влас за най-важната битка в кариерата си От Порше до панелка: Бившата на Джизъса слезе от пиедестала Христина Витанова заряза лукса и дизайнерските чанти – днес кара Тойота и работи като козметичка, докато бившият ѝ се вихри с новата по екзотични дестинации