Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички градинари трябва да знаят този номер

Ключови думи: градинари, новини, Флагман, съвети за градинарството

Чудите се с какво да наторите почвата за доматите, краставиците и пипера? Колкото и странно да ви звучи, малко стар хляб ще ви свърши чудесна работа. Почвата, в която ще засадите разсада, трябва да е наторена още преди засаждането. Съберете лехата през есента и добавете органичен тор (оборски тор, компост и др.). По този начин тя ще бъде подготвена за последващо засаждане. Торенето трябва да продължи и по време на реалния растежа на растенията. Първото трябва да се случи в рамките на една седмица след засаждането и след това поне два пъти по време на растежа на плодовете.

За си направите тор от хляб са ви нужни хляб, вода и затварящи се контейнери.

Първо помислете колко тор ще ви трябва. Ако ще торите млади растения, е достатъчна 1/2 чаена лъжичка на растение, а за по-големи - 1 чаена лъжичка. За литър вода са ви нужни 30 грама хляб.

Първо кипнете водата и я оставете да се охлади до стайна температура. През това време накъсайте или нарежете хляба на по-малки парчета. Добавете хляба в съда с охладена вода и го затворете. Съхранявайте на хладно място (в хладилник или мазе) 24 часа, след което прецедете през цедка.

Прецедената смес трябва да престои още минимум пет дни в затворен съд и на хладно. През това време започва процесът на ферментация.

Преди да наторите растенията, е добре е да ги полеете добре, за да може корените да усвоят по-добре хранителните вещества. Торенето трябва да се прави или сутрин, преди пряката слънчева светлина да удари растенията, или вечер.

Съдържащата се в хляба мая стимулира растежа на растенията. Благодарение на торта от хляб растенията получават фосфор, азот, манган, желязо и натрий.

Можете също така да компостирате хляба заедно с други органични суровини като отпадъци от плодове и зеленчуци, както и градински отпадъци. Чрез компостирането се създава богата почвена добавка, пълна с хранителни вещества, полезни микроорганизми и органични вещества. Те могат да подобрят здравето на почвата и да насърчат растежа на растенията.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направете това и пържолите ще се топят в устата Рецептата е много лесна и проста, а резултатът е месо, което буквално само пада от кокала Разследват умишлен палеж пред къща на британския премиер Той е живял там със семейството си преди да се премести на "Даунинг стрийт 10"
Това са най-мразените зодии Невинаги се открояват с добро поведение 2 капки от това в шампоана и забравям за косопада, а струва само 1,50 лв. Днес ще ви разкажа за най-простия метод, който е не само ефективен, но и евтин
Шок! Цената на черешите удари 267 лева Ще поскъпнат ли продуктите с навлизането на еврото С тази тайна съставка оризът ще бъде напълно рохкав и никога повече няма да залепне Съществува един изключително прост трик, който напълно ще промени резултата
Животът ви ще е кошмар, ако се ожените за тези зодии Много хора се променят, след като си кажат заветното "Да" с половинката Българи в основата на парад в САЩ Симеон Николов с куп индивидуални отличия, Къндев блести на финала на Колежанското
Интересно събитие в Бургас: Стартира майсторският клас по флейта с проф. Айля Улудере В рамките на четири дни участниците ще получат по три индивидуални урока с продължителност 40 минути Португалец е в тежко състояние след катастрофа в столицата Пострадалият мъж е карал мотор, блъснат е от кола
Пловдивчанин наруши закона в Царево Мъжът кара пиян Инцидент с украинци в Свети Влас! 18-годишна получи медицинска помощ Пострадалата е освободена за домашно лечение