Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Нарязах 1 ябълка и 1 банан в тигана и залях със сместа и сладкишът беше готов за минутки

Ключови думи: сладкиш на тиган, ябълка, сладкиш с ябълка, рецепта, флагман

Рецептите за сладкиш  с едно яйце набират все по-голяма популярност. Това е разбираемо. Приготвянето на вкусни сладкиши за 10 минути е мечтата на всяка домакиня.  Този мързелив пай се състои от един банан и една ябълка. А сладко-кисел пълнеж перфектно допълва десерта.

Голямото предимство на тази рецепта е, че можете без фурна. Това е чудесно, когато нямате време. За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. Оттогава това изкушение е най- търсеното в нашето семейство.

Съставки

Банан 1 бр
ябълка 1бр
Захар 85 гр
Яйце 1 бр
Слънчогледово олио 60 мл
Мляко 100 мл
Пшенично брашно 150 гр
Бакпулвер 12 гр
Бял винен оцет 1 супена лъжица
Масло 10-20 гр
Сол 1 щипка
Ванилия 10 гр
Подготовка

Нарежете ябълката на тънки филийки, а банана – на филийки. Намажете дълбок тиган с диаметър 24-26 см с олио, поръсете с 1 с.л. захар и добавете плодове.

За тестото смесете яйцето, 60 г захар, слънчогледовото масло, ваниловата захар и солта, разбийте заедно
Изсипете млякото и разбъркайте. Постепенно добавете брашно, като внимателно разбивате бучките с бъркалка. В края добавете бакпулвера и оцета (може да се замени с ябълков сайдер), омесете тестото.

Изсипете тестото върху плодовете, поставете тигана на слаб огън и гответе, с капак, 20 минути.

Намажете плоска чиния със слънчогледово олио, покрийте тигана и внимателно го обърнете. Върнете пая в тигана. По този начин можете да го обърнете, без да го повредите. Гответе още 5 минути

След като извадите бързия пай от тигана, го оставете да се охлади леко. След това можете да го намажете със сладко и да украсите с кокос, шоколад и пресни плодове. Или просто яжте с чай или кафе. Опитвали ли сте да направите пай в тиган ?

2
Коментара по темата
2.
Авторката
21.02.2024 17:54:02
Така като те гледам, сигурно пърдялника ти е 2 декара ...
1.
OF
21.02.2024 16:55:48
"За първи път оцених всички предимства, когато се опитах да направя плодов пай в страната. Съпругът ми и аз отидохме там за уикенда, а сутринта искахме нещо за чай. "

Отишли сте на почивка и Глиганът е искал да му готвиш пак или ти си кукувица?
  Добави Коментар
Райна се показа от екзотично кътче Певицата посети Британските Вирджински острови Бърз трик за безпроблемно размразяване на стъклата Всяка зима автомобилистите водят една и съща досадна битка с леда
Драма със следващия двубой на Кобрата Натискат да се бие с Итаума Твърдения за НЛО над Русия и САЩ изправиха косите на мнозина Какво се случи в небето над Москва и американски АЕЦ
Тежка катастрофа с автобус с работници Инцидентът се случи на "Марица" ЦСКА 1948 победи Лудогорец в мач с 9 гола, шампионатът се завърза Възможна е бомбастична първа четворка откъм интрига
Антъни Хопкинс с разтърсваща изповед, сподели, че е можел да се превърне в убиец Шофирал е мъртво пиян "Сините" останаха само четирима в "Игри на волята", но с жена-чудо в редиците! Предстои ключова битка Численото превъзходство на другите племена може и да се окаже минус
Бургаски клуб с фурор на международно състезание Завърши трети от 56 тима Телевизионният любимец Къванч Татлъту празнува Стана на 42 години
Голям екшън с невръстно дете-беглец в София Повози се само в метрото 41% от българите смятат, че насилието между децата е заради липса на внимание в семейството Анкетираните посочват още и лошата приятелска среда - 15,5%