Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка събота правя тези кралски милинки у дома, стават уникални с плънка-апетитка

Ключови думи: кралски милинки, плънка, апетитка

“Така прави милинките майка ми и всички ги обожават… Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и безгрижно време…” – пише Ема. Ето и нейната семейна рецепта за Кралски милинки!

Необходими продукти:
30-40 г мая (1 кубче прясна)
300 мл хладка вода
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
550-600 г брашно Т400
400-500 сирене (домашно по възможност)
2 яйца
2 супени лъжици свинска мас
30 мл кисело мляко (може и повече, ако желаете)

Начин на приготвяне:
Натрошете прясната мая в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за около 10 минути, докато се активира и шупне. След това се посолява и като постепенно се добавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, трябва да получите меко, гладко и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или докато се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, оформете го на топка и го разделете на две части. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхност с разтопена мас (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете равномерно върху кората, след което внимателно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица мазнина в тавата, където ще се пекат милинките, за да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели парчета (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази смес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Жесток малшанс или убийство - чаровна и талантлива волейболистка загина на купон Тъжна вест долетя от Италия 2:0 за бегълците - пантерата е на идеално място, а лошото момче от Перник е с 2 ластика на море Издирванията на хищника и Васил Михайлов са меко казано в застой
Къщите на съседите му станаха на пепел, но този българин не се примири, днес цял квартал му сваля шапка Веката има голямо сърце Задържаха 18-годишен младеж за умишлен палеж, той разкри защо е запалил огъня Бил афектиран заради неуредени финансови взаимоотношения
Мома от Смолян стана Мис Несебър Дизайнерка от Пловдив е Кралица на Свети Влас Дъжд от пари идва с август за тези 3 зодии Вие сред тях ли сте 
Как да миете чиниите по-бързо: Принципът на „двете купи“, който спестява време и вода Трябва да знаете за този кухненски трик Румънецът, причинил катастрофата с 10 пострадали, излиза на свобода срещу 20 000 лева Мярката му беше променена, въпреки че той няма постоянен адрес
Утре потапят историческия риболовен кораб „Чавдар” край Созопол, превръщат го в изкуствен риф Събитието започва около 9:30 ч., ще се предава на живо Предателство или обида - Тачо стана треньор в "Черноморец 1919" Поема дублиращият тим, който играе в "А" областна група
Лидерът на агитката на ЦСКА посочи кой може да извади клуба от кризата Според Кюстендилеца това е Стойчо Младенов Доналд Тръмп изненада Турция с 15% мита Мярката е част от по-широка промяна в търговската политика, насочена към страни с постоянни търговски излишъци