Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка събота правя тези кралски милинки у дома, стават уникални с плънка-апетитка

Ключови думи: кралски милинки, плънка, апетитка

“Така прави милинките майка ми и всички ги обожават… Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и безгрижно време…” – пише Ема. Ето и нейната семейна рецепта за Кралски милинки!

Необходими продукти:
30-40 г мая (1 кубче прясна)
300 мл хладка вода
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
550-600 г брашно Т400
400-500 сирене (домашно по възможност)
2 яйца
2 супени лъжици свинска мас
30 мл кисело мляко (може и повече, ако желаете)

Начин на приготвяне:
Натрошете прясната мая в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за около 10 минути, докато се активира и шупне. След това се посолява и като постепенно се добавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, трябва да получите меко, гладко и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или докато се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, оформете го на топка и го разделете на две части. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхност с разтопена мас (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете равномерно върху кората, след което внимателно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица мазнина в тавата, където ще се пекат милинките, за да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели парчета (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази смес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зеленски с коментар за ситуацията в Покровск Думите му нямат нищо общо с твърденията от Москва Жестока вражда между банди в Брюксел Двама са ранени
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро Затварянето на рафинерията в Бургас води до тежък недостиг на средства и затруднява изпълнението на заложените цели, коментира икономист Колин Фарел се напи зверски и вбеси Том Крус 46 дубъла за една сцена
Бърз трик за по-лесно заспиване Може да помогне Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук Публична тайна е, че други политически лидери имат модератори, които управляват публичните им страници и те блокират троловете
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър Участник крещи: "Каам ти, каам ти" Трилърът със Светльо Вуцов продължава Не е ясно дали ще играе за националите
Алекс Грозданов обра аплодисментите в Полша В идеалния отбор е Мъж се направи на жена в "Ергенът" Иронизира участничка
Какво се случва с водата в голям роден град? Хора са притеснени Круизен кораб заседна в Дунав На румънска територия