Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка събота правя тези кралски милинки у дома, стават уникални с плънка-апетитка

Ключови думи: кралски милинки, плънка, апетитка

“Така прави милинките майка ми и всички ги обожават… Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и безгрижно време…” – пише Ема. Ето и нейната семейна рецепта за Кралски милинки!

Необходими продукти:
30-40 г мая (1 кубче прясна)
300 мл хладка вода
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
550-600 г брашно Т400
400-500 сирене (домашно по възможност)
2 яйца
2 супени лъжици свинска мас
30 мл кисело мляко (може и повече, ако желаете)

Начин на приготвяне:
Натрошете прясната мая в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, докато съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за около 10 минути, докато се активира и шупне. След това се посолява и като постепенно се добавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, трябва да получите меко, гладко и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или докато се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхност, оформете го на топка и го разделете на две части. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхност с разтопена мас (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете равномерно върху кората, след което внимателно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица мазнина в тавата, където ще се пекат милинките, за да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели парчета (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази смес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

Да ви е сладко!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Незрящият Виктор Асенов пробяга 80 км на Асеновградски баири въпреки дъжда  Несломимият и водачите му започнаха състезанието още в 7.00 сутринта в събота Скандал с Макрон Някои твърдят, че се е дрогирал във влака за Киев! От Франция категорично отрекоха
Взима важно решение Васил има 2 рози, дамите пък са двойно повече Много е болна Кели от "Женени с деца" почти не излиза от къщи
Буря в "Ергенът" Мартин и Даниела с първи скандал, след като заживяха в едно имение Получи огромно признание Надал с разгромна победа в престижна класация
Прави съдбоносен избор Виктор решава за Любомира и Клаудия в утрешния епизод на реалитито Информационният здравен център Ashkan Life чества 10 години и посреща в нов офис Широкият спектър медицински услуги – от диагностика до крайния стадий на лечението и индивидуалният подход са най-важният белег за успеха
Пожар в къщата на Стармър Гъмжи от полиция около дома Проблем с тока и метрото в Лондон Преустановено е било движението по две линии на метрото
Тръмп е готов да отиде в Истанбул, чака се решение на Путин Може да има среща между 4 президенти Шокиращ инцидент в Германия, замесени са деца 14-годишно момче е прободено много тежко от 17-годишен, друг тийнейджър също е ранен