Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

От 5 години приготвям най-сочните кюфтенца по специален начин: Без пържене, без капка олио и без хляб

Ключови думи: кюфтенца, кюфтета, флагман

Ако все още не сте намерили вашата идеална рецепта за кюфтета , тогава предлагам да опитате моята рецепта за сочни домашни кюфтенца. Всички приятели и познати ги обожават, а у дома не искат да опитат други! Най-хубавото е, че са здравословни – без пържене, без капка олио, а стават супер сочни и без хляб. Ето лесната рецепта за перфектните домашни кюфтенца:

Перфектните домашни кюфтенца
Продукти:

600 г кайма

1 яйце

100 мл прясно мляко

40 г царевично брашно

1 много голяма глава лук или две по-малки

30-40 г грис

Сол, подправки, в зависимост от вкуса

100 г кашкавал

Приготвяне:

Можете да направите кюфтетата от всякаква кайма, може и смес.

При мен в случая каймата е от пилешки и пуешки бутчета.

Най-добре е да си я приготвите сами – отделете месото от костите и го смелете в месомелачка. Ако ви се струва, че месото е сухо, не се притеснявайте, кюфтенцата са много сочни.

Лукът също трябва да бъде смлян.

След това разбийте яйце в каймата, добавете сол, черен пипер и чесън (може и сушен).

Изсипете в друга купа царевичното нишесте. Именно то придава на кюфтетата уникална нежност.

Нишестето се залива с топло мляко и се оставя за 5 минути.

След това го добавете към каймата и объркайте.

Тъй като каймата е течна, е необходимо да добавите и грис.

Разбъркайте и омесете хубаво каймата, така че кюфтетата да не загубят формата си по-късно.

Оформете каймата на топки и поставете веднага върху тавичка, покрита с хартия за печене.

След това вземете обикновена пластмасова бутилка с капачка, навлажнете я във вода и направете дупка в средата на топчетата месо. Трябва да получите нещо подобно:

Включете фурната и загрейте до 180 °. Времето за печене е 15 минути.

След това извадете кюфтенцата и поставете парче кашкавал във всяка кухина. Обикновено използвам сирене моцарела.

Върнете във фурната и печете още 10 минути, докато кашкавалът се запече.

Украсете кюфтетата с домати и пресни билки.

4
Коментара по темата
4.
Лилия
12.02.2024 23:51:34
Благодаря за рецептата! Страхотна е,но не разбрах,царевично брашно или нишесте се слага в нея?
3.
Ели
12.02.2024 09:25:26
Правите ли разлика между брашно и нишесте?
2.
*********
10.02.2024 18:51:24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
токо
10.02.2024 18:33:34
да ти еб...... кюфтаците мляко пуяци и т.н хайванин
  Добави Коментар
Българи в основата на парад в САЩ Симеон Николов с куп индивидуални отличия, Къндев блести на финала на Колежанското Интересно събитие в Бургас: Стартира майсторският клас по флейта с проф. Айля Улудере В рамките на четири дни участниците ще получат по три индивидуални урока с продължителност 40 минути
Португалец е в тежко състояние след катастрофа в София Пострадалият мъж е карал мотор, блъснат е от кола Пловдивчанин наруши закона в Царево Мъжът кара пиян
Инцидент с украинци в Свети Влас! 18-годишна получи медицинска помощ Пострадалата е освободена за домашно лечение Мъж преби бившата си приятелка Екшънът стана в Белене
Украинка шофира пияна в Китен Неприятно провинение на чужденката Показа се почти гола Изпълнителката се глези във Франция
Политическо напрежение в РСМ Една от партиите в коалиция ВРЕДИ минава в опозиция Киселова решава за предложението за референдум Ще има ли гласуване в Народното събрание?
Температурите днес ще са... Между 15 и 20 градуса в най-топлите часове от денонощието Тежки присъди за шестимата българи, обвинени в шпионаж в полза на Кремъл Лидерът им - Орлин Русев, е осъден на 10 години и 8 месеца затвор