Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 ястия, които готвачите никога няма да поръчат в ресторант

Източник: Една.бг
Ключови думи: ресторант, ястия, готвачи

Сигурни сме, че никой не прекарва толкова време в ресторанти, колкото готвачите – цели 90% от времето им. Чудили ли сте с какви ястия се глезят професионалистите в заведенията, които посещават като гости и какво, напротив, никога не поръчват?  

Вижте кои гозби готвачите никога не биха си поръчали в ресторант:  

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Морска риба 

Рибата трябва да е с високо качество, но често се обработва и замразява още на кораба и поради това губи основните си свойства. Такава, която не е прясна, често се маскира в ресторантите с подправки или сос. 

Миризмата е това, което определя свежестта на рибата и тя не бива да се компенсира с допълнителни съставки или прекомерна  обработка. Ястията трябва да бъдат възможно най-прости - например пъстърва с карфиол. По-добре е да ядете морска храна на брега или в ресторанти, където сте уверени в качеството на продукта. 

Плато със сирена 

Прекалено малко са места, където се намира качествено плато със сирена - такова, в което да има и разнообразие, и качество. Когато поръчвате това, все едно играете на „руска рулетка“: или ще ви хареса много, или изобщо няма да можете да го изядете.  

Съставът на платата със сирене в ресторантите е нещо невероятно. Няма как да сте сигурни на каква „фантазия“ на шефа, грубо казано, ще се натъкнете. Трупането на чинията с какъвто и да е вид сирене и нарязването им произволно не е това, което трябва да бъде.  

Каша 

Готвачите никога не си поръчват овесена каша за закуска в ресторантите, защото разбират ценообразуването отлично. Овесените ядки, оризът или дори киноата са сравнително евтини зърнени храни, които лесно и бързо могат да се приготвят у дома. В заведенията дори екстри като мед, ядки, плодове и красиво сервиране все още не оправдават високите цени.  

Сладолед 

Разглеждайки десертите, готвачите никога няма да изберат сладолед. Това е вкусно лакомство, което готвачите обичат, но едва ли ще се различава от това, което можете да купите в най-близкия супермаркет. Положението тук е същото като със зърнените култури - ресторантската цена не отговаря на реалната. Почти невъзможно е да опитате екзотична версия на сладолед някъде.  

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции
Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата
Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания
Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска
Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване
Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен С гаф Гордана Силяновска положи клетва като президент По време на церемонията тя не използва официалното наименование – Република Северна Македония