Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 ястия, които готвачите никога няма да поръчат в ресторант

Източник: Една.бг
Ключови думи: ресторант, ястия, готвачи

Сигурни сме, че никой не прекарва толкова време в ресторанти, колкото готвачите – цели 90% от времето им. Чудили ли сте с какви ястия се глезят професионалистите в заведенията, които посещават като гости и какво, напротив, никога не поръчват?  

Вижте кои гозби готвачите никога не биха си поръчали в ресторант:  

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Морска риба 

Рибата трябва да е с високо качество, но често се обработва и замразява още на кораба и поради това губи основните си свойства. Такава, която не е прясна, често се маскира в ресторантите с подправки или сос. 

Миризмата е това, което определя свежестта на рибата и тя не бива да се компенсира с допълнителни съставки или прекомерна  обработка. Ястията трябва да бъдат възможно най-прости - например пъстърва с карфиол. По-добре е да ядете морска храна на брега или в ресторанти, където сте уверени в качеството на продукта. 

Плато със сирена 

Прекалено малко са места, където се намира качествено плато със сирена - такова, в което да има и разнообразие, и качество. Когато поръчвате това, все едно играете на „руска рулетка“: или ще ви хареса много, или изобщо няма да можете да го изядете.  

Съставът на платата със сирене в ресторантите е нещо невероятно. Няма как да сте сигурни на каква „фантазия“ на шефа, грубо казано, ще се натъкнете. Трупането на чинията с какъвто и да е вид сирене и нарязването им произволно не е това, което трябва да бъде.  

Каша 

Готвачите никога не си поръчват овесена каша за закуска в ресторантите, защото разбират ценообразуването отлично. Овесените ядки, оризът или дори киноата са сравнително евтини зърнени храни, които лесно и бързо могат да се приготвят у дома. В заведенията дори екстри като мед, ядки, плодове и красиво сервиране все още не оправдават високите цени.  

Сладолед 

Разглеждайки десертите, готвачите никога няма да изберат сладолед. Това е вкусно лакомство, което готвачите обичат, но едва ли ще се различава от това, което можете да купите в най-близкия супермаркет. Положението тук е същото като със зърнените култури - ресторантската цена не отговаря на реалната. Почти невъзможно е да опитате екзотична версия на сладолед някъде.  

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Задължително сложете сода в прането с хавлии Сред най-честите въпроси, вълнуващи домакините, решили да освежат и обезмирисят хавлиите си със сода за хляб, е къде се поставя тя
Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Той е катастрофирал, излязъл е от колата и е бил блъснат от водач, който е избягал Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798
В Созопол осигуряват стипендии на студентите по медицина Председателят на Общинския съвет Станимир Андонов инициира среща с Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и зрелостници от общината Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Два слоя хрупкаво тесто, пълни с дебел пласт шоколадов крем, няма такава вкусотия! Тази маслена торта е лесна за приготвяне, макар и да не ви се вярва, когато видите крайния резултат
Как да развием успешен онлайн магазин с помощта на BigArena? Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време
На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов