Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Попаднах на рецепта от стар тефтер, за 25 минути прави чудеса с каймата

Ключови думи: кайма, рецепти

Кайма, кюфтета, сарми – всичко това вече е доста скучно. Душата жадува за нещо ново, вкусно и оригинално.

И това ново и вкусно ястие може да са месни гнезда с кремообразен център, чиято рецепта е дадена по-долу.

Предимствата на тази рецепта включват не само вкусът на крайното ястие, но и бързината, и най-важното, лекотата на приготвяне. Няма висене около печката в продължение на много часове близо до тигана, както е в случая с кюфтетата.

Просто го сложете във фурната и изчакайте 25 минути –  мечта за всяка домакиня!

Необходими Продукти
пилешка кайма – 300 грама
свинска кайма – 800 грама
хляб – 70 грама
кашкавал – 150 грама
мляко – 200 мл
сметана – 200 мл
лук – 1 бр
яйце – 2 бр
сол, смлян черен пипер, копър – на вкус
Начин на Приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се смесва с каймата от свинско и пилешко на едно цяло.

Накиснете хляба в 100 мл прясно мляко, след което го изцедете и добавете към каймата, като разбърквате добре, пише gotvq.eu.

Изсипете останалото мляко в каймата, добавете сол и черен пипер и омесете отново.

Направете гнезда от получената маса от кайма (това става лесно, ако първо направите топка от каймата, като ябълка, а след това и дупка в нея).

Пригответе плънката за гнездата: кашкавалът се настъргва и се смесва добре с яйцата, заквасената сметана и нарязанияя копър.

Оформените гнезда се подреждат върху хартия за печене, пълнежът се поставя в гнездата, след което хартията за печене се поставя във фурната, предварително загрята до 200 ° C, за 25-30 минути.

Това е всичко, всъщност. Остава само да ги извадите и да се потопите в блаженството на нереално фантастичния вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя! Частични ремонти, заледявания и временни забрани за движение на тежкотоварни камиони ще усложнят трафика преди празниците 18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка Църквата почита свети Модест Йерусалимски - символ на вяра, мъдрост и лична отдаденост
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса След слънчев край на традиционната работна седмица, уикендът ще донесе облаци, дъжд и спад на температурите Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт 5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования