Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за бишкотена торта за гости

Ключови думи: рецепта, торта, бишкоти

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

бишкоти - около 200 г

течен карамел - заливка

череши - или други сезонни плодове (за украса)

ликьор - и мляко за напояване на бишкотите

СЛАДКАРСКИ КРЕМ

прясно мляко - 1 л

нишесте - 50 г натурално, царевично

яйца - 4 бр.

ванилова захар - 8 или 10 г

захар - от 150 до 200 г (на вкус)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бишкотена торта за гости - сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата. Първо приготвяме крема за бишкотената торта. За целта загрейте 900 мл мляко в касерола на умерен огън. Сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи. В отделна купичка разбийте яйцата с нишестето, ваниловата захар и останалите 100 мл мляко.

Сипете на тънка струйка към горещото, но не врящо мляко на котлона. Бъркайте с телена бъркалка на слаб/умерен огън до сгъстяване на крема. Имайте предвид, че кремовете с нишесте остават една идея по-редки от тези, които са приготвени с брашно. После като престоят стягат, затова не се притеснявайте.

Дръпнете от огъня и периодично разбърквайте кремчето за тортата, докато в същото време си приготвяте другите продукти. Вземете правоъгълна форма за кекс или терин и сложете пласт бишкоти, напоени в мляко смесено с ароматен ликьор по ваш вкус (напоследък ползвам много розовият Tetratea с Хибискус - разкошен е за десерти).

Сипете от крема и малко от течния карамел и редете бишкоти, крем и карамел до привършване на основните продукти. Оставете тортата да изстине, после приберете в хладилник за няколко часа. Сервирайте със сезонни пресни плодове.

Източник: Gotvach.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори Цената на благородния метал скочи с близо 60%, а интересът у нас бележи исторически връх Мария Цънцарова не е освободена от работа бТВ води разговори за нови проекти с участието на Цънцарова през 2025 г.
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми Контролните измервания на РИОСВ и ИАОС не отчитат превишения на нормите за качество на въздуха във Велико Търново Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус! Зарадвайте себе си и близките си с тази лесна рецепта за коледни бисквитки
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ Сега Мария може да си направи подкаст и да види каква е реалната ѝ тежест Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“ В понеделник и вторник, от 17:30 до 19:30 часа, добрият старец ще ви очаква до картичката с трона
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли Съдебен спор извади наяве документи, които хвърлят нова светлина върху една от най-пазените тайни в Холивуд Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека При направата на печивото не се използват никакви продукти от животинки произход, така повелява традицията
Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото Незавършените електронни плащания ще бъдат анулирани, ако не се приключат до 30 декември  По-малко фирми планират коледни бонуси Несигурната икономическа среда кара все повече работодатели да се въздържат от празнични доплащания 
На директора на 138-о училище му прилоша в съдебната зала Заседанието започна със закъснение Задържаха 29-годишен мъж за разпространение на порнографски материали с малолетни Материалите са сваляни от чуждестранни сайтове и споделяни чрез торент клиенти, разследването продължава