Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за киш със сьомга и спанак

Ключови думи: рецепта, киш, сьомга, спанак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ТЕСТО

брашно - 250 г

краве масло - 120 г студено

яйца - 1 бр.

сол - 2 щипки

вода - около 1 с.л. студена

ПЪЛНЕЖ

готварска сметана - 200 г

крема сирене - 200 г

яйца - 3 бр.

сьомга - 200 г прясно филе без кожа

спанак - 2 щедри шепи бейби листа

кашкавал - около 60 - 100 г (ползвам по - зрял кашкавал, тип Гауда)

черен пипер - 2 щипки, прясно смлян

индийско орехче - 2 щипки

сол - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сипете брашното със солта в купа и нарежете към него маслото на малки парченца. Втрийте с пръсти до получаване на трохи. После чукнете яйцето и замесете гладко тесто. Ако е сухо, добавете малко студена вода. Такъв вид маслено тесто не се меси като тестото с мая, необходимо е само да се обединят съставките и да се постигне гладкост, това е достатъчно.

Оформете топка, разточете я между два пласта хартия за печене и сложете тънката кора в намазнена форма за киш (стандартният размер е 26-28 см, което предполага, че тестото трябва да се разточи на кора с по- голям от този диаметър, за да може се издигне и висок борд, характерен за всеки киш). Приберете в хладилник за около 30 минути. През това време пригответе плънката: Разбийте яйцата със сметаната, крема сиренето, солта, индийското орехче и черния пипер. Добавете настърган кашкавал и спанака накълцан на едро.

Разполовете филето от сьомга и половината от него нарежете на дребни кубчета, а другата на по- едри парчета или ленти. Сложете дребните кубчета от рибата при плънката за киша, другото заделете за по- нататък. Извадете блата от хладилника и сипете плънката.

Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и печете около 20 минути, или докато плънката стегне леко. Тогава подредете в кръг по-големите парчета от сьомга и допечете за още 10-15 минути или до приятен загар. Поднесете киша със сьомга и спанак топъл или изстинал - много е вкусен и по двата начина.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

1
Коментара по темата
1.
Буламач
06.12.2023 11:22:37
Кой яде сьомга със пай бе тулупи
  Добави Коментар
Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го направете Прави се само за 10 минути!  Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" Ако той прави тези неща за теб, значи наистина те обича Мъжът цени Вашата личност, а не само Външния вид
Признаци, по които можете да разберете, че са ви изневерили Този тревожен сигнал обаче може да бъде точен само ако отношенията между партньорите преди това са били честни и открити Как да спрете непознатите да се намесват в живота ви Някои хора стават жертва на непоискани съвети и често не живеят собствения си живот, фокусирайки се върху мнението на другите
Това е оригиналната рецепта за най-вкусните сръбски пърленки Ще стане любимата ви рецепта По кое време да закусваме и вечеряме, за да намалим риска от инфаркти и инсулти Закусването след 9 сутринта и вечерята след 21 часа се свързва с по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания
Днес баба ми направи една от най-вкусните закуски на всички времена Издавам ви рецептата, задължително я пробвайте "Лятно театро" - подарък за 1 юни за децата на Айтос Общината има и други изненади за малчуганите - откриват новите детски площадки в Емировския квартал 
Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си