Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Малки хитринки за неустоими десерти

Ключови думи: десерти, флагман, тънкости

За да жънете успехи в сладкарството, е нужна научна точност. Някои десерти може да се окажат пълен провал дори след съвсем малка стъпка накриво. Тънкости за приготвянето на любими кулинарни изкушения разкрива професионален сладкар в епизод от поредицата „Знаеш ли как?”.

Шоколадов мус

Две са основните тайни на перфектния десерт. Първо – шоколадът не трябва да се нагрява прекалено силно, когато се топи. Загряване до 50 градуса е напълно достатъчно. За целта той не трябва да се слага в тиган директно на котлона, а е добре да се топи на водна баня, пише NOVA.

Следващото нещо, за което трябва да внимаваме, приготвяйки шоколадов мус, е отделянето на белтъците от жълтъците на яйцата. Ако белтъкът се смеси с жълтъка, у него попада мастно вещество и става невъзможно разбиването му на сняг. При такава грешка десертът не стяга, дори след като „прекара” часове наред в хладилника.

Плодов пай

Тайната на идеалното тесто за плодов пай е то да бъде приготвено отделно от плодовете. След 10 минути печене тестото се вади от фурната и се „изолира” като се намазва със сурово яйце. После се допича.

Плодовете, които се редят върху пая, не се варят, защото отделят доста вода и правят тестото клисаво.

Ако решим да овкусим и украсим десерта си с ягоди, е хубаво да ги намажем със захарен сироп. Той предпазва плодовете от разкашкване и придава блясък на пая.

Идеалното тесто за палачинки

За да забъркаме смес за палачинки без бучки, е нужно да приложим само един прост трик. Сладкарите съветват първо да разбием брашното с яйцата и след това да добавим прясното мляко.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина" Нотариус сигнализирал за съмнителни документи, а проверка показала, че актът не фигурира в системата на Агенцията по вписванията "Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара Оценката на SpaceX почти се удвои, а Мъск задмина всички в историята с рекордно лично състояние
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари Гирлянди, електрически лампички, токсични растения и храни водят до инциденти с любимци по празниците - специалистите съветват какво да избягваме След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година Брокери очакват умерено, но сигурно поскъпване на жилищата през следващите години, като водещи фактори са достъпните кредити и сравнително ниските цени спрямо Централна Европа
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море
Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва