Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Идва ли краят на олинклузива в морските курорти? Имало храна за всички, които искат да се угояват

Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, каза проф. Румен Драганов
Ключови думи: черноморски комплекси, олинклузив, пълен пансион, Румен Драганов, туризма, туристи

Олинклузива го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, защото  услугата работи в полза на хотелиерите. Подходяща е за големите семейства, в които всеки иска нещо различно. Като застанат пред шведската маса, на която има всичко, не може да мрънкат. Това каза в „Денят започва“ по БНТ директорът на Институт за анализ и оценка на туризма проф. Румен Драганов.

Има легени с храна, от които може да вземаш, ако искаш да се угояваш, пошегува се той.

Заради поскъпването на храните обаче от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна твърдят, че хотелиери не предлагат ол инклузив в офертите за следващата година. Други експерти в бранша пък казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, трябва да предлагат ол инклузив.

"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат олинклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Те построиха хотели някъде си, където няма населено място наоколо. В тези затворени комплекси няма къде да излезете, за да се нахраните“, коментира професорът. 

„Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса. Гърция отхвърли на повечето места олинклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях“, добави той.

„Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Те притичваха, когато вали дъжд, до мястото, където можеха да се нахранят гостите на няколко хотела", заяви проф. Драганов.

"В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото", каза още той.

7
Коментара по темата
7.
Хахахахахаха
09.10.2023 14:53:08
Поредният перко! Ол-ин няма нищо с пълен пансион! Пълен пансион ВИНАГИ е бил БЕЗ напитки! Това е фундаменталната разлика между двете концепции! До кога ще давате трибуна на перковци без един ден опит в индустрията?
6.
6
05.10.2023 14:48:04
Преди около 15 години като работих на Слънчака в четиризвезден хотел им даваха яко макарони, евтини колбаси и боядисани сладки.
5.
Бай....
05.10.2023 14:41:26
Преди десетина години бях в служебна командировка в САЩ. В хотелският комплекс където бяхме настанени и едно от условията беше безплатна закуска (шведска маса). Когато отивахме около 7,30-8,00 ч. ни предлагаха само някакви пакетчета с мармалад, някакъв хляб и т.н. ! Дори и прибори нямаше! После разбрахме, че няколко дебелосери краварски семейства са опустошавали всичко в 6,30-7,00 ч.!
4.
мда
05.10.2023 12:15:06
Е какво, ние пък имаме тръби с дъждовна вода под плажовете, които лъснаха след наводненията. Такива няма в Турция и Гърция, да се рекламираме с тях.
3.
Даааа
05.10.2023 11:34:47
Погледнете лятото, кои са пълните хотели и кои едвам свъртат по един етаж на Сънито!
2.
до 1
05.10.2023 10:37:47
След като предпочиташ храна готвена на казармен принцип в промишлени количества отивай.
1.
Реалист
05.10.2023 10:26:41
В Турция има ол инклузив ще ходим там.
  Добави Коментар
Плуващи кифлички – само вода сол и брашно, а стават разкошни и много мекички! Всичко, от което се нуждаете, са малко продукти и равна, гладка работна повърхност и процедурата по-долу, за да си приготвите невероятната рецепта Обмислят ново 20: Държавните служители да могат да теглят обезщетенията си още преди пенсиониране Това ще става чрез безлихвен кредит от ББР 
Сашко от Перник пак изчезна След първия инцидент той вече ходи с проследяващо устройство Части от Германия, Белгия, Нидерландия са под вода, дъждът на места не е спирал от 4 дни Щетите са огромни 
Гаджев обвини службите в политическа обвързаност Политикът призова да се залага повече на професионалисти в МВР, а не на политически лица 71-годишен поет е стрелял по словашкия премиер Роберт Фицо Възрастният мъж е в ареста
Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало 3 картофа, 3 яйца и 300 грама кайма – зверска вкусотия в тиганче За бърз обяд или вечеря!
Животът на тези зодии вече няма да е същият Според астроложката Василиса Володина, до края на май те ще успеят да пренапишат съдбата си Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място С тази райска мека тортичка без печене ще забравите за тирамису, направо се топи в устата! Толкова е мекичка, че буквално потъваш в разкоша от бисквитки, плодове и нежен крем