Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да панирате кашкавала така! Грешките, които допускаме при приготвянето му

Ключови думи: кашкавал пане, рецепта, как да панираме кашкавал, грешки при паниране на кашкавал

Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане.

Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които хората често допускат. Ето някои, които трябва да избягвате:

Избор на неправилния вид кашкавал

Не всички кашкавали са подходящи за паниране. Важно е да изберете кашкавал, който има твърда текстура и може да запази формата си при паниране и пържене. Меките кашкавали могат да се разтопят и да загубят формата си по време на процеса на пържене.

Не замразявате кашкавала

Замразяването на кашкавала за кратък период от време преди паниране може да му помогне да запази формата си по време на пържене. Тази стъпка е особено важна, ако използвате по-мек продукт. Замразяването на кашкавала за около 30 минути до един час преди паниране ще улесни обработката му и ще предотврати прекалено бързото му топене в горещото олио.

Пропускане панирането на брашно, яйце и галета - Правилното покриване на кашкавала в смес от брашно, яйце и галета е от решаващо значение за постигане на хрупкава и добре паниран кашкавал с идеална външност. Всеки слой служи за определена цел: брашното помага на яйцето да прилепне към кашкавала, а галетата осигурява желаната текстура. Пропускането на която и да е от тези стъпки може да доведе до по-малко хрупкаво и не толкова равномерно паниран кашкавал.

Не потапяте двойно панирания кашкавал - Двойното потапяне на кашкавала в сместа от яйца и галета може да осигури по-дебело и по-здраво покритие. След първото покритие от яйце и галета, потопете кашкавала отново в яйцето и галета, за да получите втори слой. Това ще доведе до по-добро хрупкане и по-равномерно паниране.

Не оставяте панирания кашкавал да почива преди пържене - След като панирате кашкавала, го оставете да почине върху тава или чиния за около 10-15 минути. Това време за почивка позволява на панировката да стегне и да прилепне правилно към кашкавала. Пропускането на тази стъпка може да доведе до падане на панировката по време на пържене.

Пържите кашкавала при грешна температура - Пърженето на паниран кашкавал при твърде ниска температура може да доведе до мазен и мокър краен продукт, докато пърженето при твърде висока температура може да доведе до прекалено бързо топене на кашкавала и изтичане. Идеалната температура за пържене на панирано сирене е около 175-190°C. Използвайте термометър, за да се уверите, че маслото е с правилната температура преди пържене.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Две коли изгоряха пред къща Леките автомобили са “Рено" и “Фиат“ и са собственост на 39-годишен мъж Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група
Шофьор на автобус е дал положителна проба за наркотици след катастрофа с две коли 72-годишен водач на лек автомобил и спътничката му са пострадали и са транспортирани в болница Отстраниха шефове на Пътното във Варна заради асфалта на мястото на инцидента с НСО Регионалният министър изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД
Мъж почина при пожар в Трявна По случая се води раследване Трета българка стъпи на Еверест Мариета Георгиева е изкачила Покрива на света в състава на експедиция, ръководена от Нирмал Пурджа
Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  5 неща, които никога не трябва да чистите с прахосмукачка Ако пренебрегнете това, то силно вероятно да повредите електроуреда си
Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая NEXT BASKET – Гответе се да стартирате свой собствен онлайн бизнес Всеки бизнес има право на успех и изглежда NEXT BASKET предоставя възможност за постигането му.