Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Спрете да панирате кашкавала така! Грешките, които допускаме при приготвянето му

Ключови думи: кашкавал пане, рецепта, как да панираме кашкавал, грешки при паниране на кашкавал

Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане.

Когато правите паниран кашкавал, има няколко често срещани грешки, които хората често допускат. Ето някои, които трябва да избягвате:

Избор на неправилния вид кашкавал

Не всички кашкавали са подходящи за паниране. Важно е да изберете кашкавал, който има твърда текстура и може да запази формата си при паниране и пържене. Меките кашкавали могат да се разтопят и да загубят формата си по време на процеса на пържене.

Не замразявате кашкавала

Замразяването на кашкавала за кратък период от време преди паниране може да му помогне да запази формата си по време на пържене. Тази стъпка е особено важна, ако използвате по-мек продукт. Замразяването на кашкавала за около 30 минути до един час преди паниране ще улесни обработката му и ще предотврати прекалено бързото му топене в горещото олио.

Пропускане панирането на брашно, яйце и галета - Правилното покриване на кашкавала в смес от брашно, яйце и галета е от решаващо значение за постигане на хрупкава и добре паниран кашкавал с идеална външност. Всеки слой служи за определена цел: брашното помага на яйцето да прилепне към кашкавала, а галетата осигурява желаната текстура. Пропускането на която и да е от тези стъпки може да доведе до по-малко хрупкаво и не толкова равномерно паниран кашкавал.

Не потапяте двойно панирания кашкавал - Двойното потапяне на кашкавала в сместа от яйца и галета може да осигури по-дебело и по-здраво покритие. След първото покритие от яйце и галета, потопете кашкавала отново в яйцето и галета, за да получите втори слой. Това ще доведе до по-добро хрупкане и по-равномерно паниране.

Не оставяте панирания кашкавал да почива преди пържене - След като панирате кашкавала, го оставете да почине върху тава или чиния за около 10-15 минути. Това време за почивка позволява на панировката да стегне и да прилепне правилно към кашкавала. Пропускането на тази стъпка може да доведе до падане на панировката по време на пържене.

Пържите кашкавала при грешна температура - Пърженето на паниран кашкавал при твърде ниска температура може да доведе до мазен и мокър краен продукт, докато пърженето при твърде висока температура може да доведе до прекалено бързо топене на кашкавала и изтичане. Идеалната температура за пържене на панирано сирене е около 175-190°C. Използвайте термометър, за да се уверите, че маслото е с правилната температура преди пържене.

източник: Една.бг

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Хакери удариха любимия сайт на възрастните Pornhub е засегнат от огромен пробив в сигурността, след като хакери са откраднали данни и историята на търсенията на 200 милиона премиум потребители Кои ваучери за храна да изберем? Разликите между Наредба 7 и Наредба 11 Как да изберете правилния тип ваучери за храна през 2026 г.: практично ръководство за работодатели
КЗП удря по необоснованите цени и следи търговците под лупа Десетки проверки, актове и изискани обосновки - държавата затяга контрола преди навлизане на еврото от 1 януари 2026 Коледна среща между поколенията в Царево Ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров“ донесоха усмивки, песни и топлина в Пенсионерския клуб преди празниците
ГДБОП разкри международна схема за онлайн измами при продажба на автомобили Измамниците примамват с евтини оферти, извеждат комуникацията извън платформите и прибират аванси чрез финансови мулета СГС върна делото срещу Иван Демерджиев на прокуратурата заради неясности в обвинението Бившият вътрешен министър е обвинен в безстопанственост за над 1,48 млн. лева във връзка с договор за лични документи
Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче Българите са изкупили злато за 1 млрд. лева Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене Със 149 гласа „за“ Народното събрание реши България да посрещне 2026 г. без нов редовен бюджет
Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения Пазарът на наемите остава доходен, с възвръщаемост между 5% и 7% в големите градове Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията Струпването на хора и плащанията в брой превръщат празничните базари в удобна среда за джебчии
Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали 51-годишният водач е засечен при рутинна проверка, а справка показва сериозни нарушения Кабелите от камерите в училищните тоалетни водели директно към кабинета на директора Около 40 скрити устройства са открити в санитарните помещения на 138. СУ в София, директорът Александър Евтимов е арестуван