Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бургас ще е домакин на технологично състезание

Ключови думи: Burgas Blues, технологично състезание, новини, Флагман

На 17 и 18 юни 2023 г., събота и неделя, ще се проведе двудневното технологично състезание „Burgas Blues“. Участниците в него ще имат възможността да разработят своя бизнес идея, да се консултират с ментори и наставници, както и да се подготвят за презентирането й пред журито.

Програма:

Събота

Място: Аула на Медицински корпус на Университет „Проф. д-р. Асен Златаров“

09:00 - Регистрация на участниците и откриване на Хакатона

09:30 - Сесия 1, Работа на състезаващите се отбори с ментори за развиване на проектните бизнес идеи.

13:00 - 14:00 Обяд

14:00 - Сесия 2, Работа на състезаващите се отбори с ментори за развиване на проектните бизнес идеи. Подготовка за представяне на бизнес идеите по време на Демо ден (демонстрационен ден за представяне и оценка на бизнес идеите в двете възрастови категории) пред жури за оценка на бизнес идеите

21:00 - Край на ден 1

Неделя

Място: Аула на Медицински корпус на Университет „Проф. д-р. Асен Златаров“

12:00 - Финална подготовка на отборите за презентиране на проектни бизнес идеи

13:00 - Старт на Демо ден

15:00 - Излъчване на победителите и церемония по награждаване

Ментори:

1. Aнгел Ангелов – управляващ партньор в Innovation Capital и управител на „Динакс Инвест“ ООД

2. Красимир Кехайов – партньор в „Динакс Инвест“ ООД, бизнес ангел

3. Пламен Попов – учредител и член на Управителния съвет на Фондация "Започни Млад" и управляващ собственик на технологичната компания SmartCards. Съосновател и изпълнителен директор на списание "Български предприемач"

4. Николай Кадийски – собственик и управител на дигитална агенция Webtact, основател на DigitalSea;

5. Доц. д-р Атанас Луизов – програмен координатор „Маркетинг‘ към БСУ;

6. Доц. д-р Виляна Русева, Център по икономически и управленски науки (направление Маркетинг, Мениджмънт и Предприемачество) към БСУ

Жури:

1. Весна Балтина – зам.-кмет „Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата“ в Община Бургас

2. Проф. д-р Сотир Сотиров – член на борда на директорите на DiGiHub

3. Проф. д-р Станислав Симеонов – зам.-декан на факултет по Технически науки към УНИВЕРСИТЕТ "ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" – БУРГАС

4. Доц. д-р Атанас Луизов – програмен координатор „Маркетинг‘ към БСУ

5. Aнгел Ангелов – управляващ партньор в Innovation Capital и управител на „Динакс Инвест“ ООД

6. Пламен Попов - учредител и член на Управителния Съвет на Фондация "Започни Млад" и управляващ собственик на технологичната компания SmartCards. Съосновател и изпълнителен директор на списание "Български предприемач"

7. Николай Кадийски – собственик и управител на дигитална агенция Webtact, основател на DigitalSea

На страницата на хакатон „Бургас блус“ – https://bluactburgas.bg/ – ще бъдат обявени допуснатите до участие в състезанието кандидати със своите проектни идеи.

Хакатонът „Бургас блус“ подкрепя развитието на Синята икономика и намирането на устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми.

Състезанието е насочено към бизнес идеи, свързани с дигитализация в областта на морската икономика и насочени към устойчива употреба на природни ресурси, предпазване и възстановяване на аквакултури, устойчив морски туризъм и транспорт. Състезанието се организира от Община Бургас, в партньорство с Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб.

Състезанието „Бургас блус“ се провежда за втори път, като първото издание бе през 2020 г. Настоящото е с технологична насоченост и се провежда в рамките на проект „Дигитална мрежа за синя икономика и насърчаване на иновациите“ (DBAN) № 101077599, който се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС чрез ЕФМДРА (2014-2021 г.). В основата на проекта стои идеята да се създаде регионална мрежа за ускоряване на синия растеж, която подкрепя съществуващи и стартиращи бизнес инициативи в секторите на синята икономика, в партньорство между Община Бургас, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Международен център за икономическо и бизнес развитие – Тбилиси, Държавен Аграрен Университет - Одеса.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо  Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца
Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение
Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена
Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба
Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика
Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност