Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Аржентински вкус с щрихи от слънчева Майорка и бургаски бриз – ресторант Ла Каса Гранде открива сезона

Шеф готвач този сезон е Серхио Атрио. Той пристига с богато и пълно с изненади меню от Балеарските острови
Ключови думи: ресторант Ла Каса Гранде, лято 2023, ново меню

Различни по традиции кулинарни култури, намират своя пристан на бургаския бряг, в емблематичния ресторант Ла Каса Гранде в кв. Сарафово. Тази година менюто впечатлява с разнообразие от аромати и вкусове, приготвени от ръцете на шеф готвач Серхио Атрио – аржентинец с дългогодишен стаж не само в страната си, но и на остров Майорка.

Срещаме се с него на брега на морето в комплекс „Бургас Бийч Резорт“, където той е намерил новото си вдъхновение. Пътищата му се пресичат със собственичката на ресторант Ла Каса Гранде преди няколко месеца, когато тя пробва негови ястия и остава много приятно изненадана от всичко опитано.  Набързо се възражда идеята да представят на местна почва традиционните аржентински и майоркински ястия, така завладяващи откъм аромати и начин на поднасяне. 

Предлагат ни да опитаме няколко от тях – аржентински Рибай стек, паеля и заек по майоркински. Това са само част от новите предложения в менюто, но са така апетитни и услаждащи се, че подбуждат желанието ни да опитаме и още. Пробваме пълнен калмар, шишчета със скариди, миди и прясна риба, а за десерт домашна торта, плодов пай и току що приготвен сладолед, по рецепти на съпругата на Серхио, майсторка на сладките изкушения. Феерия от вкусове, хем на пръв прочит познати, хем обаче невероятно съчетани и оставящи различен послевкус. Нещо, което наистина трябва да се опита и преживее. 

Тръгваме си с подарък – бурканче маслини, домашно мариновани, набрани от дръвчетата около ресторанта и с намерението да се върнем още утре - събота, когато ресторантът отваря врати за своите клиенти. 

Телефон за резервации 0889/ 82 72 72.

Медведев с гръмки думи Ето какво твърди Нова драма в Испания: 160 000 души бяха предупредени да не напускат домовете си Спрени са влакове, блокирани са пътища и са отменени събития
Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер удари... Крайбрежието на Еквадор Направи световен рекорд Жоро Вратарчето сякаш не остарява, той е най-възрастният действащ футболист
Малко след обявеното примирие: Експлозии в индийски град Напрегната ситуация Макрон, Мерц, Стармър и Туск посетиха Киев Те искат 30-дневно спиране на огъня между Украйна и Русия
Пакистан и Индия потвърдиха примирието Огънят спира веднага Германия затегна граничния контрол Засилени са проверките по границите с Люксембург и Белгия
Джеки Чан: Никога няма да спра да правя сам каскадите си 71-годишният aктьор все още не мисли за пенсиониране Сашка съжалява, че се е снимала гола Дупнишката Мадона не губи надежда, че ще прогледне
Професор от Сеул: Медицината в България е на световно ниво Той е впечатлен от нивото на науката, медицината и хирургията в България Ким Чен-ун: Безкрайна чест е да имам за свой най-близък приятел Путин Той е опитен лидер на силна държава, смята севернокорейският диктатор