Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Трикът, с който да отслабнете с яйца и козунаци по Великден

Ключови думи: отслабване, козунак, яйца, празници

Обикновено свързваме Великден със семейни събирания, яйца, козунаци...и трупане на килограми.

Диетичното хранене по Великден може и да звучи като оксиморон, но е напълно възможно. От Gotvach.bg дават няколко съвета, с които по време на празниците е възможно не само да запазите теглото си, но и да свалите солидно количество от него!

Тайната на успеха на отслабването е в това да не претоварите организма, тъй като по време на празниците обикновено се сервират висококалорични ястия. Ако успеете да се контролирате, в края на празниците ще се чувствате леки и елегантни. 

Важното в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати. Когато ги похапвате, е добре да ги приемате през поне два часа. Така стомахът ще ги преработи по-лесно.

По Великден козунакът често се сервира с мляко. Тази комбинация също не се препоръчва, защото отново се смесват въглехидрати и белтъчини. Много по-добре е да комбинирате козунака с чай, вода или плодов сок.

Неделима част от празника е празничният обяд. За да залъжете стомаха, започнете с голяма порция салата. Така ще се заситите и за основното ястие ще остане малко място. За да не се претоварвате, комбинирайте месото с пресни или задушени зеленчуци. Така, освен че ще се заситите, ще осигурите на храносмилателната система достатъчно фибри, за да работи тя по-активно.

След обилния обяд неминуемо идва и вечерята. Тя трябва да е вкусна, но и лека. За да спазите традицията, може да заложите на варени яйца със зеленчуци. Една добра идея е да задушете в малко вода моркови, зелен боб и грах. Подправете със соев сос, чесън и черен пипер. В полученото добавете две сварени яйца и залейте със сос от кисело мляко, горчица, бульон и магданоз – обилно, вкусно и в същото време нискокалорично.

След празниците е добре да разтоварите поне един ден. В него похапвайте само плодове и зеленчуци и пийте много течности под формата на минерална вода, прясно изцедени сокове и зелен чай. Разходките сред природата също са особено полезни – както на самия празник, така и в дните след него.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Осигуряват безплатна почивка за 300 000 семейства Право на ваучери за нощувка имат пенсионерите, семействата с ниски доходи и многодетните семейства Най-истеричните жени са от тези зодии Водят ги нравът и пламенният им характер
Смесвам мляко и вода и правя тези лесни сиренки Резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни Проведе се открита приемна с обсъждане на темата „Европейският съюз в Бургас“
Бил Гейтс обеща да дари 99% от състоянието си през следващите 20 години Най-твърдоглавите зодии Не им се сърдете – просто звездите са им отредили толкова чепат характер
Бомба! Забрави за Даниела, натиска се с известна певица в заведение Тита ли е новата му? Никога не слагайте тези 5 растения в дома си В следващите редове ще ви разкрием защо тези цветя може да са опасни
34 дрона ще наблюдават държавната граница и ще следят за мигранти Закупени са с европейски средства Никога не разбивайте сърцата на тези 6 зодии, те трудно преживяват раздяла Някои представители на астрологията се справят по-трудно с разбитото сърце от останалите 
Преживява катарзис Ще прекрати кариерата си Секси свещеник стана хит на конклава Младият и красив отец побърка девойките във Ватикана