Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за пролетен тарт със спанак и аспержи

Ключови думи: рецепта, тарт, спанак, аспержи, тесто

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

БЛАТ

брашно - 165 г

краве масло - 70 г меко

вода - 35 мл студена

сол - 1/2 ч.л.

захар - 1 щипка

бакпулвер - 1/2 ч.л.

ПЪЛНЕЖ

аспержи - 170 г зелени

спанак - 100 г замразен

горгонзола - 80 г

кашкавал - 130 г

яйца - 3 бр.

готварска сметана - 130 мл

сол - по желание 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За тестото: смесете брашното, маслото, водата, солта, захарта и бакпулвера. Омесете до получаване на гладко маслено тесто. Оформете го на топка и разточете между два листа хартия за печене. Трябва да стане тънка кора с диаметър 30 см. Отлепете горният пласт хартия, прехвърлете във форма за тарт със стандартни размери 28 см диаметър.

Обърнете откъм тестото и отлепете и другия пласт хартия много внимателно, за да не скъсате тънката кора. Притиснете с ръце по дъното и стените на формата. Надупчете блата с вилица и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 5 минути. Ако видите, че се издува, отворете фурната и пак дупнете блата на 2-3 места, без да правите реално дупки които да го пробиват напълно.

През тези 5 минути измийте, подсушете аспержите и отчупете долните твърди краища. Ако не са много дебели, не е нужно да ги белите. Сложете ги върху блата във фурната и печете точно 8 минути. През това време забъркайте сместа за плънката. Чукнете яйцата в купата на блендер и добавете сметаната, горгонзолата, кашкавала на парченца и замразения спанак - леко отпуснат на стайна температура (не е нужно да го размразявате напълно). Тук може да си добавите и други сирена, каквото имате останали в хладилника. Аз сложих и малко Рокфор, освен горгонзолата. Разбийте на високи обороти докато получите гладка смес.

Сипете я върху блата, подредете отгоре аспержите нарязани по ваш вкус и пъхнете отново във фурната. Печете соления тарт докато плънката стегне и хване лек загар. Сервирайте пролетния солен тарт със спанак и аспержи топъл или изстинал (на стайна температура). Много свеж и вкусен!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"