Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за гризини с домати и босилек

Ключови думи: Рецепта, гризини, домати, босилек

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

сушени домати - 60 г мариновани в зехтин

брашно - 260 г

мая - 16 г прясна

вода - 100 мл

зехтин - 20 - 30 мл (от маринатата на доматите)

босилек - 2 щедри щипки

сол - 2 щипки

захар - 1 щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтворете маята и щипка захар в леко затоплената водичка. Разбъркайте добре и оставете да шупне. Пресейте брашното със солта и към тях в средата добавете шупналата мая, мазнината, босилека и нарязаните на ситно сушени домати. Замесете гладко тесто с приятен червеникав цвят.

В зависимост колко са ви меки и хидратирани доматките, може да е нужно да поръсите с още зехтин или пък да добавите още малко брашно. Късайте малки топчета от тестото и ги разтягайте на тънки фитили (не се точат, а се оформят между двете длани). Поставете на малко разстояние в тавичка покрита с хартия за печене (ще ви излязат две дози/две тавички с гризини). Оставете за около 25-30 минутки като покриете с чисти кухненски кърпи.

Ако фурната ви го позволява, печете едновременно двете дози, ако пък не - след 25-тата минута сложете първата тава. След като гризините хванат загар, извадете и изпечете и втората доза. Температурата на печене е 180 градуса. Готовите гризини с домати и босилек оставете да изстинат добре. В началото само коричката им е хрупкава, а отвътре са много крехки и нежни.

След час- два стават изцяло хрупкави, но в същото време остават крехки, а не твърди. За вкуса и аромата просто нямам думи! Ако обичате соленки, солети и всякакъв снакс, ще ви допаднат и тези гризинки.

Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Фалшиви петдесетолевки заляха сергиите в Одрин, търговците скочиха срещу нашенците Местните се настроиха срещу българите, които пазаруват основно през уикендите БАБХ изтегли бебешка каша заради наличие на неорганичен арсен Засегнати са три партиди оризова био каша „Слънчо“, рискът е дългосрочен
От утре токът за бизнеса поскъпва с 22% Електроенергията за утре се търгува средно по 310,47 лв./MWh на сегмента „Ден напред“ на БНЕБ Мариета Георгиева - 110 километра лед, пълна изолация и български флаг на най-южната точка на Земята Тя стана първата българка, постигнала този преход, и една от малкото жени в света с подобно постижение
Колко струва охраната на Пеевски? ДПС „Ново начало“ извади сметката Четирима служители на НСО с брутни заплати между 3000 и 4000 лв. охраняват лидера на партията Две близо 90 годишни италианки превърнаха хляба и Instagram в туристическа сензация Как две „нони“ от Пулия доказаха, че добрият хляб може да промени съдбата на цял град 
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото Банкови сметки, кредити, депозити и инвестиции се превалутират автоматично и безплатно по фиксирания курс 1 евро = 1,95583 лв. Кристен Стюарт разказа за брака си: "Вече не съм сама срещу света!" Актрисата признава, че бракът ѝ е донесъл ново усещане за принадлежност, спокойствие и личен баланс
ЕК с първи решителен ход срещу скъпите жилища в Европа Брюксел обяви мерки за по-достъпни домове, с фокус върху строителството, наемите и социалната справедливост Сланината - древна храна за лечение на всички болести Какво всъщност съдържа свинската мас, кога може да е полезна и защо не бива да се приема като лекарство
3 световни титли за България по киокушин  Младите световни шампиони - Йоанна, Меразов и Василев разкриват как дисциплината, режимът и характерът ги водят към върха Радев продължава консултациите с партиите в четвъртък След остри позиции в понеделник и вторник държавният глава приема нови парламентарни групи