Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за сарми с ориз Басмати

Ключови думи: рецепта, сарми, ориз, басмати

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

зелка - 1 бр.

кайма - 400 гр смес

чубрица - 1 ч.л.

червен пипер - 1 ч.л.

магданоз - 2 стръка

целина

мас - 3 с.л.

домата - 2 бр.

морков - 2 бр. средни

праз - 2 бр.

ориз басмати - 1 и 1/2 ч.ч.

сол - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Праза нарязваме на ситно. Морковите настъргваме на ренде. В тиган си поставяме маста и оставяме да се разтопи. След като е готова, изсипваме праза и морковите и оставяме да се запържват за около минута в сгорещеното олио. Към тях добавяме каймата и ориза, като оставяме да се пържи около 5 -6 минути.

Периодично разбъркваме, докато стане стъклен. Поръсваме с червения пипер и наливаме вряла вода. Предварително сме си обелили и нарязали на кубчета домати и тях добавяме Посоляваме и всичко задушаваме на тих огън, докато оризът Басмати си поеме течността. Най-накрая поръсваме с подправките, а това са чубрицата и ситно нарязаните целина и магданоз. От киселата зелка си оформяме зелеви листа, като във всяко едно слагаме по 1–2 супени лъжици от плънката, след което завиваме сармите.

В тенджера поставяме листа от зелката, върху тях подреждаме сармите. Наливаме равно количество от зелевата чорба и гореща вода, колкото да покрие сармите. Затискаме с чиния и поставяме на котлона. Сарми с ориз Басмати врат до готовност.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Започват засилени полицейски проверки по граничните зони  Ще се проверяват български и чужди граждани, за не връчени фишове и наказателни постановления Община Царево монтира димни детектори в домовете на възрастни хора преди зимата Съвместна инициатива с Пожарната служба цели да предотврати инциденти с отопление на дърва в отдалечени населени места
Няколко тактики, как да поставим граници на децата си в интернет Дигиталният свят крие и рискове – от кибертормоз до опасно съдържание и злоупотреба с лични данни Фондация „Димитър Бербатов“ награди бургаския ученик Стоян Балтов В категория „Наука“ за ученици от V до VIII клас Стоян бе един от тримата номинирани и получи едно от най-големите отличия за млади таланти в страната
Директорът на СДВР с извънредна информация за изчезналата в планината Стефани В издирването на момичето  участват 5 спасители, заедно с четири кучета БНБ представи дизайна на българските евромонети, вижте ги Те ще бъдат в обращение от 1 януари 2026 година
Нови промени по АМ "Тракия" утре Те касаят област Пловдив Когато нямам време, правя печени бутчета с горчица! Никога сте опитвали по-вкусно нещо! Всеки може да приготви тези печени пилешки бутчета и ще бъдете изключително доволни от получения вкус
Нов успех на КСТ "Бургас 1975" в Румъния Двойката е първа година в категория Junior II и вече се класира на финал на световно ниво Даниела Рупецова иска по 1313 лв. от жените, за да ги върне в енергията им! 13-ката е число, на което Рупецова е заложила здраво, мислейки, че й носи късмет
Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември