Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за крем карамел с тиква

Ключови думи: Рецепта, крем карамел, тиква

Необходими продукти:

тиква - 1 кг цигулка

захар - 2 с.л.

вода - 1 ч.ч.

масло - 1 ч.л.

ЗА КАРAМЕЛА

захар - 150 г

За крема:

прясно мляко - 1 л

яйца - 8 бр.

ванилия - 2 бр.

захар - 150 г

Начин на приготвяне:

Почистете тиквата и нарежете на парчета с дебелина 1 см. Намажете тава с малко масло, подредете парчетата, посипете с две лъжици захар, сипете водата и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. до омекване. Направете карамела, ползвайки керамичен или тефлонов тиган. За целта разстелете захарта върху съда, сложете го на котлона и разтопете до златист карамел.

Важно е да не се бърка захарта, защото ще стане на бучки. Леко с ръка повдигайте и раздвижвайте тигана, докато се стопи. Изсипете карамела на дъното на кръгла тава с диаметър не повече от 26 см. Ако ползвате по-широка тава, кремът ще стане плосък и няма да се получи височина. Разстелете карамела по цялото дъно, като леко завъртате и накланяте тавата. Не го пипайте, карамелът е много горещ!

Готовата тиква извадете и внимателно преместете парчетата тиква върху още топлия карамел. Така те ще залепнат и няма да изплуват на повърхността, като залеете с крема. Оставете да се охлади. Затоплете млякото в тенджерка, сипете захарта и ванилията, разбъркайте, докато се разтопи.

Млякото трябва да е топло, но не горещо. Махнете от котлона. В купа разбийте яйцата и на тънка струя сипете по малко от млякото, като бъркате непрекъснато, така че да изравните температурите на двете смеси и да не се пресекат яйцата. Когато сте темперирали, може да изсипете яйчената смес внимателно при млякото, пак при непрекъснато разбъркване. Вземете цедка и задължително прецедете сместа.

Сипете получената смес внимателно в тавата върху тиквата и карамела. Поставете крем карамела във фурната, пуснете на 160 градуса и печете за час до стягане и златист цвят. Извадете, охладете и приберете в хладилник.

2
Коментара по темата
2.
Karatista ot Bankq spi s pistolet
01.10.2022 12:26:20
Az мойта ней цигулка мойта е Контрабасс ше стане ли с нея
1.
на боко
01.10.2022 02:12:03
любимата
  Добави Коментар
Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Кошмарни дни за тези 2 зодии, да се готвят за най-лошото! Те трябва да бъдат много внимателни, предупреждават астролозите
Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора
Българите полагаме най-малко извънреден труд в целия ЕС Според данните на Евростат през 2023 г. 7,1 на сто от заетите в страните от ЕС са се трудили повече часове на основното си работно място Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст
Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Земетресение разлюля български град Трусът е в района на Пазарджик
Бивш волейболист се бори с тумор, жена му моли за помощ 20 хил. евро на седмица струва лечението му, каза тя КЕВР реши: Газът поевтинява през май От дружеството информират, че предложената цена за май е със 7% по-ниска от действащата за предходния месец април
Въвеждат нови изисквания за цената на хляба Според производител те ще оскъпят работната ръка Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години