Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Колежът по туризъм в Бургас получи голямо признание за цялостен принос и модернизация на системата за образование

Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и директорът на Колежа проф. д-р Братой Копринаров получиха приза от министър Илин Димитров
Ключови думи: колеж по туризъм, проф. д-р Магдалена Миткова, Илин Димитров

Студентите в Колежа по туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас се обучават в съвременна, конкурентна и отговаряща на последните нововъведения в сектора образователна среда. От тази година към програмите на бъдещите бакалаври и магистри се добавят и часове за придобиване на умения за управление на най-модерните специализирани софтуени програми, както и на уеб-базирани такива, адекватни за работа в дигитална среда. Тази новина бе съобщена за първи път днес по време на посещение на служебния министър на туризма Илин Димитров в академичната институция, имаща основен принос в развитието на туристическия бизнес по Черноморието ни.

Научният екип, обслужващ професионално направление „Туризъм” в Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, прие грамота за цялостен принос и модернизация на системата за образование и професионална квалификация на кадри в сферата на туризма и популяризирането на Бранд България. Заслуженото признание от Министерството на туризма на Република България връчи служебния ресорен министър Илин Димитров

„Преподавателите в Колежа по туризъм непрекъснато осъвременяват програмите за обучение и създават нови специалности, адекватни на развието на туристическия сектор. Базата също е в процес на реновиране – сменени са дограмите, прозорците, цялата сграда е санирана. Средствата за финансиране на този основен ремонт са от субсидия от Фонда за енергийна ефективност, но ни е необходима още помощ. Ако Министерството на Туризма ни съдейства в тази посока, ще бъде много добре, защото кадрите които обучаваме тук в тази съвременна учебна среда, ще бъдат и много по-подготвени. Навлизайки в практиката, те ще са запознати с методите и технологиите за работа. Надявам се и туристическата гилдия да ни окаже подкрепа, защото те се обръщат към нас при необходимост от кадри, която през годините става все по-голяма. Трябва тази връзка да се укрепи, за да могат процесите на взаимопомощ да продължат“, коментира проф. д-р Магдалена Миткова - ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Министърът поздрави академичния състав на колежа за усилията, които полага и предложи на директора му проф. д-р Братой Копринаров да използва съвременните комуникационни канали – youtube и ТikTok, в кампаниите си за привличане на кандидат-студенти. Той представи и идеи за конкретни мерки за подобряване на взаимодействието между средното и висшето образование с туристическа насоченост и работодателите в сферата на туризма.

Академичният състав на Колежа подкрепи предложението на министъра да се промени наредбата за категоризация на 5-звездните хотели. „Обмисляме за висококатегорийните хотели да поставим изискване – персоналът задължително да е завършил специалност "Туризъм". Аз съм радетел за тази промяна, макар бизнесът да казва „нямаме хора“. В България 5-звездните хотели са няколкостотин. И макар да не са много, така може би ще помогнем, защото всеки, занимаващ се с туризъм, ще знае, че за да достигне тавана на своето кариерно развитие, той трябва да положи усилие и да има необходимото образование“, коментира пред преподавателите Илин Димитров.

„Ние, преподавателите в Колежа също се развиваме и преминахме през обучение за новите програми. Благодарим за подкрепата, сътрудничеството и споделените насоки за развитие в обучението по туризъм, които бизнес секторът ни оказа, както и на Бургаска регионална туристическа камара и Съюза на собствениците – Слънчев бряг“, коментира доц. д-р Веселина Атанасова – ръководител катедра „Маркетинг и Туризъм“ 

Колежът по туризъм разполага с един от най-добре оборудваните в цялата страна комплекс от специализирани кабинети за обучение по готварство, сервиране, барманство и технология на приготвяне на храната. А от настоящата учебна година студентите ще се обучават за работа с най-модерните програмни продукти: уеб-базирани програми и електронни платформи в хотелиерството и ресторантьорството, благодарение на отличното сътрудничество с туристическите браншови организации в Бургаска област.

 

Поставям бишкотите в тава и заливам с обикновен крем: Готово за нула време, а става царска вкусотия! Бърз, лесен и вкусен десерт за работещи хора Разкри тайната на изящната си фигура Жената на Клуни поддържа 53 килограма с водорасли
Този ли е новият й? (СНИМКА) Хванаха Виктория Петрова в компанията на тайнствен господин Производителите на храни вдигнаха цените с 30% за година Данни на НСИ показват драстичен скок за вътрешния пазар, докато износът е с двойно по-ниско увеличение
Ограничават движението по АМ "Тракия" в деня след Гергьовден, вижте къде Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ Купуваме 5 квадрата имот със заплатата за 1 година Средната цена на жилищата в големите градове е 2160 евро, а средната годишна заплата - 11 000 евро
Всеки трябва да знае как се приготвя този мехлем чудо! Струва стотинки, но лекува всичко, за което се сетите! Ето как да го направите и как да го използвате Областният управител на Бургас прие посланика на Аржентина В Аржентина има между 50 и 70 хиляди българи и двустранното сътрудничество има добра основа
Иде мощен вихър от късмет в средата на май за пет зодии Пет знака ще се гмурнат в астрологичния вихър на възможностите, носен от новолунието и подкрепата на благотворните планети Пълен потрес! Извратеняк извади члена си и мастурбира в автобус пред очите на десетки пътници Арестуван е
Професионалната гимназия по туризъм в Слънчев бряг с отлични резултати на национално състезание по професии В категориите „Най-добър барман“ и „Най-добър млад сервитьор“ представителите на училището се класираха на второ място Солен кекс с паста - толкова е вкусен, че не остава нито трошичка Тази рецепта ще ви изненада