Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Никога не забравяйте да накиснете суровите бадеми! Ето защо...

Източник: Една.бг
Ключови думи: бадеми, накиснати бадеми, как да ядем бадемите, бадеми ползи

Богати, хрупкави и красиви - бадемите не са само богати на витамини и хранителни вещества, но и носят истинска радост и удоволствие при готвене.

Бадемите са богати на хранителни вещества като витамин Е, диетични фибри, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои казват, че могат да се считат за следващата голяма суперхрана заради невероятния си хранителен профил.

Имат високо съдържание на белтъчини, така че те да ви заредят за дълго с манган, който помага за укрепването на костите и регулирането на кръвната захар. Изключително полезни са за хора с проблеми с кръвното налягане. Подпомагат и за функцията на мускулите и нервите.

Избирането между накиснатите бадеми и суровите бадеми не е просто въпрос на вкус. Те са въпрос на избор на по-здравословен вариант. 

Как се накисват правилно бадеми

Накисването е първата част, преди поникването на семената, когато са засадени в почвата. Докато се накисват, всички необходими хранителни вещества за покълването на младите растения се мобилизират в лесно достъпна форма. Това е причината за накисването на бадеми и други ядки.

Накисването на бадемите не само спомага храносмилането, но и значително подобрява вкуса им, освен това променя структурата на ядката и улеснява дъвченето.

Тъй като бадемовото масло абсорбира вода, то става по-меко. Това е от особена полза за малки деца и възрастни, които трябва да избягват трудните за дъвчене храни.

Ядките имат ензимни инхибатори, които им пречат да поникнат в сухи условия. Също така съдържат фитинова киселина, която може да ги направи много трудни за смилане от тялото ни. Веднъж напоени, те започват да израстват, което отключва техните хранителни вещества и това ги прави много по-лесни за смилане.

По-меките бадеми са и по-лесно смилаеми, което увеличава количеството хранителни вещества, които тялото ви може да абсорбира от ядката. Ако използвате бадеми в рецепти като торти, хляб и кифли, омекотяването на ядката улеснява разбиването на парченца или натрошаване, ако е необходимо.

Потопете шепа бадеми в половин чаша вода. Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер. Така бадемите ще бъдат свежи около седмица (при правилно съхранение).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята
Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът
5 съвета за презареждане на любовта Не забравяйте за флирта Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г.
70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Природни методи против пигментни петна по кожата Как да изгладите и изравните тена
7 признака на здравословна привързаност във връзката Вижте кои са те Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън