Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пийте това всеки ден за по-ниска кръвна захар и по-добро здраве

Ключови думи: зелен чай, ползи

Този популярен чай може да направи чудеса за нивата на кръвната ви захар и за дългосрочното ви здраве. Познахте ли го вече?

Да, става въпрос за зеления чай.

В наскоро публикувано проучване изследователи от Държавния университет в Охайо установяват, че консумацията на зелен чай може да подобри здравето на човека чрез понижаване на кръвната захар и подобряване на здравето на червата.

Не е изненадващо, че това не е първият път, когато учените се разгласяват ползите от пиенето на зелен чай.

Предишни изследвания са свързвали консумацията на зелен чай с подобряване на здравето на сърцето благодарение на флавоноидите, съдържащи се в напитката - антиоксиданти, които могат да понижат броя на LDL „лошия“ холестерол и да подобрят функцията на кръвоносните съдове. Зеленият чай може дори да укрепи здравето на мозъка, да подобри настроението, да намали стреса и да подобри качеството на съня.

И все пак една от най-известните ползи от зеления чай е как напитката може да намали възпалителните процеси в организма, което е основната причина това ново проучване да успее да направи скорошната връзка в подобряването на здравето.

Участниците в проучването са консумирали дневен екстракт, който е еквивалентен на пет чаши зелен чай. Пиенето на около литър зелен чай на ден може да изглежда много, но за щастие в него няма толкова много кофеин, колкото в кафето или дори в черния чай. Една чаша съдържа 28 милиграма кофеин, така че пет чаши зелен чай се равняват на 140 милиграма кофеин.

Ако сравните това с една чаша кафе, в която има 96 милиграма, или черен чай с 47 милиграма, пиенето на това количество зелен чай е напълно подходящо за вашето здраве.

Неподсладеният чай би бил най-добрият избор, като се има предвид, че подсладените със захар напитки засилват възпалените процеси в тялото - обратният ефект на това, което искате да постигнете с консумацията на зелен чай. Той се приготвя лесно и може да се пие горещ или студен - идеален за всяко време на годината.

Източник: Edna.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо  Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца
Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение
Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена
Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба
Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика
Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност