Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Свинско руло с праскови, ябълки и вишни

Ключови думи: свинско руло, праскови, ябълки, вишни

Продукти:
1 по-голямо и дълго свинско бонфиле, около 700-800 г
1 пакет замразени вишни 300-400 г
1 буркан или консерва белени праскови
250 г пушен бекон (ако няма пушен може суров)
3-4 ябълки
1-2 филии сух хляб, стрит на трохи
2-3 скилидки чесън
прясна мащерка
пресен риган
пресен розмарин
сол
черен пипер
зехтин
горчица


Приготвяне:
Препоръчително е свинското бонфиле да се изчисти от ципите, след което се опакова с найлоново фолио и нежно се разтегля с помощта на чук, за да се отвори месото. След това се маха фолиото и месото се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се настрани и започваме подготовката за плънката.

Плънката за рулото: Вишните се слагат в тенджера заедно с малко горчица, черен пипер и се варят за няколко минути. Добавя се малко зехтин и пресни подправки – мащерка и розмарин. След като се сварят, се отделя малка част от сместа, която ще се използва за сос. Към по-голямата част от сместа се добавят щипка сол и няколко нарязани и обелени парчета ябълка и праскови. При нужда се слага съвсем малко вода, докато се задушат всички продукти в тенджерата.

След като омекнат продуктите, се пасират и към тях се добавят няколко филии сух хляб, стрити на трохи. По желание към сместа се добавят и няколко скилидки чесън, за да стане плънката по-ароматна. Приготвената смес се нанася върху разстланото бонфиле. Месото се навива на руло внимателно и отново се овкусява със сол и пипер.

Поставя се хартия за печене на дъното на тавата и се слага рулото. Поръсват се няколко капки зехтин, а може да се сложи и стрък розмарин, както и няколко тънки парчета бекон, за да се затвори хубаво рулото и да е още по-ароматно. След това се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пече се за около 20-30 минути.

Когато извадите рулото, изчаквате го да изстине и го нарязвате на средно дебели парчета. Сервирате рулото, полято с вишнев сос*.

* Сос: Отделената част от сместа с подправките и горчицата се пасира и се прецежда, за да няма парчета в соса.

Ястието може да се предложи на гости както за официална вечеря, така и за нещо вкусно и лесно за правене, когато нямаме много време за готвене, тъй като се приготвя бързо. Приятен апетит!

източник: az-jenata.bg

1
Коментара по темата
1.
ГОСТ
22.07.2022 07:27:25
ДРЪН-ДРЪН......
  Добави Коментар
Bceĸи тpeти бългapин e гyбил пapи зapaди финaнcoви cъвeти oт интepнeт Жeнитe ce oĸaзвaт пo-пpeдпaзливи Трима мотористи са в болница след челна катастрофа Катастрофата е станала около 15:28 часа на път II-16 след тунела на село Елисейна, в посока Лъкатник
Опасни хапчета за отслабване, рекламирани в ТикТок, погубват инфлуенсърки "Вземи Molecule и забрави, че храната съществува“, гласи лозунгът в социалните мрежи Време е: Марая Кери официално откри коледния сезон Кралицата на Коледа обяви началото на празничния сезон в типично неин стил
Пребиха майка пред 3-годишното й дете Писъци, скубани коси, удари и драскотини по лицето на потърпевшата Елена Василева белязаха безпрецедентния скандал в града. Виктор Илчев от Немската гимназия в Бургас в „Златната лига“ на Стани Богат Неговата кауза е опазването на природата 
Айтос е домакин на финалния кръг от Републиканския шампионат по мотокрос Айтозлии и гости от цялата страна – изпълниха пространството около мотополигона, за да се насладят на зрелищните надпревари и майсторските маневри на моторите Яжте туршия и кисело зеле срещу вирусите Това е съветът на проф. Кантарджиев
Какво ни даде и какво ни взе 10 ноември? По отношение на политическата обстановка странно, че както тогава, така и сега в страната се усеща обичайното умерено недоволство в рамките на закона, но и някакво смътно очакване нещо да се случи Запомнете тези ритуали срещу уроки Старите хора знаят десетки начини да се предпазят от завист, уроки и лоши мисли
Това е новата Мис България. Харесва ли ви? 26-годишната софиянка впечатли журито и публиката с присъствие, интелект и увереност, приемайки короната от миналогодишната победителка Боряна Миткова Избухна лудост по хапче, от което забравяш да ядеш То обаче е твърде опасно